Dremel tai vastaa päristin ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Anonymous, 13.3.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Reippaat pari vuotta uskollisesti palvellut perusmallin Dremel alkoi oirehtimaan pari viikkoa sitten ja menehtyi lopulta eilen :-( Syynä oli varman riittävä likaantuminen ja pitkät hionta sessiot => ankkuri varmaan paloi tms ?? Eniveis, R.I.P

    Nyt tarvitaan siis uusi päristin ja hyviä suosituksi otetaan vastaan. Hieman olen miettinyt paineilmalla toimivaa malllia koska kohtuu laatuinen 50L kompura on tallissa aika vähällä käytöllä.

    Onko siis jokin asiallinen paineilma hiomakone jota arvon studioraati voisi suositella ? Kyse ei ole tosiaan ammattikäytöstä vaan tätä ihan normaalia tallissa tuhertamista kun putsataan, hiotaan sekalaisia harrasteauton osia. Toivelistalla on asiallinen ilmakulutus sillä kompuraa en ryhdy vaihtamaan. Samoin pika-istukka tyyppinen kiinnitys on suotavaa sillä avaimien kanssa ei viitsi leikkiä kun kiveä tulee vaihdettua muutaman minuutin välein. Karapaksuudella 6mm tai 3mm Dremel ei juuri ole väliä.

    Kokemuksia ? Näkemyksiä ??
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Miks paineilmalla? Ekakskaan mikään 50L min kompura ei riitä mihinkään, sitten toisekseen joudut kuuntelemaan sitä hirmuista kompuran meteliä, ja sähköä kuluu ihan eri tavalla. Ja paksu ilmaletku on aina tiellä.

    Ennemmin joku laatuvehje sähköllä sen dremelin tilalle.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    No just siksi tuosta ilmakulutuksesta kysyinkin. Perjantaina olin kaverin koneistamolla jossa tutkiskelin paineilmalla toimivaa konetta. Hän oli ammattilaisena tyytyväinen siihen ja moitti ainostaan joskus kokeilemiaan Bilteman vekottimia joissa ilmakulutus oli suuri.
    Melu ei varmaan ole kovin iso ongelma kun saan kompuran viereiseen talliin ja tarvittaessa kiinteät asennukset paineilma letkuille.

    Sähköä saa töpselistä ja käsittääkseni se ei ole vielä loppumassa eli sen kulutus ei ole ongelma ;-)

    Mikä olisi laatuvehje Dremelin tilalle ? Valmistaja, malli, myyjä ?
     
  4. Kuupakko

    Kuupakko 1st gear

    Kyllä näin! Itelläni on yli 200-litran (säiliö) kompura ja käytössä paineilmatoiminen puikkohiomakone. Tuonkin kokoluokan ilmalähde jyrähtää ihan tarpeeksi usein pyörimään vaikka ei kummanen työkalu siinä letkun päässä olekaan.
    Minäkin suosittelisin vilpittömästi sitä sähkökäyttöistä LAADUKASTA laitetta.
     
  5. B 50

    B 50 Gearhead

    Tästä paikallisesta Tarjoustalosta ostin dremel-henkisen laitoksen, koko sarja työkaluineen 25€. Ei varmaan samaa kestä kuin aito, mutta ei oo aidon hintakaan.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Itsekin aikanaan ostin ensin saman laatuisen parin kympin paketin ja se kesti melkein 30 minuuttia....tai no ainakin vartttunnin.
     
  7. RAIVO

    RAIVO Gearhead

    Itse hankin jokunen vuosi sitten markan aikaan Black & Deckerin vastaavan hintaan 199mk. Tossa on säädettävät kierrosnopeudet ja käy kaikki Dremelin hioma yms. varusteet. Oli pakattu kätevään salkkuun, jonka kannessa kulkee kaikki varusteet mukana.

    Kyseinen vehje on ollu aika paljonki käytössä ja ompi melkein liianki tehokas mun tarpeisiin (kierrosnopeus ei oo ikinä ollu täysillä). Ladattava vehje ois tietty kätevämpi ja tulis käytettyy vieläkin enemmän, mut ois hintaki sitten aivan toinen.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Käytössä kätevin on vaijerivetoinen, menee ahtaaseen paikkaan ja siitä saa hyvän otteen. Itse tein jalkakytkimellä (vanhasta ompelukoneesta)on nopeudensäätökin.
     
  9. 440Magnum

    440Magnum 1st gear

    Kyllä kannattaa olla laatulaite tai edes laatu merkki. Itsellä joku 40 euron kopio ja sillä ei tee mitään :mad: se on kestäny sen takia jo jotakin puol vuotta koska sillä ei jaksa junnata :x
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Clas ohlsonilla (itäkeskuskessa ainaki yks..) vai mikä onkaa, niiltä saa dremeleitä 17e hintaan.
    Toiminu hyvin, ja kierroksiaki saa enemmä kun tarpeeks säädettyä käyttöön.
     
  11. cj-simo

    cj-simo 1st gear

    se dremel on kyllä tuossa kategoriassa nimenomaan sieltä kestävämmästä päästä varsinkin 398 digitaalisella kierrosluku
    näytöllä oleva versio,siinä on muuten tavallista 395 tai 285 versiota
    parempi vääntö vakiovirta elektroniikan ansiosta,dremelin ammatti
    malli multi-flex versio missä itse moottori on taipuisan vaijerivetoisen
    kahvan päässä niinkuin hammaslääkäri malliin.siinä on myös portaaton
    jalkakytkin,valitettavasti sitä ei enää tuoda suomeen myyntiin.itselläni
    tämä malli jo yli 10 vuotta käytössä ja mikä parasta siihen voi vaihtaa
    3-erillaista kahvaa joissa myös erikokoisia karaistukoita koosta 1,8mm
    aina tuonne 6,4mm.sinun kannattaisi etsiä jostain vanha hammaslääkäri
    laite tai tehdä vaikka vanhasta ompelu koneesta,ei mikään paha rasti.niin
    ja voihan tuon sinun vanhan koneesikin korjata!!!!kokemusta on.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Korjaus ?? Onko antaa linkkejä jonnekin päin ?

    Tyyppikilpi kertoo että Dremel 395 type 5 code 32
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ainakin Bosch-keskushuolto Helsingissä korjaa Dremeleitä.Hinnoista en osaa sanoa,mutta itse en ainakaan suostuisi vaihtamaan kolmisen vuotta käytössä ollutta Dremel:in lcd-näytöllä olevaa konetta parin kympin kiina-kopiohin. Niitäkin kun on joutunut joskus käyttämään.
     
  14. cj-simo

    cj-simo 1st gear

    tuossahan jo mainittiinkin dremelin ehjäämö,kannattaisi tiedustella ankkurin vaihdon kustannuksia on sentään mainio työkalu että kannattaa
    siihen satsatakkin ennenkuin sijoittaa kiina ilmiöön.ties vaikka tämänkin
    kirjoittajalla olisi huollossa sormet pelissä??!!!
     
  15. kärrypoika

    kärrypoika 3rd gear

    kiina kopiot on kokemukseni mukaan tosi huonoja. Kopiot kuumenevat päältä polttavan kuumiksi kun dremel ei vastaavassa kätössä kuumene lainkaan. Itse3 pidän dremeliä hyvänä vekottimena.
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    Huono on täältä Kouvolan suunnasta sormiaan sotkea Dremelin huollossa,olen vaan kyseiseen firmaan työni puolesta lähetellyt koneita huoltoon (en tosin Dremeleitä). Vinkkejä kun kaivattiin...
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    Näin on, vinkkejä ja linkkejä kaipasin eikä firman nimen maininnassa ole mitään paheksuttavaa.

    Onko suunnilleen hinta arvausta tuolle käämille ja ankkurille ?
     
  18. 440Magnum

    440Magnum 1st gear

    Joo, kiinakopiot kuumenee ja toinen mikä tossa meittin feikkiremelissä on niin tulee magneettiseksi :eek: vielä parin viikon päästäkin on rautahilua kyljessä kun ottaa kätöseen :mad:
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Totta on että paineilma hiomakoneet vie ilmaa aika lailla, varsinkin jos käyttö on semmosta että sitä liipasinta pidetään minuutti tolkulla pohjassa (vrt. epäkesko-hiomakone).

    Mutta on ne sitten aika ikuisia kestävyydeltäänkin, itselläni on käytössä IR:n Dremeliä vastaava keksintö. Käsittääkseni nuo IR:ät on aika kalliita mutta itse onnistuin sellaisen saamaan kokonaisedulliseen 0mk(=0€) hintaan.
    Mutta kuten jo on tullut mainittua, jatkuvassa työssä pieni kompura jyskyttää taukoamatta ja vähitellen rupeaa koneen kierrokset hyytymään, sitten ei voikkaan muuta kuin poltella nortti rauhassa ja odotella kompuran pysähtymistä.

    Terv: Yks Jari
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    Dremelin ankkuri on 40e ja kenttäkäämi 17e eli käytännössä ei kannata tuota perusmallia enää korjata.

    Lähden siis hankkimaan uuden Dremelin lähi K-Raudasta illalla.
     

Kerro tästä muillekin!