Ehdotus: -08 nitro natikoihin jättiscreenit??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja KiRu, 7.7.2007.

  1. KiRu

    KiRu Gearhead

    niin henk. koht. mua ei pahemmin haittaa noi radan puhdistus tauot, mutta tänään jouduin selittämään vierailleni ajojen "pitkävetisyyttä" (poikkeuksellisen paljon radan rasvauksia, kuten huomasitte..)

    ja tulipa mieleen että olisko FHRA:lla rahaa vuokrata tuollaiset jättiscreenit?
    siis sellaiset kun on esim. vaikka porin jazz:illa.

    Televisio kuvaajia näytti olevan paikalla ja ilmeisesti hyvälaatuista kuvaa saataisiin heti käyttöön. Haastatteluja varikolta yms. tosi-teeveetä kans jos saa jo tilata.
    Eli aina kun on joku tällainen tauko niin niissä screeneissä pyöritettäisiin "huippuhetkiä"

    (juu juu ymmärrän että se vaatii taitajia editoimaan sitä kuvamateriaalia jnejne. Mutta uskoisin että katsojat viihtyis paremmin, ainakin kun ei jaksa kokoajan syödä ja jos joutuu olemaan selvin päin... ja kaikki ei edes ole fanaattisia drag race faneja, niin yllättävältä kuin se kuulostaakin..)

    Taloudellista puolta unohtamatta niin niissä voisi sitten pyörittää myös mainoksia (huoh..), mainostilaakin näin saatais myytyä enemmän, ja mainostajat saisivat tehokkaampia mainoksia esille.

    -- ja jos haluu oikein mainosmyynnin maksimoida niin pistäkää niihin hienoihin uusiin näyttötauluihin pyörimään mainokset kans, äääh tää oli pakko sanoa jos joku haluaa välttämättä maksimoida "rahavirrat" mainoksista. --- toivottavasti rahaa on niin ettei tarvii totakin tilaa myydä.
    terv. jäsen KiRu
     
  2. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Muistanko ihan väärin, että yksissä Yökisoissa oli ylikulkukävelysillan päällä "jättiscreeni" eli sellainen "useasta tv-näytöstä koottu"? Mutta ei taidettu saada oikein pelittämään tai jotain kun ei ole muistikuvaa mitä siinä olisi esitetty? Livekuvaa bändilavalta?

    Viime vuonnahan yritettiin tauoilla toteuttaa live-haastattelua varikolta, mutta yhteydet pätki. Olisihan se mielenkiintoista kuulla tiimien kommentteja suorituksistaan - varsinkin silloin kun on ollut jotain ongelmia.
     
  3. V-100

    V-100 1st gear


    Et muista väärin. Ja noita senaikaisia "jättiscreenejä" tai olla vielä lisäksi olutteltassa ja basaarialueella. Ja taisivatpa toimiakin vielä ihan kohtuullisesti - muistaakseni.

    Sinänsä mainio idea uudelleenlämmitettäväksi...
     
  4. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Saattoi olla yksi niistä kisoista jonka sade keskeytti ja lopulta lopetti, siten on jäänyt haaleat muistot.

    Mutta "paikallistelevisio" olisi hyvä idea. En tiedä kuinka nopeasti tuoreen kuvan editointi onnistuisi näin tietokoneaikana, mutta ohjelmaa voisi tehdä etukäteen, mm. esittelyitä tiimeistä, tietoa uusista hankinnoista, yksityiskohtaisempaa tietoa lajista (esim. ryhmien tekniikoista, taktiikoista jne.) jne. Aiheita riittäisi vaikka kuinka. Varsinkin Nitrokisoissa on paljon väkeä, jolle drag racing on ihan uutta. Asiantuntevia tekijöitäkin löytyisi, mm Aartomaan Timo. (OT: Kylläpä taas nauratti ja vihastutti kun oli lajista mitään ymmärtämätön selostamassa MTV:n lähetyksiä Kamasa Nationaleista. Nyt sentään seurattiin itse kisaa ja puhekin liittyi näkyvään kuvaan. Pari vuotta sitten Pulkkinen/Mildh tuotokset olivat aivan hanurista).
     
  5. red hot 65

    red hot 65 Gearhead

    Isot screenit radalle, niistä vois näyttää myös ketä siellä radalla pyörii. Käsiohjelma on aika puutteellinen. Kuulutukset on , jos ne sattuu kuulumaan täytyy olla oikeassa paikassa. Tällä systeemillä täytyy tuntea kaikki kilpailijat auton perusteella,ei hyvä. Mielenkiinto kisoja kohtaan hiipuu hyvin äkkiä kun ei ole tietoa radan tapahtumista. Oli ehkä sekavasti kirjoitettu, mutta FHRA:lle terveisiä tekniikka kuntoon ja näytöt radalle.
     
  6. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Ihan vaan kuriositeettina kysyisin, että kukahan noi haluamasi palvelut maksaisi ja miten olit itse ajatellut kantaa kortesi kekoon vaatiessasi / pyytäessäsi tällaisia :eek:
     
  7. challenger500

    challenger500 Gearhead

    No toimihan nuo näyttötaulut, etenkin ykkösradan puoleinen JOPA jo sunnuntaina... onhan toi aika rakettitiedettä tollasta huisia näyttötaulua "ohjata"... no johan tohon on totuttu vuosien mittaan, vaikka väri olikin vaihtunut
     
  8. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Tässä ei kai pyydelty noita aikanäyttöjä vaan ilmeisesti sellaisia TV / jättiscreenejä joita joissain kissanristiäisissä kuunlemma on käytetty :eek:

    Noi näyttötaulut sensijaan on jo saatu ja eiköhän ne saada toimimaan pikku alkuvaikeuksien jälkeen :rotfl:
     
  9. Jza

    Jza Double Gearhead

    Niinpä. Tommoisen vähänkin isomman jättiscreenin vuokra on kuitenkin viisinumeroinen luku + muu tarvittava av-tekniikka, kuvaajat, editoijat ja ym päälle. Akun tehtaalta esimerkiks voi kysäistä hintaa, mutta kandee pitää tukevasti jostain kiinni :wink:
     
  10. Jukka_S

    Jukka_S Gearhead

    Ja sitten skriinien kanssa olisikin hieno laittaa kamera kuvaamaan lähtöalueelta baanalle päin, niin näkisi hienosti että ei ne autot aina niiin suoraan menekään ;P

    Skriinejä ehdottomasti kannatetaan mikäli suinkin mahdollista. Ja tietynlainen yleisönpalvelu myös olisi laittaa tulostaulut myös ylävarikon katsomoon päin :) Eipä siellä hirmu paljoa väkeä ollut, mutta hyvä juttu se olisi joka tapauksessa. Nyt oltiin aika pitkälti kuulosuojainradion varassa, kun PA ei oikein kuulunut välillä.
     
  11. challenger500

    challenger500 Gearhead

    tol viissii...

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  12. red hot 65

    red hot 65 Gearhead

    Tämähän meinaa karata lapasesta, en tarkoittanut että sieltä screeniltä pitää elokuvia nähdä vaan ketkä siellä radalla pörisee.Kun autot on burniksessa ei kuulutuksesta saa mitään tolkkua, niin silloin auttaisi kun näkisi joltai ruudulta tekstin. Eli tulospalvelua yleisöllekkin. Tähän millä nämä kaikki kustannetaan en pysty vastaamaan, en ole tutustunut FHRA.n tuloihin ja menoihin. :odroll:
     
  13. sampop

    sampop 1st gear

    Noihan on nykyään vuokrakamaa, joskaan ei ilmaista sellaista.

    Olin tossa vähän aikaa takaisin iha toisen lajin kisoissa, joissa kilpailija informaatio tuli lcd näytöille. Siinä oli suoritusjärjestys ja muut tiedot naaman kanssa (360 urheilijaa kisassa). Lisäksi siinä kävi kello naaman vieressä, josta näki ajan seuraavaan suoritukseen. Unkarin pojat olivat vuokranneet systeemin Hollannista.

    Varmasti joku suomalainenkin firma omaa valmiudet hoitaa toi homma. Siinä vaan pitää miettiä, tuotttaako panostus. Uskon että mikäli homman suunnittelisi ja toteuttaisi fiksusti, saattaisi siitä hyötyä paitsi yleisö, myös kuskit. Sponsoriinformaation saisi näkyviin myös ruudulle ja toisaalta kuljettajien tunnettuus kasvaisi.
     
  14. Petri K

    Petri K 1st gear

    En tiedä, jotenkin vaan tuntuu kun kattelee jo tuota olemassa olevaa kalustoa et tollaset jättinäytöt vois vaikka katkasta kamelin selän. En tiedä mut tuntuis et pelkästään jo tuon radan reppaamiseen täytyy mennä aika iso kasa rahaa.

    Minulta ei ääntä tuolle ehdotukselle. Musta tuolla olis vielä tärkeämpääkin kehittämistä, vaikka nyt tuo millä sais radan varren hiekkapölyn sidottua ettei tuuli toisi sitä radalla.
     
  15. forssu

    forssu Gearhead

    Kyllähän ne kuulutukset kuuluu ihan hyvin kun pistää radiokuulosuojaimet päähän. Yllättävän vähän on porukka perehtynyt että selostus tulee myös radiosta omalla kisa taajuudella. Mullaki kaveri ihmetteli että miks mä vedän yht äkkiä kuulosuojia päähän ku istuttiin terassilla eikä kukaan edes aja... Ja lontoonkieliset kommentaattorit kerto kyllä mielenkiintosta juttua.

    Kisaradio on kyllä ihan ykkös juttu niin kilpailijoille kuin katsojillekin.

    Niin ja tavallisten kuulosuojaimien allekin voip laittaa vaikka kännykän nappikuulokkeet mistä kuulee radion.

    -Jani-
     
  16. ThunderRacing

    ThunderRacing 1st gear

    Kaikissa tuppukylänyleisurheilumestaruuskisafinaaleissaki on jonkulaiset näytöt joista näkee tuloksia ynnä muuta faktaa ja fiktiota. Jos joittenki aineitten käytön seurauksena on kuullun ymmärtäminen heikentyny niin sieltä vois sitte yrittää tavata tarvitsemaansa tietoa.
    Ja näissä kiihdyttelyissä kun on pari hieman vaikeammin tajuttavaa indeksiluokkaa niin miks ihmeessä niitä aikoja, indeksejä ym (jos ne jotain nyt sitte edes kiinnostaa) ei vois pyörittää jossain screenillä?

    En muista miten oli näissä uusissa tauluissa, mutta ennen ainaki usein ne ajat katos liian nopeasti. Jos räpsytti silmiä, tai näki
    :pinup: niin ohi meni.
     
  17. RAAKA

    RAAKA 1st gear

    Perjantain ja lauantain aamuimuroinnin tulos noin 4-5cm paksukasa hiekkaa pitopinta/jarrualue/line-up ja paluutie ylävarikolle.
    Vaikka moniluulee et turhaan toikin pörrää edestakas niin joka kerta kamaa imeytyy kyytiin jopa itsekkin hämmästelly et mistä hitosta tota tulee.
     
  18. dragrace

    dragrace 1st gear

    Niinpä. Olen ollut jonkunverran tapahtuma järjestämisessä mukana ja tekemisissä myös noiden screenien kanssa. Tänä päivänä screenin vuokra päivältä on useita tuhansia euroja riippuen screenistä. Tämän lisäksi tarvitaan asiansa osaava kaveri tai pari hoitamaan screeniä.

    Ideanahan tuo sinällään on vallan mainio, toteutus onkin sitten jo toinen juttu...
     
  19. Huhu

    Huhu 1st gear

    Näyttötauluidea on oikein hyvä. Kuitenkin ikävä tosiasia on se niiden vuokrahinta. Ottamatta sen enempää kantaa siihen, ohessa esimerkki nopeasta editoinnista viime vuoden Veidec festivaleilta. Kuvattu digipokkarilla joten kuvaus- ja näyttötaajuudet aiheuttavat aikamoista välkyntää. Mutta idea selvinnee...
    PM lähdössä U.Johansson vs M.Lindahl. Kamera seuraa lähdön ja ehtii esittää sen ielä hidastettuna uusintana ennen seuraavan parin burinsta.
    http://www.youtube.com/watch?v=eaw4hw079Lw
     
  20. mxu

    mxu 3rd gear

    En todellakaan ole mikään asiantuntia FHRA:n kuluissa/menoissa, en tiedä niistä yhtään mitään, mutta nitronatikoiden 70e vkl. lippujen hinnalla kyllä luulisi näin maallikon silmin olevan jotain katetta.... ???? jos vertaa esim. naapurimaan power big meet.in lippuihin, 300kr(30e) 3pvä., ja mukaan saa vielä kaikennäköistä "härpäkettä", ni tuntuu aika kiskonnalta noi natikoiden lippujen hinnat....????
     

Kerro tästä muillekin!