Ebay:stä tilaaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja fb67, 2.12.2003.

  1. mickey

    mickey Gearhead

    Paljonko maksaa valurautakansien rahdit ja tullit jos kannet maksaa jenkeissä 200 dollaria.??
     
  2. SamiL

    SamiL Gearhead

    Tullille riittää usein tositteeksi esim. sähköpostista tulostettu jäljennös ko. huutokauppatavaran maksutapahtumasta tai PayPal-maksusta.
     
  3. TTShark

    TTShark 1st gear

    Kaikenlaista on tullut tilailtua.
    Pettymyksiä/huikauksia ei ole toistaiseksi kohdalleni sattunut.
    Lähes kaikkia edellämainittuja maksu tapoja olen käyttänyt paitsi käteisen lähettämistä. PayPal on ollut toimiva ja nopea ja ostajalle halvin. Muilla konsteilla maksellessa tahtoo tulla kuluja keskimäärin 10:-
    Yleensä myyjät ei suostu shippaamaan ulkomaille noita isompia osia kuten moottorit, laatikot, akselistot. Niinpä olen sopinut jenkkiläisen huolitsijan kanssa että voin lähettää kamaa niiden varastoon ja ne sitten lähettää ne mulle Suomeen merirahtina. Ja kun ei ole hätä, niin tulee halvalla.
    Aina on riittänyt sähköposti kirjeenvaihto tms. tullissa.
     
  4. kojo

    kojo Gearhead

    Mitenkäs tollasen huolitsijan kanssa tellasen sopparin saa aikaan? Joutuuko siitä itsestään maksamaan vai tyytyvätkö siihen että maksaa rahdit suomeen, ja just sillä periaatteella että halpa rahti= lähettävät selasessa kontissa jossa on tilaa sitten just kun se sattuu kohdalle.
     
  5. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Tää taitaa mennä astetta pidemmälle: WILL ONLY SHIP TO U.S.A.!! NO FOREIGN BIDDERS!! http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... gory=34207

    Mutta sitten yksi "tyhmä kysymys": Mitä olette myyjän käskenyt kirjoittaa paketin päälle? Pelkkä vastaanottajan nimi ja osoiteko riittää?
     
  6. Coolaid

    Coolaid 1st gear

    Jos on jostain pikkusälästä kyse niin jenkeissä laittavat yleensä sellasen pakettitarran jossa on noi osoitetiedot ja paketin sisältö ja arvo.

    Sisällöksi "car accessories" tai jotain ja arvoksi olen pyytänyt laittamaan $50, jos osien hinnat on alle $100 tai sinne päin...Näin tullissa eivät ole edes vaivautuneet avaamaan pakettia, katsovat vaan, että kun arvo on $50 niin sitä ei tarvi tullata.
     
  7. Fireball

    Fireball Gearhead

    Ja vaikka sälä menis tulliinki niin silti voi vielä välttyä maksuilta. Näin mulle kävi kerran iloisesti kun virkailija katto paketin päältä arvoa ja totesi että joudutaan laskemaan tullit ja alvit. Minä naama vaikiana että älä viiti avataan paketti niin näät mitä arvotonta paskaa siellä on, että hinta on päällä väärin. Mulle tuli Mancinilta siinä kaikkea Mopar krääsää, kelloja, tarroja, isoa lakanaa ym. promootiokamaa. Virkailija kysyi että mihin nämä tulee johon vastasin rehellisesti että vanhan auton näyttelyrekvisiittaa. Setä totes että hänen mielestä oot maksanu ylihintaa muutenkin tommosista että hyvää matkaa :grin: Tais olla chevymiehiä mutta tuli hyvä mieli vaikkei säästö niin valtava ollutkaan
     
  8. bird72

    bird72 1st gear

    Viimeviikolla just kantoivat kotiovelle rullavivut ja 150$ oli laatikon päällä olevissa kuiteissa arvo.Ainakin tolla summalla ei vielä mennyt tullattavaksi.
    Mä maksanut paypalilla ja hyvä on ollut kokemus ainakin näin 3 kuukautta.Kerran myyjä pelästynyt UPS rahdin suuruutta 95$ ja laittoi rahat takaisin.
    Suuremmat tavarat laitankin kaverille losiin mistä kontilla suomeen aikanaan.Penkit,lokasuojat,puskurit...etc.
    Suosittelen ebaystä ostamista vaikka postimaksua tuleekin noin 15-35$ lisää.Löytyy paljon sellaista tavaraa mitä kuitenkin joutuu tilaamaan jenkeistä.
     
  9. chad666

    chad666 3rd gear

    Näyttää näppärältä.
    Tota, käykö suomalainen pankkikortti (tai jopa electron)??

    ja löytyi vastaus kun jaksoi hieman katsoa :smile:Eli visan joutuu hankkimaan..

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: chad666 2004-03-23 14:12 ]</font>
     
  10. lucifer74

    lucifer74 Gearhead

    Käykö tossa paypalissa MasterCard?
     
  11. kp

    kp Gearhead

    jep masteri käy (liiankin hyvin ) :smile:
     
  12. lucifer74

    lucifer74 Gearhead

    No niin sitten vaan pikaohjeet esille, sillä tarttis rekisteröityä? pay pal:in käyttäjäksi.

    Yritin jo, mutta herjas vaan että jokin kohta on täyttämättä. Johtuuko Master Card:ista vai mistä?

    Mites kun on "vähän" isompi ostos kyseessä (auto) toi vakuus et jollei kontti lähdekään liikkeelle, niin saako rahat pois?

    Myyjän ilmoittama laivaus maksu vaikuttaa kalliilta 2701,80e (3200$) sisältäen:

    "Ok, further to my last e-mail and after speaking with my freight agents we may ship the car to Finland for a total cost of $3200.00, therefore the total cost of the car & shipping fees is $4700.00. We will tow the car to a warehouse in New York, where it will then be loaded on a container, blocked, braced, trucked to the loading port in New Jersey, loaded on an ocean vessel, terminal fees paid, title clearance, and Department of Motor Vehicle customalities performed."

    Eli jos ymmärsin oikein, niin paperisotakin kuuluu hintaan?

    Koiviston autosta kun kyselin niin puhuivat 1200e..
     
  13. Fireball

    Fireball Gearhead

    Se peipäli vaatii nelinumeroisen varmennuskoodin. Eli olet syöttänyt korttisi tiedot, ja paypal perii sen muutaman taalan avausmaksun joka eka kaupan yhteydessä veloitetaan. Tuo numerokoodi näkyy seuraavalla luottokorttilaskullasi veloituksen vieressä ja se luku pitää syöttää systeemiin ennenkuin alkaa tapahtuun. Eli aikaa kuluu viikkoja paitsi, jos mastercardisi on suoraveloituksen piirissä, ja nettipankistasi pääset katsomaan veloituksia etukäteen jolloin saat tuon numeron selville sieltä heti kun veloitus on kirjattu.

    "Ok, further to my last e-mail and after speaking with my freight agents we may ship the car to Finland for a total cost of $3200.00, therefore the total cost of the car & shipping fees is $4700.00. We will tow the car to a warehouse in New York, where it will then be loaded on a container, blocked, braced, trucked to the loading port in New Jersey, loaded on an ocean vessel, terminal fees paid, title clearance, and Department of Motor Vehicle customalities performed."

    Lisäyksenä edelliseen emailiini puhuttuani rahtiagenttini kanssa voimme laivata auton Suomeen 3200,-taalalla. Tästä johtuen kokonaiskustannus autolle+rahdille on 4700.- Hinaamme auton varastoon New Yorkissa, siellä se pakataan konttiin ja kiinnitetään, viedään rekalla lastauspaikkaan New jerseyssä, lastataan valtamerialukseen, terminalimaksut maksettuna, rekisteriote selvitettynä ja DMV (paikallinen AKE) tullimuodollisuudet hoidettuna.
     
  14. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Pelkkä overseas shipping ilman maarahteja 3200. On aika arvokas mun mielestä.
     
  15. impala67

    impala67 Double Gearhead

    kamoon kaima, onhan se hyvä että jos on tilausta on joku joka viitsii nettipalstoillakin apua tarjota. this is capitalism.

    kalliiltahan tuo kuulostaa, mutta kaikki ei ole valmiit ottamaan niin kovia riskejä konttien tilailussa ja hienompien autojen lastaamisessa. ENKÄ tunne tuon tarjouksen tekijää. voihan kaikki kysellä kontteja ja huolintaliikkeitä itsekin jos halvemmalla haluaa päästä.
     
  16. lucifer74

    lucifer74 Gearhead

    Samaa mieltä.

    Siksi haeskelen henkilöitä jotka ovat tuoneet/tuotattaneet auton jenkeistä ja toivon et joku ottais yhteyttä jolla olis kontaktipintaa nykkiin tai lähistölle..

    Thanks Fireball

    Pitänee soittaa pankkiin ja kysellä.. On kyllä toi verkkopankki sekä solo että sampo mutta kumpi lienee parempi tässätapauksessa?
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    Muutaman vuoden jo tilaillut sälää ebaysta ja pakko sanoa että useimmiten homma on sujunut juohevasti.....

    Mutta.

    Johonkin on hukkunut:

    Eldoradon kojelaudan kello, kokonainen takapuskuri ja kojelaudan etuosa.

    Yhteensä noin $400 kankkulan kaivoon ja postihan ei tietenkään tiedä asiasta mitään.

    UPS tuo kamat perille luotettavasti, jotta jos myyjä antaa mahdollisuuden valita niin ehdottomasti UPS jos on jotain arvokkaampaa roinaa tulossa.
    Jää vitutus vähemmälle.
     
  18. NokiLotja

    NokiLotja 1st gear

    Tohon rahtihintaan... kysäisinpä huvikseni yhden lullan laivaukseen tarjousta, vastaus tuli nopeesti ja hinnaksi jäi n1800 USD sis muutama sata kilsaa maarahtia, ns door-to-port rahti. Tee kysely http://www.schumachercargo.com


    _________________
    Mut hei, **ttuako mä tiedän.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: NokiLotja 2004-05-14 18:09 ]</font>
     
  19. lucifer74

    lucifer74 Gearhead

    Katotaan vastaavatko, kun kyselylomakkeessa oli vain usan osavaltiot.. Eivät toimita rajojen ulkopuolelle?
     
  20. NokiLotja

    NokiLotja 1st gear

    siihen missä on osavaltiot laitetaan sen vehkeen lähtöpaikka, mut alempanahan määränpääksi voi laittaa ihan Helsingin. En nyt muista teinkö mä sen kyselyn just tolla lomakkeella, vai oliko joku kokoelmasivustohässäkkä, mut schumacherilta se vastaus tuli.

    Tässä pätkä siitä:
    Thank you for your email rate request, we are pleased to offer you our best rates & services as detailed below

    From: Toney, AL
    To: Helsinki, Finland
    Service: Door to Port
    Commodity: Automobile
    Mode: Containerized
    Estimated Transit Time: 28 Sailing Days
    Frequency: Weekly
    Rate: $ 1800.00
    SERVICE INCLUDES:

    EXPORT CUSTOM CLEARANCE - LOADING - DRAYAGE - OCEAN FREIGHT

    * Household goods are allowed inside your vehicle at no extra charge


    Ja tosiaan tuo Toney, AL ei oo mikään iso paikka eikä kovin lähellä rannikkoa, mut hakevat sieltä rekalla, plus että auton sisään saa änkeä niin paljon tavaraa kun mahtuu, varmaan kuitenkii niin että se on mahdollista ajaa sinne konttiin, tai miten ne nyt sen sinne tunkee....
     

Kerro tästä muillekin!