Drag racingin esiintuonti lajina

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja supo, 30.9.2017.

  1. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Se järjestö on yhtä kuin jäsenet. Sen aktiiviset jäsenet. En ole itekään käynyt noissa kokouksissa joihinkin vuosiin, mut siel ei varsinaisii kaistajärjestelyjä tarvitse tehdä Malmin lentoasemalle kun kokousta pidetään. Sinne kun masinoi jonkinlaisen lauman joista jotkut lähtevät ehdolle ja ne sinne ääenstetään, niin voi alkaa pitää kaikki FHRA:n tapahtumat vaikka Kyröskoskelta jos siltä tuntuu, ja lähettää 24/7 tv-lähetystä.
     
  2. nixxon

    nixxon 3rd gear

    Terve Kaikki
    Tähän on periaatessa helppo ratkaisu
    kilvanajajat ajavat kilpaa/ropaavat autonsa tekee siitä näyttävän/nopean
    jotta heillä on varaa investoida he tarvitsevat rahaa/näkyvyytä!!
    Promootorit (FHRA) yrittävät saada mahd. kovatasoinen sarja /tapahtuma aikaiseksi!!
    Heillä on kädessä tuote jota heidän pitää myydä!! Ainakin pitäisi.
    Mitä parempi tuote promootorilla on sen paremmin hänen pitäisi pystyä myymään
    tuotettaan!!! KOTIsivulla on jo vuosia mainostettu ruotsalaista ( joka ei edes ole ajanut moneen vuoteen )korj. 15/16 ei yhtään ja 17 2 kilpailua
    Nyt tällä hetkellä jotenkin tuntuu että tuotetta ei myydä vaan kilpailiat maksavat erilaisia
    maksuja Osalistumismaksuja/yms puhumattakaan investoineista autoihin eikä saa vastinetta uhratuista investoineista.
    Kuskit ovat vieläpä ITSE kustantaneet Radan korjauksen.Ja vieläpä itketään että EM-kilpailu
    meniV...ksi koska oli lian ISOJA kiviä asfaltissa.
    Normi liike maailmassa tulisi mieleen että jos tehdään tuotekehittelyä ja investointeja
    (rata+autot) ja myynti ei kasva niin missä on vika .................Olisikohan Myyntipuolella???
    P.s
    kuukausi palkka veltostuttaa pitäisikö olla tulospalkkausta???

    Onko FHRA ikinä selvittänyt mitä heillä on tarjota yleisölle seuraavaan kauteen??
    Jos ei promootori tiedä mitä hän edes myy niin miten se voi toimia???
    porukka odottaa Iron Maiden ja tuleekin Eino Grön.

    Terv
    Nixxon
     
    bandit_1, kapav, Duster440 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  3. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Maailma muuttuu ja hyvä niin.

    Veikkaisin kuitenkin, että veekasien ja muidenkin moottorien virittely harrastuksena ei katoa minnekään.

    Kun miettii mitä tapahtui moottoriradoilla 25 vuotta sitten ja mitä nykyään, niin onhan se toki sitä periaatteessa samaa (kilvan)ajoa. Mutta ei sit kuitenkaan.

    On asioita joita ei voi muuttaa, eikä ehkä pidäkään.

    Toisaalta ehkä Drag Racinginkin pitäisi uusiutua.

    Mutta se vaatisi niin paljon, että ei sellaista vaan voi tapahtua.
     
  4. supo

    supo Double Gearhead

    Kyllä tämä vaatisi ainakin Puheenjohtajan vaihdoksen sekä Toimitusjohtajan paikka uudelleen hakuun.Perustelut Pj ei saa olla joojoo mies ja toimitusjohtaja otettiin lennosta mitään hakuhommaa käyttäen eli luulen että löytyy sellainen Tj joka osaa markkinoinnin sekä tapahtumien järjestämisen/myyntihomman ja ehken kevään näyttelykin voisi olla esim. Lahdessa missä näkyy pystyvän tekemään huippu näyttelyn vielä syksylläkin.Voihan se olla että vaatii rajun liikkeen vielä mutta katsellaan mitä tapahtuu.Meillä on kyllä hyvää potentiaalia kisoihin kun halutaan tehdä että esim. otetaan mukaan myös kisan/kaksi ajavat/Nostalgia hörhöt näytöslähtöjä ajamaan mukaan avosylin eikä niitä rokoteta ylisuurilla osallistumismaksuilla ja panostetaan tapahtumiin että siellä on oikeat henkilöt oikeilla paikoillaan eli palvellaan myös maksavaa yleisöä!
     
  5. MIAMIDRAGRACING

    MIAMIDRAGRACING 2nd gear

    Tervehdys täältäkin. Jos tähän keräillään hieman ajatuksia myös täältäpäin. Tarkoitus ottaa syyskokouksessa asioihin selvyyttä mitkä askarruttavat pientä mieltä..:))
    Kun varikkokartta ilmestyy niin nimiä mainitsematta Supo, Ahonen, Koskinen, ym on jo varatut paikat eli saako varata etukäteen ja mitä maksaa kun ei kilpailukutsussakaan mainita?
    NS yökisa kiva ja hyvä, mainonta tietysti hämää kun mainostetaan good old time yökisa is back. Kisat kylläkin ajetaan valosalla päivällä ja show illalla. Ilmoittauduin itse päivän myöhässä, joo oma moga niin ilmottautumis hintasähkö mukaanlukien 470e ihanan halpaa. Perjantaina Malmilla cruisailun osallistujat pääsivät lauantaina Alastaroon ilmaseksi sisään, hyvä niin. Mutta samaan aikaan shown artisteille lisä team rannekkeista täysi hinta teameille!! Myös kutsukortit jos otata kymmenen niin kymmenen laskutetaan vaikka 1 olis käytetty wtf. Kysyin eräältä pitkään mukana olleelta kaverilta olisiko kiinnostusta lähteä ehdolle kun erovuorossa päättäjä fyyrassa, totes että ei enää. Muisti että valitulla ei saa olla esim omaa teamia ja kuinkas nyt onkaan? Mielestäni päättävissä puikoissa pitäisi olla mies tai nainen joka on palkattu hommaan ilman omia yrityksiä ym. Itse kamppailen päivä kerralla kun yrittäjä oon niin ei olisi paljoakaan aikaa uhrattavaksi vielä Fhran hommaan mutta ilmeisesti toisilla on.
    Ja vielä keväällä Alastarosta- Motoparkkiin siirtynyt kilpailu, mitkä oli syyt että Alastarossa ei ajettu. Kun eletään osallistujapulaa niin Supon idea noihin näytöslähtöihin ym on hyvä. Lisäksi pitäisi harkita selvittää vaikka drag & rock tapahtumaa juhannuksena tai muulloin Alastaroon tai Motoparkkiin.
    T: PS591 Miami vice racing Toni Nyström
     
    dart -66 ja kari6767 tykkäävät tästä.
  6. nixxon

    nixxon 3rd gear

    Terve taas kaikki
    Eikö olisi nyt hyvä Tällä palstalla Pj ja Tj esittää omia
    ajatuksia
    -mitä asiaa he meinaavat ajaa ensi kaudella
    -mitä he meinaavat tehdä asioiden parantamiseksi
    -mitkä asiat heidän mielestä pitäisi parantaa
    -mitä kilpakuskit voivat tehdä että saataisiin parempi yhteistyö järjestäjän kanssa
    -millä tavalla saadaan /mikä medianäkyvyys on tähtäimessä
    Tämä on haaste nykyiselle PJ/TJ älkääkä nyt ilmoita että nämä
    asiat käsitellään omassa foorumissa koska teidän pitää hakea
    Uusia jäseniä ja tukijoita. Ei tiedä vaikka liittyisi uudestaan Fhra.
    P.s
    Tämä on myös muuten oiva paikka esitellä itsensä ja ideoita
    tiedä vaikka joku muu haluaisi esittää uusia ajatuksia ja
    vähän vaalipuheitakin
     
    kapav tykkää tästä.
  7. MIAMIDRAGRACING

    MIAMIDRAGRACING 2nd gear

    Just näin niin kuin Nixon kirjoitti. Jos ehdokkaita riveissä niin rohkeasti vaan esittäytymään ja ideoita suurille joukoille kertomaan..:)) Johtikseen yksi tiedossa, valtuutetun hommia ym tehnyt pitkään ja myöskin Team owner. Rohkeesti vaan.
     
  8. MIAMIDRAGRACING

    MIAMIDRAGRACING 2nd gear

    Nii harmi et tää ei oo se virallinen kanava joten ehkä turha odottaa päälliköiden vastaksia.
     
  9. supo

    supo Double Gearhead

    Toni,olen pyytänyt varikkopäälliköltä kuka se aina ollutkin että saadaan tuonne Motoparkkiin sama paikka kun vähän niinkuin kotikisa niin saa omat yhteistyökumppanit helposti tontille ja ei ole maksanut mitään muuta kuin että ollut ajoissa yhteyksissä asiasta.Tuohon että TJ ja PJ tänne vastaisi niin on ihan sama kuin menet Alastarolla kysymään EM-kisassa miksi lineup aivan tyhjä ja rata valmis ajoon niin saat saman vastauksen ei ole ongelmaa!
     
  10. supo

    supo Double Gearhead

    Ihan asian vierestä niin tuo Messukeskus on nyt kokouspaikkana niin on pysäköinti missä eli onko pysäköintihalli ainut vaihtoehto kun tulee omalla autolla kokoukseen?Eli ilmaista parkkitilaa?
     
  11. väsynyt

    väsynyt Gearhead

    Velolla! Siis pyöräilystadionin parkki paikka! Parkkikiekko paikka.oliko 4 tuntia tai jotaino_O!
     
  12. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Eiks se virallinenkin keskustelupalsta ole olemassa? Sehän perustettiin siksi että julkiselta loanheitolta vältyttäisiin. Täällä on vissiin turha odottaa vastauksia puheen- tai toiminnajohtajalta, koko OD "vihasine miehineen" tuntuu olevan siellä enempi vitsi. Edellinen vallankumous ei tuonut sitä mitä siltä haettiin, vähän herää kysymys et nytkö haetaan uutta pelastajaa, miks lopputulema olis erilainen? Ongelmat joidenka kanssa tuolla painitaan liittynee rahaan, ratkaisumallit ja näkemykset, niissä voi olla jotain eroja. Lähinnä siihen et uskotaanko et x euron panostus tuo xx euron tuoton, vai vedetäänkö varman päälle. Nyt kaiketi niin on tehty. Myynneistä ja sponsoroinniesta en tie mitään, mut tällä hetkellä palkattu toiminnanjohtaja toteuttaa nimenomaan hallituksen ja puheenjohtajan visioita, ja ilmeisesti niitä tyydyttävällä tavalla.
     
  13. johntravolta

    johntravolta Gearhead

    Se on kyllä hyvä runkata ristiin siellä omilla virallisilla sivuilla kun kaikki on hyvin. Ainakin omasta mielestä.
     
  14. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Kyllä tossa malmin pelastamisessa on pointtia, kun siellä voidaan järjestää matalan kynnyksen kadunmiehen kiihdyttelyjä. Niistä se kipinä syttyy lajia kohtaan.

    Joku drag week tyylinen juttu kun saatais suomeen niin vois herättää suurempaakin kiinnostusta, mutta taitaa olla mahdoton ajatus suomen viranomaisten pikkumaisuuden tietäen
     
  15. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    FHRA on jäseniensä järjestö. Jäsenillä on mahdollisuus osallistua sinne keskustelupalstalle. ei ku maksaa sen pari kymppii mitä jäsenyys maksaa ja osallistuu siihen keskusteluun, jota ei kyl paljon oo ollu ku viimeks katoin. Aika harvassa on yhdistykset joissa ulkojäsenet toimintaan pääsevät vaikuttamaan järjestön sisältä päin.
     
  16. Catiska

    Catiska Gearhead

    Fyyra hoitaa Uudenmaan/hämeen alueen, Porilaiset läntisen Suomen tarpeet. Pitäisikö siis puuhata omat yhdistykset ketkä järjestäisi jotain Itä- ja Pohjois-Suomessa?

    Tuo Malmi ei ihan kata koko Suomen tarpeita mutta melko lailla kaikki mielenkiinto fyyran suunnalta on sinne kohdistettu.
    Jos katsoo heidän järjestämiä tapahtumia lukumääräisesti tänä kesänä niin ei nallekarkit jakaudu jäsenistön mukaan samalla kauhalla. PK-seudulla oli tänä kesänä 11 tapahtumaa, muualla Suomessa 2.
    Jos kuka on pääsemässä syyskokoukseen niin toivon että tämänkin joku ottaisi siellä esiin. Itse en sinne pääse.
     
    Muokattu: 3.10.2017
  17. nixxon

    nixxon 3rd gear

    Terve Taas
    Jykä olen samaa mieltä siinä että joo pari kymppiä niin olet jäsen ja voit parkua FHRA .n sivulla mutta ei se anna mitään ja rahan käytöstä olen eri mieltä koska jos nyt otetaan
    EM-kilpailu mikä on minulle lähin asia, niin väitän että asenne ja kommunikaatio/yhteistyö
    ei saavuteta pelkällä rahalla vaan henkilökemia/johtamistaito/asenne jos siihen panostetaan se todella voi poikia.Ja hypoteetinen kysymys jos puhutaan rahasta
    Mitä MINÄ hyödyn Em_kilvanajajana FHRA sta.
    -Alennuksia kilpailuista (kotikisa) EI
    -Matkoista( Speedgroup alennus toimii) ja on myös omia)EI
    -Mainontaa FHRA toimesta EI Esim.julkaisu kuljettajista/luokista ennen EM
    -Lisenssit ym. pakolliset EI
    -outoa että FHRA ei mainosta edes omilla kotisivuilla kotimaisia Kuskeja
    (meillä on kaveri joka alitti ME ja mainostetaan ulkomaalaista kaveria joka ei
    edes pääse kaavioon!!! Onhan se hieno ele mutta ei kauhean suurta kunnioitusta
    omiaan kohtaan.
    -Tämä on mun osalta miltä se näyttää
    _-Toki on myös tehty hyviä asioita malmin tapahtumat katukisoineen Tod.hienoa
    Eli onko tämä parinkympin satsaus tarpeen vai ostanko sillä vuohen afrikkaan
    niin asukkaat pysyvät kauemmin siellä .
     
    Araldite73 tykkää tästä.
  18. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Ääni Vuohelle!
    Joo, kyllä pitää olla kriittistä tarkastelua ja tällasen persaukisen harrastelijan mielestä SM ja EM kisoissa kilpailemisen osallistumismaksut ylittävät kipurajan. Se näkyy esimerkiks striittippuolella osallistujamäärissä ja koko kauden ajavien määrässä. Tost tuli viimeks jenkeissä juteltua, ja ne piti täkäläisiä osallistumismaksuja järjestäen aivan poskettomina. Siellä mis oltiin, osallistumismaksut oli kymmenesosa, eikä olosuhteet ainakaan hävenneet paikallisia suorittamoja.

    Ja toki tossa keskustelun sisäsiittosuudessakin on ongelmansa ja siks tällainenkin keskustelu on hyvää. Parempi et mahdolliset tapahtumaan osallistujat purnaavat täällä kuin että järjestävät jaloillaan, ja käsittääkseni ainakin Enzo seuraa keskustelua ja toivottavasti vie johtokuntaan näkemyksiä ja terveisiä.
     
  19. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Mun mielestä yksi tärkeimmistä asioista olisi saada kustannukset kuriin....varsinkin sportman luokissa....
    SET/PET pitäisi olla se suurin luokka josta tulee uusia kilpailijoita kovempiin ryhmiin....nytkin niin tapahtuu, mutta kilpailija kato on ilmeinen...mistähän se mahtaa johtua..itse veikkaan että rahan puutteesta.
    Ja taloushan lähtee korjaamaan itseään jos/kun saadaan lisää kilpailijoita ja laji kiinnostamaan suurempaa yleisöä.... yleisöä kyllä olisi, siitähän "yökisa" on hyvä esimerkki.

    PS junnut ei kiinnosta yleisöä...eli vaikka sieltä tulee kyllä uusia kilpailijoita kovempiin ryhmiin, niin yleisöä junnut ei lisää...
     
    BUICK:it ja Araldite73 tykkäävät tästä.
  20. supo

    supo Double Gearhead

    Kyllä Set/Pet sekä Street luokat pitäisi hinnoitella silleen että yhden/kahden kisan kokeilijat huokutushinnalla mukaan sillä siinä käy monesti että jää koukkuun ja on veivaamassa uutta ilmoitusta kisaan huomaamatta eli vähemmän onkin yhtä äkkiä enemmän.Sieltä tosiaan sitten on hyvä ponnistaa suurempiin haasteisiin tosin Top Street nykyään on kyllä suurta moottoriurheilua missä ei enää pääse edes lineuppiin Esson Baarin jutuilla!Valitettavsti paistaa sellainen riman alta meininki mikä harmittaa kun talkoo porukka tekee täydellä töitä että hommat pelaisi.Ei mainoksia edes Alastaron moottoriradan risteyksessä saati sitten Motoparkissa eli kaikki mainonta perustuu lähes vapaaehtoiseen harrastajien levittämiin mainoksiin omalla kylillä sekä some maailmassa.Sitten esim.EM-kisat Tierpissä elokuussa siellä oli valmiina isompien siivoustaukojen ajaksi hommattu 2 kpl drifting/sivuluisu autoa jotka esittivät maksavalle yleisölle miten musta kumi palaa!Ei varmasti maksa paljoa ja yksinkertainen juttu sekä kuuluttaja kertoi jotakin taukojen aikana eli ei ollut kuollutta taukoa!(en kyllä ymmärtänyt mitään Ruotsista mutta sehän ei uutta),sitten en tiedä miten se pelaa täällä mutta Ruotsissa harrasteauto parkki on harrastajalle todellinen taivas eli jos tuntuu ettei sen hetken luokat kiinnosta niin super hienoja pirssejä nurmikko täynnä eli onko sitä ikinä hoidettu hyvin että rodi/huippu vermeet sinne katsomon taakse saatu silleen luontevasti sillä luulen että sekin puoli täälläkin onnistuu!SM-kisoihin samalla systeemillä niin saadaan ns.uutta porukkaa katsomoihin tyyliin auto ja kuski sisään ilmaiseksi ja lopuista normihinta tai joku 4 hengen paketti esim.Sitten esim.Nostalgia homma on nyt lähtenyt suorastaan käsistä eli olisiko mahdollista niitä käyttää hyväksi eli saisivat "vanhat parrat" vetää omilla hienoilla vermeillä niin kuin Ruotsissa ja Norjassa tehdään ja saa saisi uutta verta kentälle!Esim.200m ns.vanhoilla turvavermeillä hallitusti!
     
    GS, cutlass cruiser ja Catiska tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!