Ebay:stä tilaaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja fb67, 2.12.2003.

  1. repas-90

    repas-90 3rd gear

    Ostan nykyään ebaystä mieluiten juurikin myyjiltä jotka toimittavat tuolla global shipping:llä,järkevyydestä en tiedä mutta se on vaan niin helppoa.ei ainakaan vielä ole tullin tai muunkaan toimituksen kanssa ollut ongelmia,kop kop !
     
  2. NorthElite

    NorthElite Gearhead

    Tullimaksut menee aina EU:lle. Alvit on maa kohtaisia.
     
  3. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    So what?

    Toki mä ajattelen asiaa yrittäjän näkökulmasta ja silloin nuo paperitkin on tarpeen
     
  4. repas-90

    repas-90 3rd gear

    Pay pal ainakin erittelee eri kuiteille tuotteen hinnan ja rahdin +muut kulut,jo maksaessa pay pal ilmoittaa että tililläsi näkyy kaksi tapahtumaa.Sitä onko siitä sitten apua jos tavara kuitenkin jäis tulliin,en osaa sanoa.Viimeksi tilasin hitachin startin chevyyn,gsp kanssa,niin tavaran toimitti ups,jotakin on tuonut myös dhl.
     
  5. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Tuolla sivulla 13 selvittelen asiaa yrittäjän näkökannalta.
    Yksityiselle ostajalle sillä ei niin suurta merkitystä ole, se huono puoli siinä kuitenkin on, että tavaralla ei ole mitään jäljitettävyyttä
     
  6. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Yksityiselle toi on jopa parempi koska alvi maksetaan halvempaan maahan.
     
  7. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Vaan laskuttaako se GSP kalleimman/suomen mukaan?
     
  8. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Juuri näin, eli maksat suomen alv:n 24% ja Pitney Powes kattoo maan missä ko osalle on halvin alv/tulli ja siellä se tuodaan EU:n sisään.
    Sen jälkeen se on EU:n sisäistä tuontia, (ei tullia ei alvia EU:n sisällä)
     
  9. pajapiru

    pajapiru 3rd gear

    kiitoksia nopeista vastauksista, kaikki on nyt maksettu ja jännityksellä odotan n,2viikkoa.
     
  10. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Kyllä ainakin muutama tapaus mitä oon tsekannu niin, toi GSP on ollu halvempi kuin laskettuna suomen alvien ja tullien mukaan.
     
  11. Geronimo

    Geronimo 3rd gear

    Ensimmäinen kerta kun jenkeistä tilaan tuolla Global Shippingillä, se näyttää Ebaystä katsottaessa että monena päivänä on delivery attempt tehty, mutta ei todellakaan ole ovikello soinut, eikä tullut soittoa, tekstiviestiä tai sähköpostia tai mitään lappua postilaatikkoon jätetty. Miten ihmeessä saan selville kuka suomalainen jakelija on, kun sitä ei lue missään? Tracking numberit ei anna mitään lisävinkkejä tähän
     
  12. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Posti/ Itella ainakin ajoi noita DHL,nkin paketteja meillä päin.
     
  13. Joukojs

    Joukojs 3rd gear


    Mikä alkuinen tracking number on ?
     
  14. Geronimo

    Geronimo 3rd gear

    Global tracking #:UPAAB000000*********
     
  15. Ck

    Ck Gearhead

    Luultavasti tarkoittaa sitä että tavaraa on koitettu viedä amerikassa siihen jakelukeskukseen josta se lähtee yleensä saksaan ja siitä eteenpäin loppuosoitteeseen. Jakelukeskus antaa uuden tracking numberin, se ilmestyy ebayn seurantaan yleensä siinä vaiheessa kun paketti on jo melkein suomessa
     
  16. Karppaj

    Karppaj 3rd gear

    Minulla on lähes kaikki GSP paketit tulleet Ups:n kautta. Jos pakettia on yritetty toimittaa täällä niin voit muuttaa toimitusta soittamalla Ups:lle. Tuolla UPAA*** alkuisella numerolla eivät löydä lähetystä. Mutta toimitusosoitteen perusteella löytävät sen. Viimeksi perjantaina vaihdoin toimituksen työpaikalle.

    E. Ja kaikkiin lähetyksiin en ole saanut toista lähetystunnusta, kun paketti lähtee saksasta. Silloin ainoastaan ebayn seurannasta näkee, että toimitusyritys on tehty.
     
  17. Jorpex

    Jorpex 1st gear

    Neljä viimeisintä pakettia kun tullut "postin" kautta siihen malliin että: Texas - Hki 3 vrk Hki - Tku 13 vrk (soittamisen jälkeen)
    Eivät Suomen postissa vaivaudu ilmoittamaan saapumisesta, pirun vaikeeta tullata :/
    :mad: :mad: :mad:
     
    eilhik tykkää tästä.
  18. NorthElite

    NorthElite Gearhead

    Tuli testattua EBay.com asiakaspalvelua. Sain paketissa ikkunannostimen moottorin, vaikka tilasin jarrujen pääsylinterin:mad:

    Viestiä myyjälle Ebayn kautta, johon ei tullut vastausta. Ebay antaa painaa valitusnappia, jos 48 tuntiin ei ole tullut myyjältä vastausta. No, siitäpä sitten asiaa eteenpäin.

    Myyjä palauttikin 20USD, vaikka ostoksen hinta todellisuudessa oli 32UDS + postikulut ja verot. EBayn mielestä homma oli kunnossa ja sulkivat tapauksen. Ei sitten niin minkäänlaista mahdollisuutta avata valitusta enää uudelleen :(

    Suomipoikaa alkoi tietysti keittämään ja keksin narista EBay.co.uk saitilla. Siellä on Chat -mahdollisuus. Ööver ystävällistä ja diipadaapaa, mutta sain viestini läpi siitä sokerin kermaisesta keskustelusta. Viesti välittyi myös ameriikan ebaylle ja sieltä tuli viesti että ”olemme yhteydessä 24-48 tunnissa”. No olihan ne, mutta ei menny jakeluun että jotain olisi vialla. Tätä peliä jatkuikin sitten kokonaista kaksi viikkoa. Ahkeran pommituksen jälkeen narinani siirtyi spesialistille, joka sai homman hoidettu ja loputkin rahat tuli takaisin tilille.

    Lopputuloksena jäin käteen kiinalainen ikkunannostimen moottori, joka sopii johonkin.

    Myydään/Hukataan postissa/Vaihdetaan lempijuomiin/Annetaan huonoonkin kotiin.
    :D

    [​IMG]
     
  19. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Nyt Saksasta löytyi suht harvinainen osa mutta myyjä suostuu lähettämään 16€ rahdilla mutta kyseinen osa on vain saksan sisäiseen myyntiin , myyjän pitäisi ilmeisesti tehdä jokin kikka kakkonen ja siksi asia kiinnostaa kun kyseistä osaa ei vaan löydy armaasta kotimaasta.
    Ostaminen voi olla vaikeaa :)
     
  20. voijaggeri

    voijaggeri Gearhead

    Jos aikaa on (ja kiinostusta myydä) on niin kyllä tekevät muutoksen eli vaikka jotain ton tyylistä kehiin ...
    Bitte können Sie eine Änderung machen (Ländereinstellungen ) , so kann ich Teile kaufen.
     

Kerro tästä muillekin!