eaton ahdin moottoriin, mitoitus, ilman määrä, paine?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja tanari, 26.10.2006.

  1. tanari

    tanari 1st gear

    elikkäs, pitäis corttiinan uuteen voimalähteeseen saada painetta, uusi moottori on siis 1800cc Zetec 16venttiilinen moottori, painetta pitäisi saada 0.6bar alkuun koska moottori on vakio.

    miten lasken onko tuo m90 ahdin sopiva tuohon 1.8litraiseen?
    valmistajan sivuilla 1.5litraa/kierros ja kerrotaan olevan melkolailla isompiin moottoreihin, ilmeisestikkin vain antamaan pientä lisähönkää.

    tarkoitushan on myöhemmässä vaiheessa rakentaa kone kokonaan uusiksi ja saada sisälle senverran kestävää osaa että vois paineen nostaa 1bar nurkille.


    eli kysymys siis olikin että mikä on se laskukaava millä lasketaan ton ahtimen toimivuus 1.8litraisessa moottorissa? :eek:

    kuva vielä konehuoneesta
     
  2. B 50

    B 50 Gearhead

    Tämä on sitten vaan suuntaa antavaa, hyvin karkeaa arvioa. 1,8 imee vaparina 0,72 litraa/kerros. 0,9l olis 100% täytös ja 0,6 ahdolle ilmaa tarvittais 1,44 litraa kierros. Muistaakseni Eatonien hyötysuhde on jotain 85%, jotenka 15% ylivälityksellä päästäis 1,47 litraan/kierros.
    Täydellä 14000rpm:llä(jos kone kiertää 7000rpm) saman kaavan mukaan teoriassa 1,65 ahtoa. Käytännössä ei kuitenkaan, mutta antaa edes jotain suuntaa "kasvuvarasta".
     
  3. tanari

    tanari 1st gear

    eli eaton m90 1.5litraa/kierros ei ole välttämättä liian iso? :wink:
     
  4. tanari

    tanari 1st gear

    eli perjaatteessa yhden sylinterin tilavuus pakoputkeen purkaantuneena 0.6bar paineella olisi 720cc?

    pakosarjan mitotus käynnissä :lol:
     

Kerro tästä muillekin!