Entä jos autosi katoaa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Fargo, 24.3.2009.

  1. Fargo

    Fargo Gearhead

    Tässä ratkaisu:

    http://www.tramigo.net/fi/

    Ja joo, on oma lehmä ojassa. Multa saa kysellä lisätietoa sillä tuli opiskeltua pari päivää opetellen tuo laite sekä sen asennukset ja ominaisuudet. Meillä on firmassa nuo nyt edustuksessa ja niiden myynti mun ristinä.
    Kysyä saa, vastaan parhaani mukaan. Täytyy kyllä sanoa että paras asia mitä on vuosiin tullut vastaan. Mulle saa soitella 0400-509242 mutta älkää keskellä yötä.
     
  2. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Laite kiinnostaa, varsinkin autoon kiinteästi ja näkymättömiin asennettuna...

    Hintatietoja kaipaisin sekä itse laitteelle että käyttökustannuksiin (operaattorimaksut jne). Laitteen hintaa ei tuolta nimittäin löytynyt mistään, tarkoituksellako? (Vai oonko vaan niin sokea? :lol: )
     
  3. Maria

    Maria 1st gear

    ei yhtään paha keksintö..

    Mä taidan joku päivä tulla käväseen siellä teilläpäin, niin palataan astialle.
     
  4. Fargo

    Fargo Gearhead

    Laitteen hinta on 395€ ja autoasennussarja on 55€. Näillä pärjää autonkäytössä. Hinta sisältää kaiken eli myöhemmin ei tule mitään lisenssimaksuja tai vastaavia. Ei rekisteröitymisiä, ei mitään. Ainoa kulu mitä tulee on matkapuhelinoperaattorille. Laitteeseen asennetaan SIM-kortti ja sen kun ottaa txtaripaketilla niin ei tule kuluja nimeksikään. Myös prepaid käy.
    Tänään tuli ensimmäinen asennettua autoon.
     
  5. MudMax

    MudMax Gearhead

    Ehkä joillekin gps-tarkkuus on tarpeen, mutta itse laittaisin mieluummin vanhan kännykän autolaturiin 0-0,69 euron kk-maksullisella liittymällä piilotettuna autoon ja gsm-paikannukseen perustuva ilmainen circle/dashboard/nokia friend view/google latitude tms seuranta käyttöön.

    Tarkkuus maaseudulla varsinkaan sisätiloissa ei yllä gps;n tasolle (kun siirrän kännykän toiseen päähän taloa, kartalla siirtyy kilometrin), mutta gps ei löydä sisätiloihin piilotettua ajoneuvoa ollenkaan.

    Mutta hyvä kun on jokaisen lompakolle sopivia vaihtoehtoja ja kun mahdollisimman monella olisi edes jonkunlainen seuranta, kriminaalien kiinnijäämisriski suurenisi> ehkä riskin ottaminen vähenisi :soosoo:
     
  6. Fargo

    Fargo Gearhead

    Tämä laite käyttää paikannukseen sekä satelliittia että gsmverkkoa. Ja ominaisuuksia on lisänä tunnistimet joilla saadaan auton liikahtaminen selville ja ilmoitettua, voidaan aktivoida kuuntelu autoon, voimme myös ohjata vapaasti jotain lisälaitetta. Alkuperäinen systeemi on ajoneston aktivointi mutta suomessa ei kuulemma lain mukaan saa sammuttaa autoa lennosta.... sillehän ei voi myyjä mitään jos joku sen kuitenkin kytkee toimintaan.
    Ja parasta tässä mun mielestä on että pystyn ihan pelkästään omalla kännykälläni etsimään autona ja hallitsemaan koko systeemia. Onhan toi paljon rahaa, kokonaisuutena kuitenkin mun mielestä edullinen.
     
  7. MudMax

    MudMax Gearhead

    Joo, sittenhän toi on tosi hyvä, kun on kaksinkertainen varmistus ja tuo liikkumisen ilmoitus (ja käytännössä ajonestot heti päälle hälytyksen tultua :poff: ).

    Kirjoitin edelliseen viestiin Zirclen väärin c;llä :oops:

    edit: Ja tietysti unohdin että voihan tuotakin seurata noilla muilla gsm-paikantimilla samalla tavalla kuin puhelintakin :)
     
  8. Fargo

    Fargo Gearhead

    Jep, noi kännykkäpaikannukset toimii hyvin jos riittää niiden tarkkuus. En niihin paljoa ole perehtynyt mutta tarkkuus vaihtelee. Samoin niissä saanee kuuntelun päälle jos kännyyn laittaa automaattivastauksen päälle?

    Tramigon voi käskeä tekemään esim seuraavasti: Hälyttää kun auto liikahtaa, sitten kertoilee sijainnin vaikka sadan metrin välein. Löytyy siis vaikka ajettais pommisuojaan....

    Mua kiehtoo tässä eniten se että jos mun auto katoaa niin voin mennä perässä eikä tartte soittaa poliisille ollenkaan....
     
  9. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Puhumattakaan siitä että saa selättää ne piripäät ite... ihan ite. :poff:
     
  10. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Jos auto katoaa niin siinä on se vaara että joku muukin katoaa.
     
  11. daimleri

    daimleri Gearhead

    jos toi käyttis katoaa, niin otan lakin hetkeksi pois päästä ja kiitän suurempia voimia ...................... :rotfl: :poff:

    fargohan heittää kohta kehiin "hulvattoman" just4u hinnan oodeeläisille ...... :oops: 8) :poff:
     
  12. drive over

    drive over 1st gear

    Että tämmöstä tekniikkaa sitä nykypäivänä.. :eek: ...tuleekos jatkokehityksenä tulevaisuudes semmonen cam-malli, mikä lähettää stillkuvat ajurista.. jne. :)
     
  13. shark

    shark 3rd gear

     
  14. laundrybros

    laundrybros Gearhead

    Mielenkiintoista teknologiaa. Millä tavalla GSM-verkkoa käytetään paikannukseen jos asiakas liittää laitteeseen oman prepaid-liittymän simmin jossa ei ole palveluntarjoalta ostettu muita palveluita kuin peruspuhelupaketti? Ilmeisesti tässä edellytetään asiakkaan GSM-liittymään paketoitua verkkoperustaista paikannuspalvelua.

    Arvaan että kyseessä on ainoastaan GPS-paikannukseen perustuva systeemi joka käyttää sijaintitiedon lähettämiseen ja ohjauskäskyjen vastaanottamiseen GSM-verkkoa. Jos näin on niin laitetta ei voi paikallistaa pommisuojasta, saksanlaivan autokannelta eikä merikontista matkalla Vaalimaan raja-asemalle.

    Käyttääkö Tramigo mahdollisesti avoimia WLAN-verkkoja GPS-paikannuksen apuna?
     
  15. köyhä

    köyhä 3rd gear

  16. repecab

    repecab 1st gear

    Veikkaanpa että vuoden päästä kyseisen laitteen tai vastaavan paremmin varustetun kiinalaiskopion saa vähintään puoleenhintaan, vaikuttaa aika kalliilta. On kyllä varmaan muutaman vuoden päästä pakollinen kaikissa autoissa niin on viranomaisen tai vaimon tai jonkun markkinatutkimuksen helppo tarkistaa että minne sitä mennään ja mistä sitä tullaan. :eek: :D
     
  17. Jza

    Jza Double Gearhead

    ^ Eikös noi ole rapakon takana ihan arkipäiväisiä vekottimia? Tuttu oli tuolla taannoin käymässä ja lainasi veljensä autoa, niin tämäpä soitteli autoon jossain välissä, että "ajatte liian lujaa" :rotfl: Kapistus oli siis kytketty myös auton äänentoistojärjestelmään.
     
  18. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    kallista !!!

    lasteni fillareihin tuollaisen pitäisi saada..
    eikä jossain teevee ohjelmassa ollut joku pienikokoinen, jolla seurasivat pöllitys fillarin liikkeitä ?
     
  19. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Eikös sitä ajonestoa voi kytkeä päälle kun poistuu autosta?? EIkä vasta sitten kun se on pöllitty. Halvin ajonesto maksaa aabaut 3€ :lol: .
    Toi on kaikille mustasukkaisille idiooteille must varuste jemmattuna toisen puoliskon autoon :rotfl: .
     
  20. Fargo

    Fargo Gearhead

    Jep, Tramigo voidaan käskeä ilmoittamaan myös jos asetettu nopeus ylitetään. Ja joo, onnistuu kuunteluyhteys sekä puheyhteys autoon myös,
     

Kerro tästä muillekin!