E85 ja Street-B.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja JuhaKuu, 28.9.2009.

 1. shmot

  shmot 1st gear

  Mitä muuta tuo 15 % sitten on?
   
 2. studio57

  studio57 Gearhead

  sepäs ei selvinnyt.
   
 3. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Joo! Siellä sitä tehdään jostain vitun wurstista joka on kuulemma ehtymätön luonnonvara.
   
 4. Jza

  Jza Double Gearhead

  Toi on muuten niin hyvä idea ja helppo laajentaa maailmanlaajuiseksikin, että taitaa sähköauton "tulo" viivästyä aika rankasti enemmän kuin sen 10 vuotta, mitä uutisissa kommentoitiin :D Se kun on melkein taivahan sama, että mitä moskaa tonne prosessiin työntää...

  Turku enegrian polttamalla jätemäärälläkin ajaisi todennäköisesti koko kaupunki ajonsa. Huippuja voisi tasata Fischer-Tropschin systeemillä vaikka hävittämällä se zadin edustalla oleva Hanasaaren hiilikasa polttoaineeksi. Tuskin ne sitä takaisin kaivoksiin kuitenkaan kuskaavat (vai jokos se on hukattu johonkin?). No, menipä "vähän" taas sivuraiteille :rotfl:

  Se "secret ingredient" olis kyllä kiva tietää siinä refuelissa. Tai liekö sillä mitään väliä, jos se palaa eikä sanottavasti alenna nakutuksenkestoa...
   
 5. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Onhan noista ollut erinäisiä laskelmia, ja ei taida kaiken kattavaan käyttöön oikeen mikään määrä riittää. Sen verran kuitenkin tota mustaa kultaa käytössä tuhraantuu.
   
 6. Jza

  Jza Double Gearhead

  Ei varmaan kaikkeen riitäkään. Mutta ei tossa huonompaan suuntaan olla menossa, jos saadaan edes osa arabien rahoista jätettyä kotimaahan. Vaikka veroihinhan niistä nytkin jo valtaosa humpsahtaa.

  Mulla olis tossa pihassa sen verran lehtiä ja 50 metriä leikattua pensasaitaa, että niilläkin ajelis varmaan jo muutaman viikon :rotfl:
   
 7. Putte

  Putte 1st gear

  Lienee kyllä ST1:llä toistaiseksi leipomo jätettä tuolta Lappeenrannan suunnlta.
   
 8. dd64

  dd64 Gearhead

  Ja jenkeissähän on jo myynnissä tislaamoja tähän tarkoitukseen kotikäyttöön, jolla voi omat etanoolit kätevästi tehdä. Ei kun pannut kuumaksi...
   
 9. Pertura

  Pertura Gearhead

  Eikös Suomessa ole perinteitä tollakin saralla? :rotfl:
   
 10. Mopar

  Mopar Gearhead

  Sitä ei vaan saa paljon yli 90% kotikonstein tislaamalla, täytyisi olla vielä tuollainen absolutointi laitostos, että sais sen veden siitä pois.
   
 11. Jza

  Jza Double Gearhead

  Saahan siitä, kun ostaa tislaamon pihalle http://www.popularmechanics.com/blogs/s ... 62690.html :rotfl:

  Olisi tosin ihan mielenkiintoista tietää, että kuinka paljon energiaa ton etanolin tislaaminen ja käsittely mahtaa viedä... Jenkithän oli kehittänyt siihen jonkun GM bakteerin jolla saadaan aika nopsaan duunattua lähes mikä hyvänsä mäski melko vahvaksi ja tislattavaan kuntoon, mutta tiiä sitten mitä toi st1 käyttää.
   
 12. c-305

  c-305 Gearhead

 13. Mopar

  Mopar Gearhead

 14. Mopar

  Mopar Gearhead

  Saahan tätä E85:sta tehtyä itsekkin, jos ei ST1 tuote kelpaa. Altia myy kyllä denaturoitua teollisuus etanolia ja siihen sitten itse lisäilee bentsiiniä oman makuelämyksen mukaan, hintaa tulee silloin Noin 2€/l mut ompahan se sitten racempaa :rotfl:
   
 15. studio57

  studio57 Gearhead

  ST1:nkin lupaili tehdä meille omaa litkua jota voipi lähetellä 200l tynnyreissä mutta ongelma on siinä että se ei ole laillinen tieliikenne polttoaine ja siitä rapsahtaa kivat sinktiot jos kiinni jääpi.
   
 16. Mopar

  Mopar Gearhead

  Tuohan kuulostaa mielenkiintoiselta. Onkos siinä sitten viina ja bensaa. Saiskohan niilta E98:kin tulevaisuudessa. Vois sitäkin kokeilla testimielessä
   
 17. studio57

  studio57 Gearhead

  mitä aiheesta keskusteltiin niin minun ymmärtääkseni mahdollista se voisi olla, hinnoittelu ongelma on vaan siinä että nythän ne saa yhteiskunnallista ekotukea tuolle nykyiselle formaatille ja sille ns.E98:lle sitä ei ole.. ja tuota nykyistä he eivät voi myydä juuri tämän tuen takia kuluttajille tynnyreissä koska jakelupisteet on rajattu muutamaan.
   
 18. Jza

  Jza Double Gearhead

  Miten siitä voisi edes teoriassa jäädä kiinni?
   
 19. studio57

  studio57 Gearhead

  ¨

  sitä en tiedä mut jos ajatellaan katuautokilpailuja ja haluat toimia sääntöjen mukaan niin asiaa ei kannata edes miettiä .. ..
   
 20. Jza

  Jza Double Gearhead

  Niin joo. Mä ajattelin lähinnä tien päällä kiinni jäämistä. Kun voihan tonne bensan sekaan työntää masinoliakin laillisesti ja sille en ole bongannut mitään ylärajaa, että paljonko sitä siellä saa olla. Vaikka ajais raakana ja sitä saa lähes jokaiselta huolttikselta ;-)
   

Kerro tästä muillekin!