Ekaa kertaa Autoaa maalaamassa...

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja samip, 14.3.2005.

 1. f34

  f34 Gearhead

  Joo, toi voisi myös olla syypää.
   
 2. Kerpo

  Kerpo 3rd gear

  Joo massa kiehui jo ennen lakkaa. Sen verran kirjoitin edellisessä viestissä väärin, että ensimmäisellä maalauskerralla kiehui hiontavärin päälle vedetty maali ja nyt alla olikin karhennettu lakkapinta. Silikoninpoiston olen antanut haihtua sen 10 minuuttia mitä maalia sekoitellessa kuluu. Voishan sitä koittaa odotella hiukan kauemmin.
  Yks juttu muuten tuli tossa asiaa pohtiessa mieleen...
  Kaadoin joku päivä maalaillessani yli jääneitä litkuja samaan astiaan ja kun sekaisin meni Trotonin (hiontavärissä ja lakassa käytettyä) ohennetta ja PPGn värimassaa, niin purkissa alkoi aikamoinen pulputus :eek:
   
 3. DX

  DX Gearhead

  sillon ku maalaan ppg väreillä niin enpäs käytä ainakaan värimassassa ppg omaa ohennetta, kun mää oon sitä mieltä että se on olevinaan herkkä reagoimaan vähän kaiken kanssa (toki maali sillä varmaan tarttuukin hyvin), paitsi maston mattamustan alkydikilikalin, jota voi ppg:lle käyttää eristevärinä,
  vaan ihan yleismallin ecotinneriä, yleensä sen päälle eksyy standoksin lakka, ecotinnerillä sekin laihennettu.
   
 4. Sierra

  Sierra Gearhead

  Joskus kauan 20v sitten muistan kun värimassa aavistuksen ryppyili chevyn lavan alareunoissa, mutta se oudosti oikeni kun vedin lakan päälle. Luulin jo että vitux meni, mutta ei jäänytkään mitään vikaa lopulliseen pintaan.
   
 5. Petri.l

  Petri.l 1st gear

  Jaaah.. onneks en näköjään oo ainut joka painii nuitten kiehumis ongelmien takia. Laittas muutamat kuvat ku osais vaan :D
   
 6. Newbie

  Newbie 1st gear

  Lainataanpa vanhaa aihetta, vaikken ensimmäistä kertaa olekkaan autoa maalaamassa vaan toista;)
  Elikkä kori on metallinhohto sininen ja koriin vaihettu luukut varaosa-autosta jotka erittäin haalistuneet valkoiset ja kiiltoa pitäis saada vähän että kittaustarpeen pääsisi kartoittamaan.
  Onko tähän tarkoitukseen sopivaa silikooni yms vapaata kiillotus ainetta koneella myllytykseen tarjolla vai miten olette homman hoitaneet?
   
 7. Marko Nykänen

  Marko Nykänen Gearhead

  Itse olen vetänyt pitkällä lossilla ensimmäisen hionnan, sillä oon saanu näkyville montut ja patit. Mut jos on tarkoitus yrittää selvitä ilman hiontaväriä(kin) parhaassa tapauksessa, hioisin 800 paperilla vesissä ja sen jälkeen rasvanpoistajalla puhdistus/kastelu, sillä keinolla saa peilattua valoa vasten epämuodostumat. Jos näyttää riittävän suoralta niin voi vetää värin päälle suoraan.

  Mut oma resepti on yleensä pitkä lossi ja 120 paperi, kittaus, oikaisuhionta samalla lossilla ja paperilla, lopuksi epäkeskolla 240 paperilla, hiontaväri, hionta, maalaus, lakkaus.
   
  Toope ja DX tykkäävät tästä.
 8. AnttiK

  AnttiK 2nd gear

  Itse olen tähän asti turannut pelkällä epäkeskolla ja melkoisia perunapeltoja tullutkin sitten lopputuloksena. Noiden pidempien lossien käyttäminen lienee selkeästi parempi lähetymistapa mutta löytyykö kaupoista valmiita losseja vai onko vaan parempi kötöstellä itse esim. mitallistetuista laudoista kohteen ja tarpeen mukaan?
   
 9. Newbie

  Newbie 1st gear

  Oma visio olisi saada terävimmät kuopat veks, kittikohtien/pellille hiotuille alueille happopohja, sen kevyt hionta + loppu auton hionta 240 ja hiontamaali yli ja tästävaiheesta jättää homma ammattilaiselle.
  Myös parissa kohtaa kiveniskemästä lähteneitä ruosteenalkuja joutuu pistehiekkapuhaltamaan, miten näiden häivytys helpoin tehdä? Epäkeskolla reunat matalaksi ja happopohjamaalia yli ja hiontaloossilla tasoitus?

  Hankin hommaa varten 1400w teollisuusimurin + letkun + 420mm pitkän reijitetyn loossin, mutta hiontakankaiden hankinta tuottaa vähän päänvaivaa kun noita mirkan 420x70 verkkoliuskoja ei myydä kuin 50kpl pakkauksissa onko muilla valmistajilla vastaavia tai edes 70mm leveää verkkoa metritavarana?
   
 10. DX

  DX Gearhead

  on, ostaa sellasta tahnaa mikä on ns. päällemaalaamiskelpoinen, vähän kyselee myyjältä.

  itte usein putsailukiillotan paikkamaalausten häivytysalueet hiovalla, silikonittomalla ja ammoniakitomalla tahnalla ja myös ympäristön ennen tartuntaa varten tehtävää mattausta,
  pääsee korjausmaalin sävynkin tarkistamaan paremmin.

  Noi Nykäsen vinkit on kans toimivia, ylimaalattavissa käikäleissä joiden koko pinta on tarkotus oikasta niin teen yleensä samoin kuin hän.
   
  Muokattu: 20.10.2017
 11. Marko Nykänen

  Marko Nykänen Gearhead

  Saahan sitä itsekin tehtyä, mutta jos itse pitäs hankkia niin kyllä mä kaupallisiin taipuisin, saa hyvät kahvat samalla kertaa.

  En minäkään epäkeskolla osaa niin hyvin hioa että suoraa pintaa sais. Mieluummin pitkä lossi ja jos on paljon pintaa oiottavana niin oon surutta alottanu 80 paperilla, nopeuttaa huomattavasti. Ja muutenkin, kun muotoja haetaan niin mitä karkeampi sen parempi. Hienommalla paperilla tulee vaan "kiillottaneeksi" huippuja ja monttujen ympäristöä.
   
  Jussi289 ja DX tykkäävät tästä.
 12. DX

  DX Gearhead

  itte olen tykästynyt myös koivuvanerista leikkaamiini kapuloihin, ilman kahvaa ovat varsinkin pyörivään yhden käden oikohiontaliikkeeseen paikassaan oikeinkin hyviä, esmes katto on yks sellanen.

  jonkun reunan ihan pikkasen pyöristää niin sikkien pohjataitoksen hiontaankin ihan oiva apuväline, varsinkin jos hiontaväriä on tullut lutattua johonkin ruostekuoppaan niin runsaalla kädellä että on tullut valumaa.
   
 13. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Jepp, noin pääsääntöisesti, oikaisut tehdään karkealla. Hieno ei siinä hommassa pelaa. Siiten kun ollaan lähellä oikeeta, niin siirrytään hienompiin. Ja siinä sitten onkin eniten haastetta ilmassa, kun mikään ei ole rumempi, kun melkeen hyvä, jossa on ärsyttävä pikkulaine näkyvissä.
   
 14. rodhot

  rodhot Gearhead

  Millaiseen lakka määrään pitäisi varautua yhteen peittokierrokseen ,kun kyseessä on -64 Impala?
   
 15. Marko Nykänen

  Marko Nykänen Gearhead

  DX osannee ainakin arvioida paremmin, mutta kolmella litralla valmista ainetta päässee jo aika pitkälle. Mutta mun lakkaustaidoilla ottaisin suosiolla 5 litran tonkan lakkaa ja riittävästi kovettajaa ja ohennetta, sekoitussuhteesta riippuen.

  Useimmilla lakoilla/akryyleillahan rusikutusohje on harso + märkä. Harsoonkin menee helposti yks säiliöllinen.

  Mieluummin aina vähän ekstraa kuin että jäis vajaaks, sekoittamaton lakka kuitenkin säilyy myöhempää käyttöä varten.
   
 16. rodhot

  rodhot Gearhead

  Kerroksia olis kuitenkin tarkoitus vetää kolme ja päälle viellä pikkuosat +ovenvälit,niin olis sitten heti lakkaa riittävästi.
   
 17. Esaa

  Esaa 3rd gear

  Kaikki lakat ei sit kestä liikoja kerroksia mattaantumatta!
  pikkukoppaseen mopariin vetelin melkein 5kannun 4/5 reisulla ,carsysteemin lakka kesti hienosti mattaantumatta.
   
 18. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Hyvä että täsmennät. Eka kysymys viittasi vähän "minimiin", millä pärjää. Ota se vitonen.
  Mutta, lakkaa ei kannata ilman syytä vetää paksulti, mitä enemmän laitat, sen arempi siitä tulee kolhuille.
   
 19. rodhot

  rodhot Gearhead

  Miten nämä nykylakat kestää purkissa käyttämättömänä? Tähän asti käytetty vanhaa varastoa joka n. vuodelta 2000 ja edelleen ok .
   
 20. JiiTee

  JiiTee Gearhead

  Mirkalta saa verkkoa myös rullassa. 75mm ja 115mm leveitä rullia itellä käytössä.
   

Kerro tästä muillekin!