ebay äimistely

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja HiMO, 17.12.2017.

 1. xarper

  xarper Gearhead

  Ihme tekosyitä, numeroitaha ne vaan on :rotfl:
   
 2. Vermilion

  Vermilion 2nd gear

  https://1drv.ms/i/s!Ak0ev910-aPVzDk-IJojMx-I1RUb

  Eilennnä tuli paketti global shippingistä huolimatta 9 päivää kesti. Siis suhteellisen nopeaa toimintaa. Mukana tuli Jegsin tuote kuvasto, tarroja ja mainoksia.... ai hitsi miten halpaa viritysosien ostaminen on siellä....

  Nyt tarvis tosiaa ostaa sopiva mittari tuohon, tai letkun väliin ja sitten iso kasa epämääräisiä AN, ORB 14x1,5mm liittimiä ja letkua.
   
 3. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Minusta PSI-asteikko paljon selkeämpi ja käytännöllisempi...ennen kaikkea se on paljon tarkempi kun bar-asteikko.

  Mihin siinä tarvitsee muuntotaulukkoa ?

  Useimmiten bensan paineet ilmoitetaan PSI-asteikolla ja käytännössähän ne pitäisi ensin muuntaa bar -> psi...toisaalta ei sekään ole vaikeaa, 15 psi on n. 1.0 bar...eli 3 bar on n. 45psi...mutta tuossa se tarkkuus tuleekin jo heti vastaan...PSI-asteikko on parempi, kun voi ilmottaa paineen vaikka 46 tai 47 psi :odwink:

  Ok, taas mentiin ohi topicci:n aiheesta :odoops:
   
  xarper tykkää tästä.
 4. Vermilion

  Vermilion 2nd gear

  Työskentelen itse teollisuudella ja käytännössä kaikki arvot ilmoitetaan Bar - asteikolla. En ole vielä törmännyt automaatio sovelluksissa psi asteikkoon ollenkaan, ja tuskin tarviikaan jollei projekteja tule ns. Uudelle mantereelle. Ylemmän kerroksen prosessiostolta lähtee aika monta ventiil kaaviota, ja mieleen ei tule yhtään missä käytettäisiin psi asteikkoja.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansainvälinen_yksikköjärjestelmä

  Tuossa se virallinen yksikköjärjestelmä, mikä on sovittu käytettäväksi.
  Huolin kyllä ilomielin myös mittarin jossa on asteikkona kg / (m·s²)
  taitaa vaan olla aika harvassa. Muutenkin minkä takiais PSI ei sitten ole virallinen yksikkö , jos se on niin hyvä?

  Ymmärtäisin jos autoja olisi vain Englannissa ja USA:ssa niin siellä saavat käyttää mitä yksiköitä haluavat, mutta Euroopassakin valmistetaan autoja.

  Mitä tulee mittariin niin ebaysta Saksasta bongasin melkein täydellisen.

  https://www.ebay.com/itm/WIKA-Hydra...var=631205757590&_trksid=p2055119.m1438.l2649

  harmi vaan kun ei ole se 40mm halkaisijaltaa oleva ja 1/8 NPT" kierteellä.

  Tossa taas ois pääasteikkona bar, mutta 10 bar asteikko :( ja (-psi asteikko)
  https://www.ebay.com/itm/42mm-Hydra...e=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2055119.m1438.l2649
   
 5. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Juu kyllähän siinä ratkaisee sekin millä painealueella liikutaan. Mulla on rätkässä öp mittari psi asteikolla, 1/8" kierteellä. Max 60psi, se shoveltuu paremmin kun 100psin mittari. Kuumana kun saattaa paineet olla kybän nurkilla. Kylmänä hetkellisesti reilut 40psi. Bar asteikko pitäs olla joku max 3..4 että sais mittarin skaalan käyttöön.
   
 6. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Onkos kukaan lukenu Octanea? Brittiläinen laatuaviisi autoista.
  Siellä on juttu tästä Pitney Bowesista joka hoitaa tuota Global Shipping Programia.

  Kaiffari oli ostanu period correct 2x4 Carter WCFB:t ja ite asusti Briteissä. Kaasarit oli kunnostetut, eikä polttoainetta ollu edes käyny sisällä niissä sen jälkeen. No, myyjä lähetti kamat Pitney Bowesille lähetystä varten maksun jälkeen. No mitäpä, Pitney Bowes sitten tuhos nää kaasarit koska " dangerous goods"...
  Pienellä printillä löytyy sitten tälläinen kohta pitkästä vastuunvälttelylitaniasta ihan Ebaysta kaivelemalla ( oli pakko kaivaa ja nähä omin silmin mitä lehessä luki):

  You agree not to purchase any ineligible items through GSP. More information about ineligible items may be found here. You agree that if any item is found to be ineligible, Pitney Bowes will have no liability and will have, in its discretion and in any manner that it prefers, the right to dispose of or liquidate the ineligible item, including without limitation (A) returning the item to the Seller, (B) handing over the item to the authorities, or (C) destroying the item. Pitney Bowes is authorized to open and inspect any GSP Item without notice.

  Sillä lailla..
   
  xarper tykkää tästä.
 7. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Siitä sai joku GSP:n kaiffari halvalla hyvät kaasarit.
   
 8. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Sama kävi mielessä kieltämättä itelläkin..
   
 9. xarper

  xarper Gearhead

  Tuo GSP on muutenkin ihan paskaa mutta nyt on kyllä aika överiä jo...
   
 10. -chgr

  -chgr 1st gear

  Onko porukalla kestäny kauan kun jenkkilästä tilannu kamaa ja se on sitten mennyt sinne Ebayn Global Shipping Program centterii ni kauanko siitä on menny että on tavara saapunu kätee ?

  En voi oikein ymmärtää miksei myyjä voi itte suoraa lähettää tollanen pelleily senkun hidastaa vaa toimitusta.. Tullitkin kun joutuu maksamaan ostaessa niin ei voi vaan käydä sitä erhettä että pääsis sen suhteen pälkähästä xD

  Itsellä kuudentena päivänä lähti nyt vissiin tulemaan tännepäin sieltä GSP centeristä. Upsi oli kumminki kuljettajana niin aika hidasta toimintaa sanon minä :D
   
 11. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Ne ilmeisesti kerää ( monien monien tilausten kokemuksella) aina vähän isomman satsin tavaraa ja lähettää sitten isomman kollin kerrallaan. Sitten on tuuristaan kii miten sattuu oma tilaus tähn yhtälöön. Tää päätelty siitä et joskus lähtee seuraavana päivänä, ja joskus tainnu parikiki viikkoa mennä, j kaikkee siltä väliltä.

  Ite lähetys on kyllä aina sitten nopiaan tullu kotio. Myös plussaa halvoista rahdeista isoille osille tuota kautta.
   
 12. -chgr

  -chgr 1st gear

  Aijaa.. No aika tyhmää jos sielä pariki viikkoa oottelee tavara vaa kavereita mukaa..
   
 13. ramman

  ramman Gearhead

  miulle tuli kans ton globalin kautta paketti kesäkuussa. meni aivan helvetin kauan . 3 viikkoo englannista suomeen. aikasemmin normi"postilla" tollaset tullu puolet nopeemmin.
   
 14. mikaa7146

  mikaa7146 Gearhead

  Ostin ebaystä kamppeita 3.6 ja eivät ole vieläkään tulleet. Myyjä lupasi tehdä hyvityksen, eipä ole näkyny sitäkään. Erikoisia kaupantekijöitä..
   
 15. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead


  Kun kerta on noin selvä mielipide asiasta niin laita nyt alkuun vaikka viisi tosipohjaista "GSP on ihan paska" tarinaa.
   
  Jummijammi ja Jussi289 tykkäävät tästä.
 16. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Osa jenkeistä on ulkomaille lähettämisen kanssa sen verran saamattomia, että tuo GSP on syntynyt tavallaan kysynnän vuoksi. Siihen, että siitä syntyy ostajalle lisää kuluja ja toimitukset hidastuvat, voi vaikuttaa vain ostamatta jättämisellä tai käyttämällä bulvaania. Yksi syy hitaisiin toimituksiin on aiemminkin mainittu isompi lähetys, joka sitten tullataan eurooppaan halvemman verotuksen maahan (omien lähetysten kohdalla Saksaan), ja sieltä sitten edelleen lähetetään kohdemaahan. Tässä välissä GSP onkin sitten kietaissut Suomen ja Saksan verokantojen erotuksen omaan liiviinsä... Omakohtaisesti (hieman alle 400 ostoa eBaystä) ostaminen on ollut varsin turvallista, taitaa ongelmatapaukset mahtua vielä yhden käden sormiin (koputtaa päätä :p)
   
  exchevelle ja jarona tykkäävät tästä.
 17. xarper

  xarper Gearhead

  Kahesti on pakon edessä joutunu tilaa GSPn kautta kun myyjä ei muuten oo suostunu myymään ja aivan luvattoman pitkiä toimitusaikoja joka kerta ku puhutaan 2-3vk jenkeistä tänne...
  Normaalisti kun se on max viikko ni osa käsissä...

  Ja kaikki on ton GSP paskan syytä.

  Ihan samoja kokemuksia muillakin asiasta, tosta ole muuta kun haittaa.
   
 18. rallikuski

  rallikuski 3rd gear

  Mullakin tuli kelkan startti GSP:n kautta suomeen. Myyjä kertoili että kaikissa osissa "free returns", noh starttihan oli jo valmiiksi rikki (uusi osa) ja tein sitten palautuspyynnön myyjälle.

  Myyjä hyväksyi palautuspyynnön ja teki hyvityksen startista, mutta ebay päätti että GSP:n kautta maksetuista rahdista ja verot/tullit (48$) sainkin takaisin vain 24$ eli vain rahdin osuuden...

  Aika perseestä jos otat takkiin sen takia että osa on jo valmiiksi rikki niin silti maksat siitä.

  Laittelin sitten pikkasen s-postia ebayn suuntaan, katotaan miten etenee o_O
   
 19. exchevelle

  exchevelle Gearhead

  Eihän sitä tarvi käyttää kun se on niin huono? Ostaa sitten sieltä, mistä sen viikossa saa Suomeen.

  Kun vähän käyttää aikaa tuon järjestelmän toimintalogiikan ymmärtämiseksi, niin ymmärtää miksi se on hitaampi kuin suoraan tilattuna. Ei se tee kuitenkaan järjestelmästä täysin paskaa tai turhaa.

  Nniinkuin tuossa edellä todettiin, niin kysynnän vuoksi tuo palvelu on syntynyt. Syystäkin. Jos käyttäjiä sille ei olisi, niin loppuisi toiminta nopeasti.

  En yleensäkään ymmärrä tuota rutinaa ja valitusta kuinka hidas ja huono GSP on. Eihän se ole ainut tapa osien Suomeen saamiseksi?
   
  Jussi289, TransSami ja dart -66 tykkäävät tästä.
 20. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Itellä ei ole ollut koskaan tuon kanssa ongelmia eikä ylipäätään muutenkaan ebayn kanssa paitti kerran kun eivät vastanneet reklamaatioon. Otin paypaliin yhteyttä ja kerroin tilanteen. No ne heitti pallon takas ebaylle ni johan alko tapahtua. Homma hoitu hetkessä ja hillot tuli tilille asap. Viikkoa myöhemmin vielä kysyivät ebaylta että onhan varmasti kaikki hyvin eikä valittamista dear sir. Eli ebay ja paypal on olleet aina luotettavia minulla. Jos on rahat tulleet 100% takas rekkuloissa ja on tullu (koputtaa puuta) en o negatiivista palautetta ees antanu ja itellä on 100% palaute. Siihen logiikkaan: kun ymmärtää että toimitus ja tuote on eriytetty ja niitä reklamaatiotapauksissa voi perätä eri paikoista edellyttäen varsinkin että on käyttänyt paypalia kuten kannattaa jos mahdollista ni tuolla pärjää jo meleko pitkälle?
   
  Poke tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!