EI! Kiinalle ja Taiwanille...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Anonymous, 15.5.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kertoikaapa semmoisia (mielellään laadukkaita) työkalumerkkejä joita ei varmasti tehdä kiinassa tai taiwanissa. Ei siksi etteikö sielläkin jopa laaduksatakin ehkä osattaisi tehdä mutta kun ei periaatteessakaan kiinnosta tukea halpatuotantoa ja välistävetäjiä.
     
  2. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Voi olla hankalampi tehtävä jos pitää olla ihan puhtaasti ei-kiinalainen. Kaikilla tunnetuilla laatumerkeilläkin kuten Gedore, Stahlwille, Hazet, Facom yms. on tuotantoa kaukoidässä.
     
  3. makke

    makke 1st gear

  4. Chrome

    Chrome 1st gear

    Entäs nuo Bilteman? :eek:
     
  5. VRC

    VRC 1st gear

    Nykyisin ei voi mistään olla varma mutta itse äänestän kahta jenkkituotetta, Leathermania ja Maglitea, näillä sujuu miltei remppa kuin remppa ja ainakin toistaiseksi on korjaukset sujuneet ikuisen (tai olikose 20v) takuun puitteissa, ei ole kysytty että miten sait terän rikki tai linssin halki, uutta osaa on pantu tilalle mukisematta. :D
     
  6. jyha

    jyha 1st gear

    mitenkäs strapon-kalut?
     
  7. VRC

    VRC 1st gear

    Tarkistin oman kommenttini paikkansapitävyyttä ja toistaiseksi näyttää pitävän kutinsa:

    1) Mag Instrument Inc:n periaatteita:

    • Mag Instrument has always been headquartered in the U.S.A., where the company's only flashlight production facilities have always been located, and where it is now expanding those facilities.

    • Every Mag Instrument flashlight was personally designed in the U.S.A., by Mr. Maglica, under whose watchful eye Mag's engineering staff in Ontario, California, still works constantly at improving and refining Mag's products and developing new ones.

    • Every single production employee on the Mag Instrument payroll lives and works in the U.S.A.; and it has always been that way. Of course, Mag does employ sales personnel in the other regions of the world where Mag® flashlights are sold; but all of Mag's flashlight production facilities, and all of its production employees, are in the U.S.A.

    • Every Mag Instrument flashlight, no matter where in the world it ends up, comes from a factory located in the U.S.A. and staffed by American workers.

    2) Leathermanit ovat myös 100€ jenkkikamaa, kaikki tavara tulee Portlandista, seuraavassa lainaus nettisivuilta:

    A native Oregonian, Tim (Leatherman) received his BSME from Oregon State University in 1970. After that, he held a variety of jobs, including positions as an English teacher and a helicopter mechanic. Time spent traveling abroad ultimately led to the Leatherman multipurpose tool concept.

    From the beginning, Tim has built the company on a simple philosophy: manufacture product on time, meet specifications, increase value, and provide a pleasant work environment. When asked about the company's devotion to quality, Tim simply replies, "My name is on every tool."
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    En tiedä, missä Kamasa tehdään, mutta ikuinen takuuhan niillä on. Yhtään Kamasan tuotetta en ole käyttämällä saanut rikki. Se on aina mainittava, kun aikoinaan Kamasan 1/4" pikkuräikkä sai kosteutta itseensä jonkin tienvarsiremontin aikana ja koneisto alkoi takkuamaan. Sen sai purettua irrottamalla 2 ruuvia, jotka oli juuri oikeassa momentissa, kuin kannenpultit. Nätti naksahdus ja ne pyöri herkästi auki. Mekanismin puhdistus ja uudet vaseliinit sisään ja sitä ei enää voinut sanoa räikäksi. Urakkahommissa hurina olis ehkä parempi sana ja autohommissa se muuttui jokseenkin äänettömäksi.
     
  9. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Kamasa ei itse valmista mitään vaan kerää tuotteensa eri valmistajilta pääasiassa Taiwanista. Ei ole sattumaa että esim. Bilteman räikät on yks'yhteen Kamasan räikän kanssa. Taiwanissa tehdään tänä päivänä täysin kelvollisia kaluja eikä niitä voi verrata kiinalaisiin edes leikillään.

    Periaatteessa samanlainen "ikuinen" takuu on kaikilla merkkityökaluilla - virallinen termi vain on työkalutakuu. Työkalutakuu kattaa kaikki normaali käytössä ilmenneet raaka-aine- ja valmistevirheet. Kuitenkaan väärinkäytöstä johtuvat viat eivät kuulu takuun piiriin, esim. tavallisen käsihylsyn käyttäminen pulttipyssyllä. Vähänkään työkaluja ja niitten käyttöä tunteva ihminen pystyy kertavilkaisulla kertomaan onko hylsyä käytetty koneella.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mun Bilteman räikät on melkein 10 vuotta vanhoja, mutta kumpikaan niistä ei ole purettavissa. 1/2" on kyllä kestänyt käsittämätöntä rääkkiä ilman huoltoakin.
     
  11. BRC1

    BRC1 Gearhead

    These five U.S. Manufacturing locations produce Snap-on® hand tools, power tools and tool storage units.

    Algona, Iowa
    Tool storage units

    Natick, Massachusetts
    Pneumatic tools

    Elizabethton, Tennessee
    Hand tools

    Johnson City, Tennessee
    Hand tools

    Milwaukee, Wisconsin
    Hand tools
     
  12. makke

    makke 1st gear

    Snap-on Tools Japan, K.K.
    Tokyo, Japan

    Snap-on Tools Korea Ltd.
    Seoul, Korea

    Snap-on Tools Singapore Pte Ltd.
    Singapore, Republic of Singapore
     
  13. Rainmaker

    Rainmaker 1st gear

    Kiinan tavarat

    Mä oon jonkuverran tilannu tavaraa Kiinasta yhen tutun Kiinalaisen kaverin kautta,pääasiassa koneita,en työkaluja,jostain syystä ihmetyttää epäluulo niitä kohtaan,esim. kompressoria tilatessa oisin halunnut sen alumiinisella ilmapumpulla,tehtaalta ilmotettiin et testit on kesken,menee 3vko:a,tän jälkeen ilmotettiin ettei pumppu ole läpäissy testiä,oli kuulema hajonnu vajaan 1100h yhtäjaksosen lotkottamisen jälkeen eivätkä sen takia voi myydä ku valurautapumpulla,harvemmin omassa käytössä kompura jauhaa 6vko:a yhtäsoittoa mut jotain se kerto kuitenki firmasta. Esim. kaikki sertifikaatit kyseisistä koneista sai kiitosta jopa TUKESILTA. Tuotanto ja kilpailu on siinä maassa niin rajua ettei isommilla firmoilla ainakaan ole varaa paskaa valmistaa. Esimerkiksi jenkkeihin menee Carretin ym. valmistamia kopio Turboja,välijäähdyttimiä,pakosarjoja kauheet määrät mitkä myydään komeilla sivuilla valmiina Kitteinä. Miltä kuullostaa Carret GT28R Ahdin USD360$....;)
     
  14. JKL Raggars ry

    JKL Raggars ry Gearhead

    mistäs näistä tietää mut oon kuullu et taivalkoskelta tulis parempaa paskaa ku kiinasta. isossa räikkä/väännin setissä oli esim hylsyissä ne kulmat sellaset pyöristetyt ettei mutterin/pultin kulmat oo ne mistä se nappaa eka kii.
    japanissa kyl varmaan kuitenki parhaiten nuista kaukoidän maista.

    no, olipas taas hyödyllistä tietoo :)

    tsiisus miten wanha topikki muuten just huomasi :D
     
  15. Taitaa kiinassakin olla eri laatuluokat tuotteilla, ainakin isoilla tehtailla. Huonoimmat saatetaan myydä eri merkkisenä "maineen" säilyttämiseksi.

    Taiwanista kyselin taannoin jotain hydrauliikka komponenttejä. Hinta oli noin tuplaten verrattuna bulgarialaiseen. Valitsin jälkimmäisen ja täysin kelpo tavaraa on tullut. Tiedä sitten mitä mahtavaa olisin saanut maksamalla tuplasti enemmän.
     
  16. Rainmaker

    Rainmaker 1st gear

    Kyselin kans Taiwanista välijäähdyttimiä niin tehtaan myyntimies vastasi että Usa:ssa on halvemmat hinnat;) Epäselväksi jäi mitä olisivat maksaneet,kaikki hinnat on todella paljon kiinni tilatuista määristä,yleensä tehtaat myy vain 20 ja 40 jalan kontteja,jotku saattavat myydä 1-2 näytekappaletta mut sit lentorahdit on kovia ja merirahtina kestää melkeen 2kk koko toimitus.
     
  17. exo

    exo 1st gear

    osa bachon tuoteista tehdään vielä ruotsin maalla...ei varmaan täydellistä työkalusarjaa saa niistä
     
  18. Qjet

    Qjet 1st gear

    Eipä taideta paljoa enää tehdä... kun katsoo Bahcon sivuilta (yritysosto)historiikkia. Itse Bahco kuuluu osana...
    Ulkopuolella keskustelun aiheen:
    Berndt August itsekin syntyi muualla ( kuin Ruotsissa ) . Globalisaatiota, sano.
     
  19. Roadmaster

    Roadmaster 3rd gear

    Tämä nyt ei ole työkaluista, mutta Kiinasta kuitenkin.
    Vuosia ostin ajokenkiä ja lenkkareita SIMPSONilta. Olivat ylpeitä, kun kaikki valmistettiin USA:ssa.
    No, Bill Simpson itse siirtyi eläkkeelle ja myi firman USA:laiselle sijoitusyhtiölle, joka taas siirsi tuotannon osittain Kiinaan.
    Mainonnassa muuttivat hieman sanamuotoa ja "Made in USA" muuttui "American made quality":ksi.
    Ratsastivat sillä "isänmaallisuudella" vähän aikaa. Itse valitin sinne kyllä tiheään laadun huonontumisesta ja tuon mainoslauseen harhaanjohtavuudesta.
    Nykyään eivät enää mainosta "American made quality", mutta "isänmaalliset" amerikkalaiset ostavat silti tuotetta juuri sillä perusteella, kun uskovat tuotteen olevan yhä olevan "aidon" USA:laisen.
     
  20. Kari Rautaoja

    Kari Rautaoja 1st gear

    k

    Surkea tapaus tuo Bill Simpsonin juttu. Valitettavan yleinen myös; siitä voi kyllä oppiakin jotain. Hyvä, että jaksoit antaa palautetta firmaan.

    Seteli ei tule ulos omasta lompakosta, ellei silmä näe tavarassa "made in"- merkintää. Jos merkintää ei ole, niin rompe jää kauppiaan hyllyyn.

    Merkinnän puuttuminenhan tarkoittaa juuri sitä, että kalikan epäilyttävä alkuperä pyritään salaamaan.

    Kauppiaan kanssa voi myös rauhan miehenä keskustella asiapohjalla ja hillityllä äänellä: "Alkuperä kiinnostaa voimakkaasti"

    On ilo tarttua länsityökaluun, joka palvelee käyttäjäänsä pitkään ja hyvin. Mieleen tulee Fluke- (Made in USA) yleismittari. Piru että maksoi, mutta tarttee ostaa vain yksi tässä elämässä.
     

Kerro tästä muillekin!