Ebay ja rahat meni?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja VintageSpeed, 19.7.2015.

 1. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Onko kukaan kokenut seuraavanlaista ongelmaa ebayn/paypalin kanssa ja miten toimit/miten asia ratkesi tai ei ratkennut?:

  Huusin Imperialiin varaosamittariston ebaysta. Maksoin noin 130€ paypalilla myyjälle hetimiten kun huutokauppa sulkeutui. Parin päivän päästä sain ilmoituksen "item shipped" ja seuraavanlaisen viestin myyjältä:

  "I am sorry to have to send you this email. Unfortunately, I am now one of the thousands of Ebay sellers who have been screwed by Ebay & PayPal. Ebay allowed PayPal to fraudulently take your money out of my account to refund a buyer who has lied to them, so I am unable to ship your item. Ebay/PayPal has refunded money to a fraudulent buyer who lied and said I claimed that the 1928 Hudson part I sold was new, when the photos clearly showed the condition of the item and the description said used. According to the forums here on Ebay, this is regular practice for Ebay/PayPal to refund money to anyone for any reason even when the listing says no refunds accepted and does so without any investigation. Furthermore, Ebay/PayPal does not even require the bad buyers to return the items, they just take money from the sellers account. I have contacted Ebay/PayPal and was told to go pound sand. I will hold to your item up to 30 days until I receive payment via other means that are not PayPal."

  Eli lyhyesti heppu haluaa minun siis maksavan tuon 130€ uudelleen jotakin toista kautta koska paypalilla lähettämäni rahat on automaattisesti hyvitetty hänen tililtään aikaisemmalle tyytymättömälle ostajalle. Kaveri siis yrittää maksattaa aikaisemman vastoinkäymisen minulla.

  Ebay/paypal ei ota asiaan mitään kantaa tai ainakaan ei ole vastannut sähköposteihini.

  Casehan tästä on tehtävä mutta rahoja ei sitä kautta takaisin saa mikäli myyjällä ei ole balanssia tilillä.
   
 2. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Kusettaa. Pistä case pystyyn. Älä missään tapauksessa laita rahoja uudestaan menemään. Eikös PayPal maksa ne rahat joka tapauksessa sulle takaisin ja sitten karhua niitä tältä myyjältä?
   
 3. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Tee normaalisti vaan "Case" tuosta eBay/Paypal:n...nuo ovat kaksi eri asiaa, ei kuulu sinulle miksi myyjä ei lähetä tavaraa.
  Aihe: "Et ole saanut ostamaasi tavaraa, myyjä ei lähetä tavaraa" ja palauttavat rahat sinulle...myyjä voi hyvinkin olla huijari itse, onko tosiaan käynyt noin kun selittelee, epäilen suuresti...mahdollisesti kaupannut jopa olematonta tavaraa.
  Jos myyjä puhuu totta, niin riidelköön itse eBay/Paypal:n kanssa, eihän se sinulle kuulu ja heppu on saanut rahasi jo, itse myöntää tekstissä sen !!!

  ...allowed PayPal to fraudulently take your money out of my account...

  Jos käytit luottokorttia VISA tms, niin viime kädessä luottokunta palauttaa rahat...ostamaasi tavaraa tosin tuskin koskaan saat.
   
 4. peltsi

  peltsi Gearhead

  oletko satavarma että toi viesti tuli myyjältä?

  tuliko toi viesti samassa yhteydessä ku tuli ilmoitus "item shipped"?

  toi tekstin ulkoasu viittaa siihen että samaa mailia lähetellään useammille ostajille samalla kertaa.
  Aika google englantia koko maili muutenki....
   
 5. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  epäilen syvästi että paypalli ei palauta sun maksua jollekkin toiselle.
  jos toi viesti tuli suoraan sulle emailiin niin kysäse sieltä ebayn contact seller kautta et onko se nyt lähettänyt tuotteen ja millä tracking koodilla / oliko maksussa jotain ongelmaa ja viittaat tuohon saamaasi viestiin.

  sälli ei kaiketi saa nostettua ite rahoja enneku karenssiaika menee ohi tai se on lisännyt jenkkilän tracking koodin << tsekkaa toi

  jos ebayn mielestä myyjällä on jotain hämärää ilmennyt niin siellä ostettujen tuotteiden alla pitäis näkyä maininta siitä! tais tulla joku punanen huutomerkki kuvake siihen missä ne palaute, maksettu,lähetetty kuvakkeet on jos nyt oikein muistan...
   
 6. username

  username Gearhead

  Juuri näin, jos myyjä on tehnyt enemmän kauppaa tunnuksellaan, hän
  haluaa todennäköisesti ennen kaikkea välttää huonoa palautetta ja
  välttää myös sanktiot ebayn puolelta (case). Älä sulje casea ennen
  kuin tuote on sinulla (tai rahat palautettu).
   
 7. janiluo

  janiluo Gearhead

  Noi Paypalin ja eBayn caset on aika turhaa ajanvietettä.
  Mulla on ainoastaan kerran eli viime kesänä käynyt niin että myyjä vakuutti lähettäneensä kontille tuotteen mutta kun sitä ei 8kk jälkeen alkanut kuulua täällä Suomessa laitoin myyjälle viestin että missähän on.
  Myyjä ilmoitti että on kyllä lähetetty mutta olisit kysynyt aiemmin, oma moka ei voi auttaa kun PayPal ei enää välitä jos menee yli 6kk.

  No Tein luottokunnalle ilmoituksen etten ole koskaan saanut ostamaani ja liitin meilinvaihdon myyjän kanssa mukaan ilmoitukseen. Luottokunta palautti rahat samantien.

  Jos ei rupea tavaraa kuulumaan niin nykäise rahat pois vaan kuleksimasta.
  8)
  - Jani -
   
 8. username

  username Gearhead

  Tässä on nyt oletettu, että Ebay ostos olisi tehty PayPal tiliin liitetyllä
  (Luottokunnan) luottokortilla, näin ei välttämättä ole.
   
 9. karpo29

  karpo29 3rd gear

  Nigerialaiskusetus nakee tuosta viestista jo hitaampikin. Laita case paypalille ja palauttavat sun rahat no guestions asked.
   
 10. janiluo

  janiluo Gearhead

  Jaa, tosiaan enpä ajatellutkaan kun itsellä on PayPal-tili aina nollilla enkä ole ikinä myynyt mitään Paypalin kauttaa mistä olisi tullut raha Paypal tilille... Hyvä pointti.
  :odroll:
  - Jani -
   
 11. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Jep eli rahat meni suoraan debit kortilta tällä kertaa. Viesti oli tullut myyjältä suoraan ebayn sisäisesti. Laitoin hepulle viestin että ei ole mun ongelma ja rahat takaisin tai lähettää sen mittariston. Avaan casen jos ei kuulu mitään järkevää vastausta.
   
 12. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  aikaa casen avaamiseen ebayn puolella on 45 vrk, mun mielestä sen jälkeen ei taida olla edes sitä casen avaus linkkiäkään enää. eli kipikapi case auki...ja niinku tuossa yllä jo mainittiin et sulje casea ennekuin rahat tai tavara on kourassas.
   
 13. urho3

  urho3 Gearhead

  Case vaan auki niin tulee myyjään puhtia,jos se sit se mittari tulee sulkee vain ceissin ja thats it,aina on tullu paypalin kautta rahat takaisin,kyllä 45 päivään se mittari tulee jos on tullakseen.
   
 14. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Millainen feedback myyjällä? Pistä huonoa palautetta jos vielä ehdit.
   
 15. laakkius

  laakkius Gearhead

  Pari kertaa avannu casen ku jotain tavaraa on tilauksesta puuttunu, ebay on pannu parhaillaan kaikki rahat takasin vaikka osa tilauksesta on tullu niinku on pitänytkin...
   
 16. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  99,9999... % positiivinen, mikä hieman kummaksuttaakin, kai se luulee että suomipoikaa on helppo jymäyttää, kun ollaan niin avuliaasti rahaa jaettu viimevuosina.
   
 17. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Vastasi viestiini ja sama ulina jatkui, minun kuulema pitäisi pyytää rahojani takaisin paypalilta ja ettei ole hänen ongelmansa ettei hän niitä ehtinyt ottamaan talteen.
   
 18. janiluo

  janiluo Gearhead

  Siinä vaiheessa kun myyjä ilmoittaa ettei ole hänen ongelmansa se tarkoittaa sitä että myyjä ei aio tehdä enää mitään asian eteen. Nyt vaan keskityt rahojesi saamiseen takaisin ja unohdat ostokset.

  - Jani -
   
 19. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Jep. Laitoin eilenillalla paypalin kautta disputen pystyyn. Ebayssa on jotain häikkää tuon casen avaamisen kanssa. Resolutin center johtaa ebay.co.uk:n sivulle josta sitä ei voi tehdä koska ostos on jenkkien sivuilta tehty... Taisi olla vielä tuossa aikarajakin ettei casea voi avata ennenkuin arvioitu lähetysaika on kulunut.
   
 20. palontie

  palontie Double Gearhead

  Mulla kanssa lähettäjän kanssa ongelmia,onneksi ei ole fyffee kiinni kuin 37e.Ebay poisti sen sivuiltaan ja paypal ilmoitti että paketti tulee kohta(nyt mennyt 3,5vikkoa.Kiinalainen myyjä jonka feedback oli luokkaa 98%.Viikon vielä venaan ja sitten otan paypaliin yht.
   

Kerro tästä muillekin!