E 10 95 E :n tilalle

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja human62, 2.10.2010.

 1. human62

  human62 1st gear

 2. intiaani_chief

  intiaani_chief 3rd gear

  98 on vielä kalliimpaa joten tuskin alan tehojen takia sitä tankkaamaan.. onneksi rysleri nielee tuota etanolia surutta :D
   
 3. lesabre

  lesabre 1st gear

  Miten jenkit muuten ylipäänsä suhtautuu tohon uuteen etanoliliemeen? Ilmeisesti pitäisi aika hyvin toimia, kun jenkeissä kai käytetty etanolia meitä enemmän jo aikoja hanabensoissa..

  Kiva sinänsä kun esim naapurin vm.2008 Avensis kuulema ei kestä tota uutta bensaa, vaan alettava ajamaan 98:lla, ilmeisesti uudemmat VW Golfit sama homma. Aika älytöntä sinänsä, Pekkariselta taas yksi aivopieru lisää. Toihan ilmeisesti lisää n.10% kulutusta muutenkin suhteessa 95e:hen niissäkin autoissa, missä sitä siis saa edes käyttää..
   
 4. virta

  virta 3rd gear

  No etanoliseos palaa niin huonosti että varmaan tuo 98 on parempi vaihtoehto...
   
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  volkkarin ensimmäisen sukupolven fsi-moottorit (2004-2006) eivät siedä
  sitä-mutta niillä on muutenkin pitänyt ajaa 98.lla. ja nehän ovat jo vanhoja.
   
 6. Anti-Midas

  Anti-Midas Gearhead

  95e10

  Just ajelin omassa Mitsun 2,5 v6 koneella olevalla vm.97 craisulla tankillisen, jossa oli 40 litraa 95E ja 20 litraa ST1:n RE85 etanolia. Toimi aivan samalla lailla eikä mitään eroa kulutuksessa matkamittarin mukaan. Noin 50/50 suhteesta bensaan päin toimii. Ilmeisesti tohon asti orkkissäätöjärjestelmä kykenee säätämään tarpeeksi.

  Viime talvena kokeilin jopa pelkällä RE85:llä, mutta sillä starttasi
  kylmänä huonommin eikä voinut kiihdyttää täyskaasulla. Varmaan toimis rikastamalla lisäsäätimellä täysin.
   
 7. Mopar

  Mopar Gearhead

  Niin joo, sen takii se ei varmaan sovikkaan kaikkiin autoihin :eek:
   
 8. Putte

  Putte 1st gear

  No toihan on sama homma kun aikanaan 95E.hen siirryttäessä. Silloin lopetettiin 92 kokonaan ja sitähän käytti vain 60 prosenttia silloisista autoista. Ei noissa muutoksissa koskaan järkeä ole käytetty. Muutoksia tehdään muutoksen takia ja että näyttäisi mukamas jotain tehtävän luonnon eteen.
   
 9. human62

  human62 1st gear

 10. Putte

  Putte 1st gear

  Ei loppujen lopuksi kovinkaan suuri yllätys.
   
 11. virta

  virta 3rd gear

  pointtini oli se että jos hinnassa säästää,hyötysuhteessa häviää...No nähtäväksi jää kuluuko tuota E10 paljonkin enemmän.
   
 12. Mopar

  Mopar Gearhead

  Jep, mutta eikohän se samalla tavalla pala, ainoostaan energia sisältö on köyhempi.
   
 13. Quest

  Quest 3rd gear

  Taas poliitikoilta pers-silmällä tehty lipomispäätös
  Paljon pieniä paikkakuntia, jossa vain yksi kylmä asema.
  Asemilla 2- laatua; diesel ja 95
  Jos E10 ei käy niin millähän vitulla sitä ajellaan? Häh
   
 14. human62

  human62 1st gear

  lainattua:"Öljyn hinta tulee määräämään ruoan hinnan, ja maailman köyhimmillä ei ole enää varaa ostaa ruokaa. Päättäjillä tulee olemaan eettisesti vaikea valinta: ruokkiako rikkaiden maiden autot vai köyhien maiden ihmiset. "

  http://www3.lut.fi/webhotel/teke/kklemo ... veista.htm
   
 15. spinneri

  spinneri 3rd gear

  Tässä osoite mistä saa ladattua päivitetyn sopivuuslistan:

  http://www.e10bensiini.fi/files/87/E10-bensiinin_soveltuvuus_henkiloautoihin_10_09_2010.pdf

  Toyotan kohdalla kerrotaan seuraavaa:
  Volkswagenin kohdalla kerrotaan puolestaan seuraavaa:
  Lue aihetta käsittelevä uutinen nettisivuiltamme:

  http://www.spinneri.fi/2010/05/e10-polttoaine-korvaa-95e-bensiinin/


  Tiedonjanoa yritti tyydyttää

  Jari Sjöman
  Spinneri Magazine
   
 16. rane58

  rane58 Gearhead

  Täytynee sitten käyttää mun vanhoissa autoissa 98E-pentsaa ja toivoa parasta... :odroll:

  Professori: Uudesta bensiinistä haetaan syitä moottorivaurioihin

  http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/ ... 28904.html

  Jos esimerkiksi vanhempaan, nykyistä 95-oktaanista bensiiniä huolivaan autoon tankkaa vuoden alusta vahingossa 95 E10 -laatua, ei välitöntä moottorivauriota tarvitse pelätä. Polttoainetta ei edes tarvitse tankissa vaihtaa. Suositeltavaa on kuitenkin, että tankin ollessa puolillaan, lisätään joukkoon 98E-laatua.
   
 17. spinneri

  spinneri 3rd gear

  Tuleva 98E5 on käsittääkseni yhtä ja samaa kamaa tänä päivänä myynnissä olevan 98E:n kanssa – jossa siinäkin on etanolia (max 5 til-%).


  Muisteli kuulleensa lehdistötilaisuudessa

  Jari Sjöman
  Spinneri Magazine
   
 18. ls1978

  ls1978 3rd gear

  Omat muistikuvat kertovat että jo 80-luvun lopulla USA:ssa myytiin edullisempana vaihtoehtona muutamilla asemaketjuilla etanolilla jatkettua matalaoktaanista bensiiniä. Hyvin se ainakin silloisten vuokra Tauruksien, Centuryiden yms. koneissa pelasi. Eihän sitä nyt vuokra autoon kalliimpaa viitsinyt tankata...

  Eli eiköhän ainakin jo 80-lukuiset jenkkipelit kestä ihan hyvin tuota tulevaa E10:ä. Osviittaa aiheesta antaa Suomen Chryslerin maahantuojan virallinen suosituskin E10:n soveltuvuudesta 1989 vuodesta eteenpäin. Tuota 20 vuotta taaksepäin tuskin mikään virallinen organisaatio edes omia tuotteitaan haluaa ajatella, saati ottaa mitään kantaa niiden toimivuuteen. GM:n maahantuoja taas on ollut vuosikaudet niin vähän kiinnostunut USA-tuotteista, että mistälie ovat keksineet -97 rajavuodeksi E10:n käytölle. Eivät liene haluakaan ajatella että joku ajaa vahemmilla kuolemanloukuilla, vaan myyvät mielummin niiden omistajille uusia "Chevy" Aveoita. Ja kas kummaa Euroopan GM:n Opel-tuotteisiin E10 käy vuosimallista riippumatta. Vastaavia ajatuksia myös USA:ssa olen lukenut muutamiltakin keskustelupalstoilta.

  Samaa ajatusmallia tukee soveltuvuustaulukosta löytyvät suositukset monille eurooppalaisille / japanilaisille merkeille, joille USA:n markkinat ovat olleet tärkeitä (ainakin M-B, BMW, Saab, Volvo, Honda). Niillehän luvataan hövelisti E10 yhteensopivuutta jopa vuosimallista riippumatta tai 70-luvulta alkaen poislukien joitakin tuoreempia mitälie suorasuihku / laihaseoskoneita. Eli ei kai tässä(kään) nyt mitään niin kauhean uutta ole keksitty, asia ollut arkipäivää USA:ssa ainakin pari vuosikymmentä.
   
 19. rkr

  rkr 3rd gear

  Ihan hyvä sinällään että lisätään ilmaston lämpenemistä tällä tavalla, kyllä mulle kelpaa lämpimämmät kesät ja talvet :D

  Mutta asiaan, tietääkö kukaan missä menee se prosentuaalinen raja jolloin bensiinin seassa oleva etanoli alkaa syövyttää tiivisteitä ja letkuja? Eli siis ihan vanhan ajan kaasarikoneisissa autoissa.
   
 20. tuntematon

  tuntematon 1st gear

  niin tuossa spinnerilehden linkittämässä sivustossahan todetaan että moparit ja jeepit 1989 alkaen voi käyttää E10:ä. GM:t vasta 97 eteenpäin...

  hupaisaa muuten että ruotsissa tuota on ollut tarjolla vaikka kuinka kauan, yksi pyssy muiden lisäksi - mutta sitä on saanut reilusti halvemmalla.

  mutta mites täällä; heeiii nymmää keksin korvataan se yleisin tällä nii ollaan tosi ekolookisii!
   

Kerro tästä muillekin!