Ensijenkkisi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Annie Mopar, 11.8.2005.

  1. Annie Mopar

    Annie Mopar 1st gear

    Mikä ja millainen oli ensijenkkisi? Millaisia muistoja siitä on? Tiedätkö, missä auto on nyt?
    Minulla ihan oma eka jenkki vasta hankittuna, maanantaina valtterin katsastus, ja kyllä jännittää...:) Eli Plymouth Valiant vm. -70. Ei kaunis, mutta kaunistumassa...:)
     
  2. ElvisNYB-77

    ElvisNYB-77 1st gear

    Ensijenkki seisoo edelleen tuolla pihan puolella, ollut 4 vuotta eikä loppua näy. Muistoja.. jaa... aika kultaa muistot niin saas nähä, viimestään tänään repes bensaletku eikä auto ollut korjauksen aikana (sateessa ulkosalla) ihan se rakkain lapsi talossa. Heh.

    Eli '77 New Yorker ja koko ajan löytyy uutta fixailtavaa mutta sitähän tämä on. Pikkuhiljaa entisöidään ja korjataan. Joskus tulevaisuudessa ehkä tehdään jotain lowrider-henkistä sille mutta ei ole tämän eikä seuraavan vuoden murhe se 8)
     
  3. tampio

    tampio 1st gear

    -65 4d dartti 170+3lov.man. :lol: vittu että olin leso kun hankin sen 17 vuotiaana kossina. :oops: nyt hävettäs olla niin rokkapilirepeliä...
     
  4. tötsityttö

    tötsityttö 1st gear

    mä sain hankittua pari viikkoa sitten ekan jenkin!-80 Dodge Aspen. :D
     
  5. ERT2

    ERT2 1st gear

    `82 Chevy Fleetside Scottsdale Pick-up 5.7dx (samaa vuosimallia kuin minäkin)
    Ostin 17-vee(v.1999) 3kk ennen kortin saantia, luotto pirssi, hyviä muistoja.
    Seuraava omistaja tumppas oldsin 455:sen keulille ja maalas pikkarin oranssiks(ennen met.hohto sin.).
    ei tietoo missä nykyään majailee, mutta koukkuun jäin, on ollu pelkkiä jenkkejä siitä asti... 8)
     
  6. jacknicholson

    jacknicholson 3rd gear

    ensijenkki

    8) 1960 Thunderbird vuonna 1986.
    Meni kaikki varat auton ostossa.96 okt. maksoi hyrylässä 2,71mk.
     
  7. janimm

    janimm Gearhead

    1965 Dodge Dart 4D, 225 + 3 Lov manuaali. Ostin sen 16 vuotiaana, ja silloin siellä maaseudulla dodge herätti paljon mielenkiintoa ja pahennusta. Rekkari oli MEV-10. Auto oli metallinpunainen, ja katto oli maalattu valkoiseksi. En tiedä missä auto on nyt, minulta auto varastettiin Perhoon, jossa sitä ilmeisesti vähän kolaroitiin. Viimeisen 10 vuoden tapahtumat Dartin suhteen on pimennossa.

    Voi, siihen autoon liittyy NIIN paljon muistoja. Hyviä ja huonoja... :)
     
  8. janzamar

    janzamar 1st gear

    1978 chevy stepside silverado..korotettu neliveto..joskus 90-luvun taitteessa.
    kaikki rahat meni ylläpitoon ja sitten loppu kesken..
    ei mitään tietoa missä menee jos menee enää ollenkaan... :cry:
     
  9. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :rotfl: Tämä on lempi aiheeni.No sehän on ford falcon 2d stw '60!Ostin auton joskus viime vuosituhannella ajettuani aikani 60 opeleilla ja 17m taunuksilla.Kustom fanina auton ulkonäkö teki mielettömän vaikutuksen...hinnan kanssa! :lol: Möin sen sitten muutaman vuoden ajeltuani pois isomman ja vanhemman toivossa.No isompia ja vanhempia tuli kokeiltua,mut keväällä hain taas vanhan rakkauteni takasin enkä enää koskaan lähe hakemaan sitä etelästä tai muualtakaan, koska se tulee säilymään aina minulla.Toki laitan joskus kaveriksi jonkun vanhemman pullukan;mut tuo saa nyt pysyä pihalla... :wink:
     
  10. Ain't Life Grand

    Ain't Life Grand 1st gear

    Tämän vuoden toukokuun lopulla hankittu 1987 Buick GN. Eihän sitä varten joutunutkaan säästämään kuin 18 vuotta, heh...

    Tämän vuoden heinäkuu onkin sitten sujunut t-topit auki, otsaa ja vasenta kyynärvartta ruskettaessa. Joka ikisen pennin väärti. Katsotaan sitten montako niitä tässä saa vuosien mittaan siihen upottaa.
     
  11. Tupis

    Tupis 3rd gear

    http://www.bongaa.com/fi/tapahtumat/muu ... 184&order=
    Eipä noita farkku falconeita liikaa näe.

    Onhan tätä aihetta käyty ennenkin läpi täällä OD:lla, mutta kerrottakoon vielä.
    Ensinmäinen jenkki oli vanhempieni kanssa yhteisomistuksessa ja se oli 89 TransAm. Olihan se kiva silloin ajella 4 vuotta vanhalla autolla. Silloin oli vielä se 80 lätkäkin takalasissa.
     
  12. hot rod

    hot rod 1st gear

    Rampler Amerikan -65.Hirvee rakkine,onneksi pääsin erroon siitä!Maalasin sen mustaksi pensselillä kattopanssarimaalilla.
    Hauskoja matkoja kyllä tehtiin sillä,sillon kun se kulki...
     
  13. Dartsan

    Dartsan Gearhead

    Voi voi! Se oli se keltainen Dart GT 66. Flippikeulat ja pelit. RE-143. Asuu edelleen Kuopiossa, eikä ole myynnissä. Vaikka minä sitä niin monesti olen takaisin kysellyt. Sillä tehtiin oikeasti paljon hyviä reissuja. Kahdesti jätti tielle. Kerran vappuaamuna joskus 07.00 jäi bensapumpun piuha bootsin kärkeen. Että oli kiva ehtiä, et mistä se oikein tulikaan. Nyt vaan kaiholla muistelee.
     
  14. Rytari

    Rytari Gearhead

    aika tavallinen, caprice estate stw-86... 307Y ja 700:n
     
  15. AMi

    AMi Gearhead

    Pontiac Tempest 2dht -70. Hyvät on muistot; käytiin kerran oikein jenkkiautonäyttelyssäkin (siis auto oli hallin sisäpuolella) :D. Auto on nyt hyvin jemmassa romujen alla ja saatanpa ostaa sen joskus takaisinkin... ehkä :eek:
     
  16. Fleetline

    Fleetline Gearhead

    Eka jenkki oli 16 vuotiaana kesätöillä rahat hankittu 69 Rambler American,joka tosin on mulla vieläkin..ai,ai siitä on jo reilu 20 vuotta ja muutama kymmen HARRASTEautoa(kuuskyt lukulaisii ja vanhempii)takana ja loppua ei näy :pinup:
     
  17. Ruumis

    Ruumis 3rd gear

    Onko kuvia tosta stepparista? saatan tietää auton...
     
  18. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Meillä taas oli kimppa-autona farmariksi rakennettu hernekeiton värinen Chevrolet El Camino, muistaakseni -73. Into loppui ja kun lohkokin paljastui haljenneeksi eikä kellään meistä oikein ollut rahaa niin meni eteenpäin Joensuuhun, omistaja suunnitteli tehdä avoa. Lieköhän vielä tallessa?

    Tuo edellä mainittu RE-143 on muuten tuttu auto, Dartsania en taida tuntea mutta kylläkin kaksi edellistä ja nykyisen omistajan...
     
  19. Käkö

    Käkö Gearhead

    Valiant on aina kaunis... :D

    Eka oli '65 Valiant, liian vähillä ovilla varustettu mutta toisaalta oikea määrä tulpanjohtoja konehuoneessa...

    Se on paalattu jo aikaa sitten, ehkä...

    Niin ja siitä on jo 20 vuotta aikaa ellei ylikin...

    Ja edelleen on A-koppasia MoPareita pihalla... :lol:
     
  20. jaketin

    jaketin Gearhead

    eka jenkkini oli -67 fairlane 4 d. ostin laatikko vikaisena. pari laatikkoa vaihdettiin. toimi joten kuten, välillä loota kettuili. sähkövikoja oli ihan tarpeeksi. virityksiä oli tehty mm. 6 millisiä pultteja sulakkeina :eek: no,olivat kestäneet :rotfl:
    ropaamista olis riittänyt vaikka kuinka pitkään. seuraava omistaja vaihtoin kasin kutosen tilalle. kutonen oli hyvä moottori, ei vienyt pisaraakaan öljyä. ainakaan ei koskaan vaihtojen välillä tarvinnut lisätä..

    rekkari oli silloin nkl-40, missä lie nykyään???
     

Kerro tästä muillekin!