E 10 95 E :n tilalle

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja human62, 2.10.2010.

  1. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Näinhän se luultavasti tekee... Ja Katainen on tyytyväinen kun pohjattomaan kirstuun ropoja kilisee :rotfl:

    Itse ainakin siirryn ajamaan 98 kunhan tankki tyhjenee 8) Ja haistatan witut ekovouhotukselle ja Kataisen ahneudelle :poff:
     
  2. jake74

    jake74 1st gear

    onko kukaan mitannut kui paljon kulutus kasvaa? yheltä foorumilta lukkiin ku joku oli kokeilut E10 bensaa ja sano että jää viimiseksi kokeiluksi ku kone alko viemää bensaa liiian paljon verrattuna 95 tai 98 bensaan.
     
  3. Putte

    Putte 1st gear

    Teoreettiseksi kulutuksen kasvuksi oli jossain laskettu vajaat kaksi prosenttia eli ei mitenkään merkittävä. Johan suurempia heittoja tulee jopa liikenteen rytmeistä, ajatko ruuhkassa vai vapaalla tiellä.
     
  4. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Vaan kun 98 saattaa pienentää kulutusta jopa 95 verrattuna 8) Niin miksei sitten tämän 95/10 suhteen sama... Mikäli koneessa on tuo lambda ja nakutustunnistin :D Ja EI, se ei heti se kulutus pienene.
     
  5. Putte

    Putte 1st gear

    Näistä oikeesti tiedä, toistaiseksi pelkkää teoriaa. Ei ole meitin kylän Essolle vielä edes tullut tota uutta lientä, ettei pääse edes kokeilemaan, mutta aika näyttää totuuden. Tosin pieniä muutoksia kukaan tuskin huomaa, ellei pidä jatkuvaa seurantaa ja katso vaikkapa koko vuoden keskikulutusta.
     
  6. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Toi 98:n pienempi kulutus vs 95 on ite todistettu A4 Audilla ja 1.8 koneella... Ja V-powerilla kyseinen yksilö kesähelteillä jopa liikku paremmin ihan käytännössä kunhan oli sopeutunut "parempaan" bensaan 8)
     
  7. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    http://www.e10bensiini.fi/e10-bensiinin ... ihin/lada/ :poff: :rotfl:
     
  8. Gummisti

    Gummisti Gearhead

    Aivan turha ruveta mitään kulutuksia mittailee, se etanoli pitoisuus tankkiauton tankis vaihtelee 0-10% välillä ja sitä myötä myös autoon saatava etanoli määrä.
    Eli tuskin heittää paljoa tuosta 5% jatkossakaan.
    Eikös jossain ollu juttua, oliko Kouvolan sanomissa. Et se etanolin 10% tavoite lasketaan koko vuodelta, et etanolin hinta vaihtelee just toisin päin kuin bensan.
    Ja bio osuutta lisäämällä diiselissä saatiin kans tilastot näyttää sitten vuoden lopus paremmilta.
    Katainen on perseestä ! :argue: :rotfl: Saimpas sanottua
     
  9. Detroit steel

    Detroit steel 1st gear

    Sillon kun JET tuli Suomeen niin tarkan markan miehet vakavissaan puhelivat jotta enempi vie. Siinä pensassahan vissihin oli tenttuva enempi kuin masinoolipurkin kylessä lukeva maksimiannostus.
    Ja St1:sen pensalla ei kannata vertailla, ne sotkee sinne kaiken paskan joukoon joka sinne vaan välttää.
     
  10. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Ja höpö höpö...saisipa jostain vielä JET:n bensaa...ajoin sillä kaikissa autoissa niin kauan kun sitä sai.
    No kaikki hyvä loppuu aikanaan :cry:
     
  11. Caideman

    Caideman 1st gear

    Laita bensaan vaikka 10-20% dieseliä, niin se savuttaa ja haisee takuuvarmasti! :D Menin itse viimekesänä kokeilemaan Impalassa bensa-diesel-seosta, jonka sain kaverilta. Ah sitä savun ja hajun määrää ja tehon puutetta. Ajattelin että kyllä toi vanha kone kaiken palavan polttaa. Paloi juu, mutta pienellä lisähöysteellä.
    Ei vaan kehdannut ajella enää kylällä! :rotfl:
     
  12. Detroit steel

    Detroit steel 1st gear

    Ja vitun höpöhöpö. Jos tentulla kulkee saman matkan kun pensalla niin tankkaa sitten pelkkää tenttuva.
     
  13. rapis

    rapis 1st gear

  14. Vilkuna

    Vilkuna Gearhead

    Just päätin, että meillä tankataan ysikasia Buickiin. Bensaa menee kuukaudessa noin 170 litraa ja tämän päivän hinnalla ysikasin käyttö nostaa polttoainekustannuksia vajaan seitsemän euroo kuussa...
     
  15. 69

    69 Gearhead

    Kauankohan 98 vielä saa, kai sekin kohta loppuu :-?
     
  16. jake74

    jake74 1st gear

    2013 loppuu.
     
  17. intiaani_chief

    intiaani_chief 3rd gear

    Missä vaiheessa ongelmien pitäisi ilmetä. nyt pari päivää ajellut E10:llä. Ei savuta, nyi tai rytkytä.. lähti pakkasellakin ihan normaalisti käyntiin ja kulkee kuten ennen ?

    Nyt on lukenut niin paljon tehojen häviämisestä, koneen syöpymisestä ja muista ongelmista niin ihan mielenkiinnolla odotan possausta :D jos sitä nyt koskaan tulee.
     
  18. Jza

    Jza Double Gearhead

    ^Eiköhän noi säiliöt ole vielä suurimmaksi osaksi täynnä tavan ysivitosta. Vaikkakaan en usko, että tuosta mitään ongelmia tulisi.
     
  19. SamiL

    SamiL Gearhead

    Eipä taida monellakaan enää olla, kun on jo kuudes päivä tätä vuotta menossa.
     
  20. Jza

    Jza Double Gearhead

    Voippa olla joo. No 300 kilsaa takana tuolla kuralla ja vielä ainakin pelas. Saa nähdä josko alkaisi joskus nipottamaan...
     

Kerro tästä muillekin!