Edullista puristussovitemännän asennusta Kanta-Hämeessä?

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Winchester, 16.6.2015.

 1. Winchester

  Winchester 1st gear

  Tartteis vaihtaa männät, mutta puristussovitteisen tapin vaihto kotikonstein voi olla tekemätön paikka. Lähteeköhän ne edes irti järeälläkään penkkipuristimella - niin kuin jotkut väittää - eikös siihen tartte tonniluokan hydraulipuristimen? Hämeen Dieselin 29€/mäntä on kuutoskoneiseen harrastepeliin ryöstöhinta, jolla jo melkein ostaa ehjän käytetyn koneen.

  Onko kellä kokemuksia mistä Kanta-Hämeen / Hämeenlinnan lähettyviltä löytyy paja, joka tekee homman edullisesti?
   
 2. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Re: Edullista puristussovitenmännän asennusta Kanta-Hämeessä

  Soittoa paikallisiin koneistamoihin?
  Soita vähän kauempana oleviin myös.
  On se myös tehtävissä ihan normaaleissa konepajoissakin.
   
 3. Winchester

  Winchester 1st gear

  Re: Edullista puristussovitenmännän asennusta Kanta-Hämeessä

  No juu, mutta kun kaikilla pajoilla ei ole nettisivuja, niin vähän hankalaa tietää mitä koneistamoja edes on. Ajattelin että muut alan harrastajat tietää jo suositella suoraan jotain pajaa.

  Mikä on "normaali" konepaja? Teollisuusyritykset ei tee laskutushommia yksityisille harrastajille, eikä virapelihommat onnistu ellei ole jo tuttuja (harrastajia) talossa. Normaalisti veisin itse laatikollisen mäntiä ja kankia oman työpaikan pajaan - niin ettei pomot huomaa 8) - mutta nyt ei ole sellaista työpaikkaa.
   
 4. suurhattula

  suurhattula 3rd gear

  terve.jos ei o kiire niin soita ja jos on niin älä soita.0500-574666 janne
   
 5. Winchester

  Winchester 1st gear

  Suurkiitokset Jannelle avun tarjouksesta ja opastuksesta tapin irroituksen saloihin. Kerkesin eilen hitsailemaan heppiin huippunykyaikaisen (hehheh! 8)) hydrauliprässin, johon sain tänään kunnon hitsit. Yksi tappi jo irtosi enemmittä mukinoitta. Odotellaan vielä uusia mäntiä Ameriikasta.

  http://forums.offipalsta.com/picture.ph ... eid=177453
   
 6. Winchester

  Winchester 1st gear

  Joo koska pitää päästä harrastamaan ja elämässä pitää olla tylsyyden ja v*****ksen poistoon jännitystä, niin laitoin tapit sitten paikalleen itse. Hommasin Puuilosta kipakan ja edullisen Gasex GA200 -kaasupolttimen (eBayn linkki kun on niin uusi tuote, ettei sitä vielä ole PI:n netissä: http://www.ebay.co.uk/itm/3S-NEW-PRO...-/181337731838) ja katselin u-tuubista erinäisiä videoita asentamisesta vähän osviitaksi siitä, miten homma tehdään. Sinnehän nuo meni tosiaan ihan sormivoimin, mitä nyt tärinältä sai suhrattua... Viimenen tappi meni jo rutiinilla. 8)

  Aika simppeli homma loppujen lopuksi ja jännityksen lisäksi nyt tietää jotain siitä miten tätä hommaa EI tehdä. Mm. tuubivideoissa esitetty kriteeri kuuman kangen värille (sininen) ei pitänyt paikkaansa. Mulla on hyvä tönäri, jolla seurasin lämmitettävän silmän kokoa. Samalla kellotin riittävän silmäkoon saavuttamiseksi menneen ajan. Siitä lämmitysaika seuraavaan kankeen. Tuubivideoiden lämmitysaika oli jotain 2min, mutta alle 1,5min riitti. Ehkä toi Gasex on jotain propaani/butaaniseoskaasua stydimpää...
   

Kerro tästä muillekin!