Ebay:stä tilaaminen

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja fb67, 2.12.2003.

 1. fb67

  fb67 1st gear

  Mitenkäs on...
  Eli onko porukka paljon tilannut tuolta tavaraa? Miten maksoitte? Miten tullit (jos ja kun on käytettyä tavaraa yms)?
  Onko tullut takkiin...
  Kiitos
   
 2. amalo

  amalo Gearhead

  Takkiin tulee aina :smile:

  Eli hinnat tahtoo tuolla nousta aika reippaasti... itte oon maksanut paypallilla ja sillä IMO - money orderilla (pankin kautta). Tulliin jää jos on jäädäkseen, itsellä ei ole vielä onneksi jäänyt. Mitään kovin isoja paketteja ei tosin ole e-baysta edes tullut ostettua, lähinnä jotain lamppujen laseja ym.
   
 3. Olds-homo

  Olds-homo 1st gear

  Maksanut oon PayPalilla ja joskus lähettäny käteistä kun ei oo PayPal kelvannu. PayPaliin tarvii VISA:n. Ota yhteyttä myyjään ja sovi kuljetustapa, lähettäjä maksaa rahdin ja velkoo sen sulta kaupanteon yhteydessä. PayPalilla maksaessasi näet loppusumman euroissa heti, päivän kurssin mukaan.
  Tuohon summaan lisäät tullin oliko se nyt 2 vai 3% ja sitten alv 22%.

  Jos tulli ja ALV jäävät (jäisivät) alle 10€ (korjatkaa jos olen väärässä, en varmaksi muista), niin niitä ei peritä.
  Ei ole tullut takkiin. Ymmärtääkseni on niin jotta jos siellä joku kusettaa, se voidaan laittaa "mustalle listalle".

  Tullissa ne kysyy mitä paketissa on. Eivät välttämättä pyydä avaamaan. Pyydä myyjää merkkaamaan myyntihinta ilman rahtia tullilappuun (TÄRKEÄ!).

  Rohkeasti vaan jos jotain sopivaa löytyy!

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Olds-homo 2003-12-02 13:42 ]</font>
   
 4. fb67

  fb67 1st gear

  Mitenkäs tuo playpal toimii?
  Ja käytössä ei ole visaa vaan mc.
  Ja kaikkea kivaahan tuo paikka on täynnä..
  Mutta se voi olla että hinnat pompsahtaa taivaisiin...

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: fb67 2003-12-02 14:32 ]</font>
   
 5. Pikku Musta

  Pikku Musta 1st gear

  PayPal hyväksyy myös Mastercardin.
   
 6. JR

  JR Gearhead

  Avaat tilin sinne PayPaliin, jonka jälkeen kaupankäynti toimii sähköpostiosoitteiden kanssa. Eli kun teet kauppaa, myyjä antaa yhteystiedot joille suoritat maksun. PayPal laskuttaa sun luottokorttia ja välittää maksun myyjän PayPal tilille. Myyjä ei saa tietoon sinun kortin tietoja yms. missään välissä. Muistaakseni tuo tilin avaaminen maksoi jotain, mutta se raha palutettiin jossain muodossa takaisin. On toiminut ainakin omalla kohdalla ihan hyvin.
   
 7. BonneMan60

  BonneMan60 Gearhead

  E-Bayn kautta on tullut tilattua sekalaista sälää ja tähän saakka ilman suurempia ongelmia, maksut PayPal:in kautta hoituu kätevästi. Ei ne hinnat välttämättä pilviin nouse, riippuu kuinka kysyttyä roinaa on tarjolla, muutamia tosi edullisia löytöjäkin on tullut tehtyä ja valikoimaa on reippaasti, lähetykset saapuu lentopostina 1-2vkon sisällä lähimpään postiin ja tähän saakka ei niistä ole tulleja yhtä poikkeusta lukuunottamatta joutunut maksamaan.
  PayPal liittymismaksu hyvitetään ensimmäisen ostoksen yhteydessä joten ei muuta kuin ostoksille !
   
 8. 383

  383 Gearhead

  itse huudin osan lähtö hinta oli 12.95 tarjosin 40.00 tuli maksaa 13.50 + postipaketti 11.00 eli lähetin myyjälle 25$ kirjekuoressa hyvin pakattuna ei tulleja
   
 9. SamiL

  SamiL Gearhead

  N. 200 kauppaa olen tehnyt eBayn kautta, ja kokemukset ovat pääsääntöisesti hyviä. eBayn listoilta voi löytää tavaraa, jota ei muuten löytyisi. Kannattaa lukea myyjän aikaisemmin saama palaute ennenkuin heittää tarjouksensa sisään. Myyjän kanssa kannattaa neuvotella toimitusapa valmiiksi, ettei sitten sylinterilohko tai Dynaflow tule lentopostissa asianmukaisin kustannuksin. Harmittavan monen myyjän listauksissa lukee "Will ship to United States only"... PayPal on ylivoimaisesti yleisin maksutapa, mutta löytyy myös myyjiä, joille käy vain maksumääräys. Western Unionin maksumääräyksen saa myös netistä osoitteessa http://www.bidpay.com
  Myös sinne on ensin rekisteröidyttävä. Suomessa on myös Western Unionin edustajia, mutta määräyksen saaminen vaatii henkilökohtaisen käynnin.
   
 10. KTM

  KTM Gearhead

  Tähän menessä ei ole ollut E-bayn ja Paypal:n kanssa ongelmia. Monet jotka ovat "only USA" tapauksia, myyvät lopulta Eurooppaan ihan hyvin. Toisena mahdollisuutena on sitten kierrättää kavereiden kautta U.S.A:ssa tavaraa, eli pyytää lähettämään kaverin osoitteeseen jne.

  Saksalaiset on paljon vaikeampia käännyttää "Nur nach Deutchland" tapauksissa. Toisaalta Saksasta löytyy välillä hassun halvalla harvinaista tavaraa, kun sakemannit vaihtaa niitä Taiwanin show kromiin.

  Hassuja hakusanoja kannattaa koettaa, koska välillä myyjillä todella omituisia kirjoitusvirheitä->moni ei löydä tuotetta ja voit olla jopa ainoa huutaja.

  Myyminen E-bayssä lounnistuu myös hyvin. Kamat jotka jostain syystä eivät kelpaa Suomessa, saattavat olla U.S.A:ssa tai Saksassa haluttuja.
   
 11. impala67

  impala67 Gearhead

  kuinkas paljon menee provikkaa ebaylle jos siellä myy roinaa? onko ollut menestystä?

  ktm- katso myös yksityisviestisi.
   
 12. KTM

  KTM Gearhead

  impala67, katsoin viestin ja vastasin siihen.

  Noin yleisestiottaen provika on aika pieni. Yhden tuotteen listaminen on maksanut 1-2 Euroa. Lisäpalveluilla saa listautumishinnan nousemaan huomattavasti.

  Asiallisella tavaralla saa asiallisen hinnan. Ehdottomasti olen sitä mieltä, että ensin pitää tarjota tavaroita Suomeen. Jos täällä kenelläkään ei ole haluja ostaa näitä osia, niin sitten vasta tarjotaan Suomen ulkopuolelle.
   
 13. TeeTee

  TeeTee Gearhead

  Muutaman tavaran olen EBaystä huutanut, ensin olen kyllä varmistanut myyjältä maksutavan yms. Maksut olen pistänyt menemään PayingFast (www.payingfast.com) palvelun avulla. Eli kyseessä on "money order", jonka myyjät tähän asti ovat hyväksyneet mukisematta. Satunnaisesti maksun yhteydessä tuo palveluntarjoaja vaatii Visa-kortista ja ajokortista faksilla kuvat vahvistaakseen maksajan henkilöllisyyden. PayingFast ottaa maksusta tietyn prosentin korvauksena ja luottokunnalta tulee sitten lasku aikanaan. Niin, Mastercard pitäisi käydä yhtä hyvin...

  Ekan osapaketin jouduin tullaamaan ja samassa yhteydessä oli pakko myös avata se laatikko ja osoittaa, että sisältönä on sitä, mitä papereissa sanotaankin. Tullissahan pitää myös jotenkin osoittaa, mitä tilaus on tullut maksamaan. Omassa tapauksessani riitti, kun näytti Luottokunnalta tullutta laskua.

  Viimeisen paketin kanssa meinasi mennä hermot, kun tää suomalainen lentopostista vastaava logistiikkayhtiö oli tulostanut rahtikirjan väärälle nimelle/osoitteelle ja paketti oli kolme kuukautta "hukassa" täällä Suomessa. Onneksi kyselin säännöllisesti lähetyksen perään, lopulta se sitten löytyi... Kannattaa pyytää lähettäjää merkkaamaan johonkin myös vastaanottajan puhelinnumeron, ei nää paikalliset muuten osaa yksityishenkilölle sitä pakettia vältämättä toimittaa!!!
   
 14. JR

  JR Gearhead

  Ilmeisesti tullilla on tässäkin asiassa eri tapoja, koska itse en ole joutunut todistamaan maksamaani summaa. Ovat laskeneet tullit sen mukaan mitä paketissa lukee hintaa. Sisällön kyllä katsovat, ja tullin määräänhän vaikuttaa myös se sisältökin.
   
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  >tullit mitä paketissa lukee hintaa

  Ei tuo ainakaan täällä kelpaa, pitää esittää kuitti tai tavaralasku. Ei muuten hommat suju, eikä ne edes välttämättä käske avaamaan pakettia.

  Tuosta eBaysta. En edes näe noita "will ship to USA only" tms., koska teen Advanced Searchilla "Items avalailable to -> Finland", jolloin ebay.comin kautta tulee hakusanoilla vaikka ebay.de:ssäkin tai muissa domaineissa olevia kohteita samalla haulla.
   
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  onko kukaan hommannu autoa ebayn kautta?
  miten on onnistunut ja mitä tullimiehet?
   
 17. Crown57

  Crown57 Gearhead

  Veli osti. Oli ainoa huutaja. Kaikki meni hienosti, toki piti myyjän kanssa sopia, että nouto voi kestää hieman kun pitää täältä Suomesta asti kuljetus järkätä. Noh, ei siinä mitään. Auto satamaan ja konttiin. MUISTAKAA PYYTÄÄ KUITTTI!
   
 18. Olds-homo

  Olds-homo 1st gear

  Nuo "will ship to U.S. only" jutut on neuvottelukysymyksiä. Kyllä ne suomeenkin lähettää kun nätisti pyytää.
   
 19. TeeTee

  TeeTee Gearhead

  Tuota "US only" -juttua olen välillä ihmetellyt. Onko joku tietty syy, miksi myyjä laittaa tuollaisen ehdon? Laiska postittamaan ulkomaille tms. ???
   
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  taitaa olla Ebayn asetuksissa oletuksena että ei lähetä ulkomaille ja sitte se jää muuttamatta vaikka lähettäski ulkomaille.
   

Kerro tästä muillekin!