E10 uusi polttoaine

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja studio57, 30.11.2009.

 1. Putte

  Putte 1st gear

  St1 ei käytä 95e10:ssä mitään oma tekemää etanolia, vaan Neste sekoittaa etanolin bensaa ja se on kaikille samaa, oli ketju mikä hyvänsä. Sen sijaan St1:n E85 on omaa tuotantoa, eikä sitä pidä sekoittaa normaali bensaan.
   
 2. Arto65FB

  Arto65FB 1st gear

  Tarkoitat varmaan, ettei RE85 saa sekoittaa ajatuksellisesti bensaa, kun on pääasiassa alkoholia. Tankissa sitä voi sekoittaa bensaan tai niin ainakin tein viime kesänä. Enimillään taisi olla 25% tuota RE85 ja 75% 98 tai VPower.
   
 3. Putte

  Putte 1st gear

  Kyllähän tota RE85 etanolia voi bensaan sekoittaa, mutta on muistettava, RE85 on eri asia kuin 95E10 ja RE85 on St1:n omaa tuotantoa.
   
 4. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Mistä tulee e10jatko ja onko se eri tawaraa kuin mitä st1 tekee?
   
 5. Putte

  Putte 1st gear

  Mitä tarkoitat tuolla jatkolla?
   
 6. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  No 95Exx jos ei haluu ymmärtää.
   
 7. Putte

  Putte 1st gear

  Koko tavara on Nesteen tekemää ja Neste hankkii etanolin mistä sitten hankkiikin. St1 ei sotke sen enempää kuin kukaan muukaan Nesteeltä polttoainetta ostava etanolia bensaan. Kyllä 95e10 tulee valmiina tuotteena asemien säiliöihin. St1:n oma tuotanto ei taida vielä riittää edes heidän kaiken myymänsä RE85:n raaka-aineeksi.
   
 8. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  eikö ? Tää on varma salaliitto :poff:
   
 9. Rockin' Reptile

  Rockin' Reptile 1st gear

  Kyllä se riittää, kun kulutus on niin vähäistä edelleenkin. ABCllähän myydään E85 ja se on eri kamaa se. Ens vuonna olis ilmeisesti tarkoitus ruveta käyttämään tuolla omalla etanolilla jatkettua 95e10ä, vielä se ei ole mahdollista koska ei ole linjoja vedetty Haminassa varastojen välille. Nythän 95 tulee pelkkänä 95sena sinne (Porvoosta tai Göteborgista) ja siihen sekoitetaan etanoli säiliön täytön yhteydessä suoraan linjoihin. Ja tosiaan kaikki Porvoosta ostettu (käytännössä kaikki Uudenmaan ja Itä-uudenmaan alueen asemat) myy samaa ainetta (pl. V-Power), ainoastaan lisäaineistuksessa on eroja, muttei kuitenkaan kummia. Ja polttoöljy on kaikilla tismalleen samaa, lisäaineistus lisätään asiakkaan halutessa autosta pumpatessa (lämmitysöljy).
   
 10. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

 11. vauhtivaunu

  vauhtivaunu 1st gear

  Ei se sitä tarkoita että se hyvää bensaa olisi.

  Jos et huomannu niin verot nousi taas vaihteeksi vuodenvaihteessa ja tässä Kekkoslovakiassa alkaa joka centtikin olla taistelun takana. Se tarkoittaa että moni vaihtaa pahalla mielellä ja pelko vatsassa ysivitoseen etanolirapaan.

  Mun vanha bemarinromu alkoi nikottelun heti kun vaihto 98->95, koska moottorinohjaus on optimoitu jollekkin muulle kuin nykyiselle ekopaskalle.

  Ja se ei tarkoita että nyt pitäs vaihtaa auto uudempaan, vaan vanhempaan. Mielessä on käyny hommata vielä vanhempi volvo, koska niiden muuttuvakurkkuset kaasarit antaa oikean seoksen sille ikiliikkujamoottorille olipahan polttoaine mitä hyvänsä.

  Sillä välirahalla minkä joutus maksamaan bemarin vaihtamisesta uuteen kiiaan ostaa aika vitun monta litraa ainetta vaikka näilläkin hinnoilla.

  Kansan kurjistaminen jatkuu Suomessa niin kauan kunnes joku sanoo että "ei saatana näin voi tehdä"...
   
 12. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  Vai bemari ei skulaa. Ehkä kannattais siirrtyä köyttämään autoja :rotfl: Mikähän siinä on ahdistuneilla ihmisillä toi E10 aiheuttaa ongelmia ja elämäänsä tyytyväisillä se toimii kuten vanhatkin polttoaineet ? Ja taitaa maaliskuussa tulla hallituksen talousohjelmassa leikkauksia ja veronkorotuksia ja kun kerta ttyöväki veroja rakastaa niin miksei polttoaineiden hintoja taas korotettais kun eipä nämä vuodenvaihteen korotuksetkaan ketään haitanneet :rotfl:
   
 13. homer

  homer Gearhead

  Ihan hanurista tämän päivän bensat. Kekkosen aikaan sai sentään tankata kunnollista tavaraa eli lyijyllistä ysiysiä...
   
 14. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Onko sulla joku suoriteperustainen palkkaus tämän E10 tuotteen puolusteluun?

  Kun itse totean sen useassa kokeilussa sopimattomaksi joihinkin tarkoituksiin,
  niin ei se sopivaksi muutu sillä, että sä siellä näppiksen edessä päätät sen olevan
  ihan hyvää.
   
 15. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  Mutututkimuksilla voi pyyhkiä persettä. Olis kiva tän vuoden kestäneen meuhkaamisen jälkeen saada vihdoinkin tutkimustulosta jossa todistettais kaikki ne ongelmat titanicin uppoamisesta naapurin nissanin ruostumiseen jotka on laitettu E10:n piikkiin. Jossa siis max 10 % etanolia eli siis joskus vähemmänkin...Kossussa tehoa on 38 % eikä sekään tunnu kaikkea syövyttävän :rotfl: Joten yhä tutkimustieoa odotellen ja mopoharrastajien ongelmia naureskellen :rotfl:
   
 16. ilu

  ilu 1st gear

  Sanoppa muuta ja kuinka helppoa silloin oli tarkistaa pakoputken väristä onko seokset kohdallaan, voi niitä mukavia aikoja.
   
 17. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  Joitain kuten geeteearsea selvästikin vaan kiukuttaa kun ilmeisestikään niillä ei oo varaa ostaa kunnon bensaa vaan joutuvat ajamaan kaikenlaisilla uusilla korvikkeilla :rotfl:
   
 18. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Ihan kuin jostain viheridioottien kaupunkiterrori oppaasta :rotfl: .
   
 19. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  Eipä ole ensimmäinen kerta kun et ymmärrä lukemaasi mutta ehkä se sitten parin vuoden päästä selkiää kun joka kylästä ei enää 98 E5 gasoa saa niin sitten on joko mopot hylättävä tai laitettava kuntoon. Tai sitten tietty jos se vika sittenkin on korvien välissä niin ei ole sellasta polttoainetta millä vermeet toimis :rotfl: Suosittelen kyllä yhä GM:n tuotteita arkiajoon niin ei tartte olla turhan tarkka mitä tankkiin laittaa. JOssei sitten ole osaamattomasti räpelletty mikä taitaa olla aika yleinen ongelmien syy yleisemminkin :rotfl:
   
 20. Vemppu

  Vemppu 1st gear

  Ihan sama mitä täällä joku kirjoittelee kun omat kokemukset on että e10 ei skulaa niin se ei skulaa... Ei tikut kynsien alla muutu namiksi vaikka naapurin setä niin sanoisikin :poff:

  Moottorikelkka, ruohonleikkurit, moottorisaha, amerikanlotja, japanin kippo ja perämoottorit: kaikki nielee kettuilematta ysikasia mutta nykyinen ysivitonen ei kelpaa yhdellekkään.

  Ja tämä riippumatta siitä mitä iltalehdet tai GTA kirjoittaa :rotfl:
   

Kerro tästä muillekin!