englantilaisen pyörän piirrustukset

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja heikkik, 25.10.2004.

 1. Piru

  Piru 1st gear

  onko tuolla ylärullan leveydellä merkitystä?olis alarullaa noin 30mm kapeampi laakerin kooli hankittuna ylärulla-aihioksi. :odroll:
   
 2. JouniK

  JouniK Gearhead

  Sellanen mullakin on. Toimii.

  J
   
 3. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  Mulla on ylärulla 40 mm ja alrulla50 mm, olen tullut siihen tulokseen että niiden pitäisi olla samanlevyiset.

  Härveli toimii kyllä, mutta jostakin kumman syystä minusta vaan tuntuu siltä....
   
 4. JouniK

  JouniK Gearhead

  Noilla jenkeillä on tolkuttoman leveitä rullia ylhäällä (ja alhaalla), mutta eihän sitä periaatteessa tarvitse kuin suoralla alarullalla siloitellessa...?

  J
   
 5. janiluo

  janiluo Gearhead

  Jos rullailee lähelle pellin kanttauksia, reunoja tms. niin pystyy helpommin arvioimaan että kuinka lähellä reunaa mennään jos ylärulla on saman levyinen kuin alarulla. Muutenhan se ylärulla ei osu reunoiltaan edes peltiin kuin juuri käytettäessä suoraa alarullaa tai offsetrullaa.

  - Jani -
   
 6. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  Tämä on juuri se pointti minkä takia se ihmetyttää :D
   
 7. HarriS

  HarriS 1st gear

  Vihdoin sain EW kasaan ja tuntuu toimivan. Muutama tukipala pitää vielä hitsailla nurkkiin, mutta muuten on kasassa. Rullat saa käännettyä 90 astetta jos rungon leveys alkaisi ahistamaan. Planishing hammer pitäis sovittaa samaan runkoon.

  Hankalinta oli saada ylä- ja alarulla samaan linjaan. Jos hyvän haluais saada niin pitäis varmaan tehdä yhdestä putkesta ja katkaista kita vasta hitsausten jälkeen.

  http://caprirs.kersi.org/galleria/
   
 8. gullwing

  gullwing 1st gear

  Moi ukot

  oon seurannu tiiviisti keskusteluja ja yrittäny oppia viisaammiltani jotain!...Mun prototyyppi EW:ssä on ruostumatonta terästä toi ylempi pyörä ja alemman virkaa toimittaa rälläkällä muotoiltu melko iso laakeri. tää yhdistelmä toimii kovuusluokassa niin että rst/ 3mm rullaaminen paukamille hakattuna jättää yläpyörään jälkiä, sitä ohuemmat menee melko kivuttomasti. Niinkuin kuvasta näkyy..(jos kuvat löytyy..) on EW kasattu hätäisesti, mutku toimi hämmästyttävän hyvin, taitaa myös jäädä projekti asteelle.

  http://s116.photobucket.com/albums/o4/A ... type=local

  en tiiä yhtään miten noita kuvia voi liittää suoraan tänne, joten neuvoja..

  .. oon käyttäny vehjettä lähinnä lommojen oikaisuun, niin ja pitäis yrittää tehdä isompia lommoja kun nykyiset ei "kiillotu"...
   
 9. gullwing

  gullwing 1st gear

 10. ohsand

  ohsand 3rd gear

 11. janiluo

  janiluo Gearhead

 12. gullwing

  gullwing 1st gear

  kiitos linkistä. Oon kasvanu kieroon ja oppinu käyttämään omaa systeemiä.. aluks mä kokeilin vaan vähän ja sit se vei mukaneen.. jossain vaiheessa mä yritin koputella tollasilla vastaavilla puunuijilla pehmeää alustaa vasten mutta se oli myöhäistä. musta oli tullu piikkipää vasaran käyttäjä :eek: .. semmosilla puu/muovi vasaroilla näkyvät taitavammat tekevän. jahka oivallan saman itse
   
 13. janiluo

  janiluo Gearhead

  [​IMG]
  Joo en yritä ollenkaan kääntää sun päätä. Kukin tehköön niin kuin haluaa. :D
  Mitä matskua tuo alusta sulla on? jotain POM:iako?

  - Jani -
  kupuprojekti
   
 14. gullwing

  gullwing 1st gear

  Jotain kumilevyä se on. Hyvin samanlaista kun kuraläppä aines, tarkemmin en osaa sanoa. Pelti on 1,25 kyva.
  Sulla on jo hyvän näköstä lommoa tossa palasessa, onks se esimmäistä kertaa menossa vasaralla? on sellanen tuntemus että "pehmenee" sitä myöten kun vasartaa. Eniten varmaan vaikutta aine paksuus ja tietysti mitä ainetta venytetään.
   
 15. Eyetech

  Eyetech Gearhead

 16. janiluo

  janiluo Gearhead

  Joo, tosta aloitin ja kokeilin EW:tä ja PH:ta siihen ja jälkimmäinen toimi paremmin tässä tapauksessa. (Tuosta oli jo tässä topikissa aiemmilla sivuillakin juttua...) Se on millistä ja tein tuo kuupan ihan vaan kokeilumielessä että miten taipuu vanerimuotin päälle, onko muotista apua ja pystyykö lopputulokseen vaikuttamaan vai ei. En tehnyt loppuun asti kun saahan noita kuuppia valmiinakin. Onnistumisesta tuli hyvä fiilis ja se kai siinä oli tärkeintä.
  :p
  - Jani -
   
 17. Piru

  Piru 1st gear

  Paljonkohan ala- ja ylärullan väliin tarvii käytännössä jättää tilaa,eli siis toisin sanoen mikä olis passeli alarullan säätövara?...tässä just autocädillä rustailen piirustuksia.Olisko noin alarullan halkasijan verran hyvä?.onko ideoita alarullan pikalaukaisu systeemille?
   
 18. JouniK

  JouniK Gearhead

  Oot varmaan käynyt tutustumassa http://www.metalmeet.com ja allshops.org -keskusteluihin?

  Baileyn Jimillä on aikamoinen systeemi:
  http://allshops.org/cgi-bin/community/communityalbums.cgi?action=openalbum&albumid=9980109905814

  J
   
 19. Piru

  Piru 1st gear

  Meleko härpäkkeet oli bailey rakennellut,tuo putkentaivutin rullasto oli mielenkiintoinen ja oli ihan kätevä tuo pikalaukaisinkin.Mulla ihan perus ruuvipenkki malli suunniteltuna,tällä kertaa jää tuo pikalaukaisin tekemättä mutta alarullan kiinnike tulee pulttikiinnityksellä niin sen voi tehdä jälkikäteen.
   
 20. Hebster52

  Hebster52 3rd gear

Kerro tästä muillekin!