Ebayn tutkanpaljastimet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Pölyttäjä, 8.1.2014.

  1. Pölyttäjä

    Pölyttäjä Gearhead

    20 päiväsakosta puhuttiin jossain verkkolehden uutisessa, että sen verran tulisi sakkoa laitteen käytöstä (autossa). Jos itsellä olisi tuollainen autossa, niin se olisi integroituna jonnekin piilopaikkaan.
     
  2. Jza

    Jza Double Gearhead

    Sakkolaskuri antaa tosiaan 20 päiväsakkoa ja noiden ostaminen on täysin laillista, niin mitä helvettiä se tullille kuuluu? Maahantuonti levittämistarkoituksessa on kielletty, että jos virkailija ei ymmärrä lukemaansa, niin sen toki hänelle voi ilmoittaa.
     
  3. herrakani

    herrakani 1st gear

    Vittu. Mut on ryöstetty!!!

    ///EDIT siis se kaveri josta puhuin, on siis ryöstetty!
     
  4. Putte

    Putte 1st gear

    Nykyisen lain mukaan rikot lakia jo sillä, että omistat sen palajastimen vaikka se olisi polkupyärässä tai vaikka hyllykoristeena kotona.
     
  5. fury poika

    fury poika 3rd gear

    Jospa ne onkin tullimiehille sellanen täky, kun ne ton näkee siin tuulilasis niin ne on polleaapoikaa loppupäivän ja ryssä ajelee tyytyväisenä maahan ja autoon jemmattu kaikkea muuta laitonta. Noo ei kai sentään.
     
  6. Jza

    Jza Double Gearhead

    Luepa se kakkospykälä uudestaan.
     
  7. M

    M Gearhead

    Millä perusteella tulli sitten takavarikoi laitteet rajalla ulkomaisista autoista ja sakottaa kuljettajaa??? Äkkiä valitusta kuluttaja-asiamiehelle, oikeuskanslerille ja EY-tuomioistuimeen.. Ei siinä, mulle on aivan sama jos tilailette noita mutta älkää itkekö jos omat tulkinnat ei osunutkaan.
     
  8. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Tässä nyt taidetaan etsiä sitä porsaanreikää, että jos sattuu tullin haaviin jäämään saa aparaatin kotia.
     
  9. Haaga

    Haaga 2nd gear

    Mikäli jenkkitilauksen tullijarru jänskättää, tilaa sitten laitteet suomenkielisiltä sivuilta, jolloin toimitus on EU:n sisältä. Sitten ei tarvi jännäkakkaa pitää puntissa laitteen perilletulon vuoksi. Toimii!
     
  10. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead


    Perustelisitko? Joku lainkohta missä niin sanotaan?
     
  11. Beauville

    Beauville 1st gear

    Nojaakohan tulli seuraavaan kohtaan?


    Paljastinlaiterikkomus

    Joka tämän lain vastaisesti

    1) käyttää tai pitää hallussaan paljastinlaitetta;

    2) levittämistarkoituksessa tuo maahan tai valmistaa; tai

    3) pitää kaupan, myy, muuten luovuttaa tai asentaa paljastinlaitteen moottorikäyttöiseen ajoneuvoon tai sen perävaunuun,

    on tuomittava paljastinlaiterikkomuksesta sakkoon.


    Seiska pykälän mukaan voivat suorittaa etsintää, nojaten kolmosen ensimmäiseen kohtaan.

    7 § (22.7.2011/866)
    Etsintä

    Jos on todennäköisiä perusteita epäillä, että on tehty 3 §:n 1
    kohdassa tarkoitettu paljastinlaiterikkomus, voidaan toimittaa pakkokeinolaissa (806/2011) tarkoitettu yleinen kotietsintä tai paikanetsintä moottorikäyttöisessä ajoneuvossa tai sen perävaunussa paljastinlaitteen löytämiseksi sen estämättä, mitä pakkokeinolain 8 luvun 2 §:n 1 momentissa ja 4 §:ssä säädetään.

    Yleinen kotietsintä tai paikanetsintä voidaan toimittaa vastaavasti myös rakennuksessa, huoneessa tai suljetussa säilytyspaikassa, jos on todennäköisiä perusteita epäillä, että sitä käytetään paljastinlaitteen maahantuontivarastona taikka valmistus-, kaupanpito-, myynti-, luovutus-, huolto-, korjaus- tai asennuspaikkana.


    Tämä nyt ihan maallikkona tulkiten.
     
  12. T&S

    T&S Gearhead

    No sillä perusteella että se on moottoriajoneuvossa.
     
  13. M

    M Gearhead

    Suomenkielinen sivusto (Googlen kääntäjällä tehty) ei todellakaan takaa että tavara tulisi EU:sta. Suurin osa näistä nettikaupoissa toimii kaukoidässä. Ihan liian sinisilmäinen ei kannata olla.

    Ja jos ei sarkasmi ole tuttu laji niin viittasin aiemmassa kommentissani siihen että kyllähän niillä perusteet on takavarikoida laitteet ja antaa sakko. Juurikin tuo hallussapito riittää.

    Onnea tilauksiin tuli laitteet sitten autoon, polkupyörään tai vaikka potkukelkkaan.
     
  14. Haaga

    Haaga 2nd gear

    Tuossa on suht normi esimerkki miten häly kiljaisee, kun häiritsevää autoa yms on paljon edessä. Avoimella tiellä hälytin hälyyttää vielä paaaljon aikasemmin.
    Videolla 0:55 kohdassa tulee miekka-auto vastaan.

    http://m.youtube.com/watch?v=YzRdJKNWH7 ... zRdJKNWH70
     
  15. Haaga

    Haaga 2nd gear

    En tiedä mitä sivustoa kummastelet ja ihmettelet, ja eikä se minua kiinnostakaan.

    Sivusto josta puhuin, on ihan kotimainen tuote. Vastailevat kotimaan kielellä selkeästi kaikkiin kysymyksiin, toimitusaika uteluihin ja teknisiin tarkennuksiin. Ja eikä taatusti ole Google kääntäjän vastauksia.

    Sarkasmi on hieno laji, joskin sitä kannattaa yrittää vain silloin, kun tietää mistä puhuu.

    Laitetta ei tietenkään takavarikoida, tai sakkoja jaella, koska tuotteet lähetetään toisesta EU- maasta. Vai luuletko että paketissa lukee päällä usealla eri kielellä TUTKANPALJASTIN. (Tämä oli sarkasmia)
     
  16. Pertura

    Pertura Gearhead


    Ihan yhtä maallikkona, samaisesta laista kohta 2

    Eli kiellettyä on pitää paljastinlaitetta moottorikäyttöisessä ajoneuvossa tai sellaisen perävaunussa yleisillä teillä. Eli kohdassa 3 oleva "tämän lain vastaisesti" tarkoittaa ainoastaan moottorikäyttöisessä ajoneuvossa tai sen perävaunussa olevaa tutkanpaljastinta, muuhan ei ole tuon lain vastaista.

    Eli fillarilla tullipostiin hakemaan paljastinta, niin eipä tuosta kukaan voi sanoa mitään, kunhan ei tuo niitä maahan levittämistarkoituksessa, myy niitä, tai asenna moottorikäyttöiseen ajoneuvoon tai sellaisen perävaunuun. Polkupyörän perävaunuun saa asentaa.
     
  17. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Lukihärö...
     
  18. M

    M Gearhead

    Onnea ostoksille edelleen. Esmes www.paljastin.info sivuilla ainoat Suomeen viittaavat asiat ovat kieli ja 08 suuntanumero. Jostain kumman syystä firman yhteystietoja ei ole missään. Firmaa ei myöskään millään haulla löydy Suomen yritysrekisteristä. Maksut näyttäisi menevän PayPalin kautta eikä siinäkään vaiheessa tule firmasta mitään tietoa. Uskokaa huviksenne, kotimaiselta näyttävä firma ei välttämättä ole kotimainen. Tavara postitetaan ulkomailta, hyvässä lykyssä EU:n ulkopuolelta, jolloin tilaaja maksaa vielä tullit ja alvit tilauksesta.

    Ja kyllä, tavara todella saattaa tulla ihan hyvin perille. Itse en riskiä ottaisi.
     
  19. Haaga

    Haaga 2nd gear

    Höpöphöpö. Paypal laskussa on ihan selkeä yrityksen nimi, joten se siitä. Vaikka jonkin yrityksen kotipaikka olisikin Saksa, Viro yms. se voi ihan täysin olla Suomalaisten omistama ja hallinnoima.

    Tavara EI tule EU:n ulkopuolelta, joten tilaukseen ei tule mitään lisämaksuja tai tulleja. Paketti tulee muutamassa päivässä kotiin, tai lähipostiin.

    Sitkeästi sitä näköjään voidaan tietämättömyyden voimalla jankata asiasta, mutta kukin toimii kykyjensä mukaan tietty.
     

Kerro tästä muillekin!