Ebay:stä tilaaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja fb67, 2.12.2003.

  1. nippelit.fi

    nippelit.fi 1st gear

    Käsittääkseni ebayssa ei vaihdella palautetta niinkuin huuto.netissä, palaute annetaan kerran, yhteisymmärryksessä myyjän kanssa palautteet voidaan kokonaan poistaa. Eli uskoisin ettei nega auta tavaran saannissa, tosin kostonegaagaan ei ebayssa tarvitse pelätä.
     
  2. lollipopchevy

    lollipopchevy Gearhead

    Onkos kokeneemmilla antaa vinkkiä mitä tehdä seuraavassa tapauksessa?

    En itsekään ole mikään noviisi ebayssa, mutta nyt ei hajuakaan mitä tehdä. Kyselin normaalisti myyjältä, että myykö ulkomaalaiselle jos osoite jenkeissä.
    Tämä ok. Tämän jälkeen väännettiin diiliä myyjän muista osista.

    Tässä yhteydessä myyjä ehdotti ottavansa tuotteensa pois myynnistä ja että voisin maksaa sen suoraan paypallin kautta hänelle.
    Maksoinkin sitten osan summasta etumaksuna. Emme lopulta päässeetkään yhteisymmärrykseen muitten osien määrästä/hinnasta joten pyysin alkuperäisen osan loppuhintaa + rahtia. Ok, kestää päivä pari.

    Nyt sama osa taas myynnissä ebayssa ja myyjä ei vastaa maileihin. Mihinkäs suuntaan tässä nyt voi reklamoida vai nielenkö tappion karvaan kalkin oppirahoina?

    Miksi alunperin luotin myyjään? Paljon tehtyä kauppaa ja 100% feedback
     
  3. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Yleensä se, että myyjä ehdottelee kaupankäyntiä eBayn ulkopuolella viiittaa siihen että ihan kaikki pussin jauhot ei ole puhtaita. Tuo 100% Feedback kertoo siitä, että eBayn kautta tehdyt kaupat on sujuneet ok, mutta näistä eBay-systeemin ulkopuolisista ongelmistahan ei voi feedbackia antaa eli kuka tietää moniko on tuonkin osan maksanut ohi systeemin...

    Käyttäjästä voi silti tehdä ilmoituksen eBaylle, koska kauppojen ehdottelu ohi systeemin on kiellettyä.
     
  4. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    juu, galaxieeni löysin katon tiivisteet ebastä.

    Yritin maksaa pay now.. paypaalin menin,
    siellä sanottiin " ko myyjä ei huoli maksuja usan ulkopuoleta"

    Pahoittelivat vaan, että heidän paypal tili ei enää hyväksy suorituksia muualta?

    NO tilasin sitten heidän verkkokaupastaa, sinne "secure" lomakkeeseen syötin visakorttini tiedot!

    NOh, nopeesti tuli, eikä visakorttiani ole ainakaan vielä käytetty väärin.
    Ja luottokuntahan tulee apuun jos lisä maksuja menee ?
     
  5. lollipopchevy

    lollipopchevy Gearhead

    Kysymys onkin, auttaako luottokunta meikäläistä tässä tapauksessa?

    Kyselen täältä ensin, ennen kuin lähden vaivaamaan tuota instituutiota.
     
  6. Heikki

    Heikki Gearhead Admin


    PayPalin käyttöehdoissa mainitaan, että luottokortin omistajalla on oikeus käyttää kortin myöntäjän suomia valitusmahdollisuuksia, kuten tuo reklamaatio Luottokunnalle. PayPal kuitenkin suosittelee käyttämään ensin sen omaa valitusjärjestelmää, mutta siitä on porukalla sen verran erilaisia kokemuksia että melkeinpä kannattaa olla suoraan Luottokuntaan yhteydessä niin homma sujuu vähemmällä vääntämisellä.

    Mutta toki kannattaa myyjästä laittaa se ilmianto myös eBaylle, jotta ei muut tule pissityksi linssiin.
     
  7. A.McBill

    A.McBill Gearhead

    No mistähän osasta on kyse? Myyjä voi myydä osiaan yhdellä ja samalla kuvalla niin pitkään ku tavaraa riittää/huvittaa...
    Etkös sinä maksanu PayPal:n kautta? Jos sitä osaa/osia ei ala kuulumaan niin reklamoit siitä PayPal:lle(aikaa muistaakseni n.30päivää kaupasta), ja jos et saa sieltä rahojas takas niin reklamoit luottokunnalle.(aikaa muistaakseni n.60 päivää kaupasta)
     
  8. A.McBill

    A.McBill Gearhead


    Miksi ei auttas?
    Ostos ku ostos ja maksu tehty on luottokortilla.
     
  9. lollipopchevy

    lollipopchevy Gearhead

    Kyseessä harvinaisempi osa 68 avo sport furyyn, joten en usko että noita on liikkeellä ko tyypillä useampia.

    Otti tavaran silloin etumaksun yhteydessä pois myynnistä ja nyt tänään taas myynnissä samoilla tiedoilla.

    Pakko oli kysyä jostain neuvoa etukäteen, ettei tule kämmättyä noiden reklamaatioiden kanssa. On meinaan huonoja kokemuksia ebayn ja paypallin "asiakaspalveluista".
     
  10. A.McBill

    A.McBill Gearhead

    Jep!
    Ite oon valittanu aina ensiksi tonne PayPal:n. Ja jos ei ratkasu miellytä niin on vielä aikaa valittaa luottokuntaan. :D
     
  11. lollipopchevy

    lollipopchevy Gearhead

    Viimeksi kun vaivasin luottokuntaa, ei kommunikaatio toiminut. Palautteena tekemääni rekkulaan saapumattomasta tavarasta, vastaus oli mikä tässä on ongelma, voisinko selittää mitä on tapahtunut...

    Ehkä olen huono artikuloimaan, mutta jos täydellinen kirjeenvaihto myyjän ja ostajan välillä sekä selostus tapahtumasta ei riitä niin en tiedä millaisesta rautalangasta se pitää vääntää luottokunnan asiakaspalvelijalle...

    Ehkä reklamaatio kuitenkin auttoi, koska tavara saapui viikon sisällä. Tosin ei sitä mitä olin ostanut, joten heitin pyyhkeen kehään :poff:
     
  12. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    No niin ja nyt tuli tenkkapoo eikä auta help centerin ohjekaan.

    Elikä kertokaapa viisaat mihin ebayssä saa syötettyä uuden credit cardin tiedot ja aktivoitua uuden kortin!!??
     
  13. A.McBill

    A.McBill Gearhead

    :eek: eBay:ssä?
    Tarkotitko kenties Paypal:n?
     
  14. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    ^ no lukeekohan tossa niin? Enpä tainnut tarkoittaa.
     
  15. A.McBill

    A.McBill Gearhead


    No en minä ainakaan oo ebay:lle mitään luottokortti numeroita antanu enkä antaiskaan.
    Eiköhän noi maksut mene kumpaankin suuntaan (ostajana/myyjänä) Paypal:n kautta...
     
  16. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Kappas vaan sano timpuri kun seinä kaatui. Kävin äsken Ebayn sivuilla tsekkaamassa kun oma kortti olisi mennyt tässä kuussa vanhaksi. Ja perskeles löysin ihteni Paypalin sivuilta jossa korjasin korttitilanteen.
     
  17. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    No voi foliopipoiset ufotutkijat. Miksei voi antaa yksinkertaiseen kysymykseen suoraa vastausta?

    Tässäpä teille villakoiran ydintä, Paypaliin meiliosoitteen ja kortin vaihto on yhtä helppoa kuin lapsen lyöminen. Mut kun nyt pitäis saada ebayn meiliosoite vaihdettua. Tämä tapahtuu kortin tietojen avulla, mut kun ensin pitäis saada syötettyä ne uuden kortin tiedot sille. Vanhan kortin kolminumeroinen varmistuskoodi on kahtia leikattuna kaatopaikalla. Paypalin tiedot on OK, mut kun ebay ja Paypal ei tossa kohtaa keskustele keskenään.

    Ja mainittakoon vielä että Paypaliin on syötetty varmistuskoodi, joka saapui visalaskun mukana ja refund on palautettu. Joku tarjois kuitenkin sitäkin kohta. Mainittakoon tähän kohtaan että olen käyttänyt eBayta ja Paypalia kuutisen vuotta, ostoksia parisataa, eli perussetti on jotakuinkin hallussa.

     
  18. impala67

    impala67 Double Gearhead

    mulla kävi kerran samoin, jos vähänkään on hankaluuksia, ne on herkkiä lyömään jarrut päälle ja tunnukset lukkoon.

    sun tarttee vaan suurin piirtein soittaa sinne, ja vääntää asia viis kertaa rautalangasta, ja toistaa samoja asioita, älä muuta muita asioita samalla kertaa tai ne alkaa epäilemään sua yön timoksi nikeriasta.
     
  19. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Juu taidat olla oikeassa, ei tästä mitään tuu:

    --> Dear Margie S. Kiitos vaan ihan hemmetisti, mut arvaa vaan olinko kokeillut tota muutaman kerran jo ennen kun otin yhteyttä ja arvaa vaan toimiiko... :mad: :mad: Että livechattiä sitten seuraavaks vissiin...
     
  20. Savo

    Savo 1st gear

    Tähhhh? Mulla onnistu kun kirjauduin sisään, personal informationista uusi maili osoite, kysyy että näppäile tää koodi ja thats it.

    En muista pitikö uudesta mailista vielä varmistus kuitata mutta oli kyllä paljon helpompaa vaihtaa kun paypalin mailiosoite joka kysyy kortin numeroita sun muita.
     

Kerro tästä muillekin!