Entäs Opel?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Stone, 30.10.2011.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Eli kyllä tommosen sitten viittis hankkia.
     
  2. JnZm

    JnZm Gearhead

    Ruostuvat nuo Omegat vain. Itse tykkäsin viime talven ajaa, ja seuraavankin ajan. Lämpenee siinä missä muutkin. Bensankulutus kovahko 8.9l/100km maantiepainotteinen, tosin tässä 2.2 mutta vaikuttaako sitten niin paljoa...
     
  3. xarper

    xarper Gearhead

    Noi 2.0 8v A omegat ei kauheesti yli 7l/100km taida viedä matkassa, jos sitäkään.

    Ite kyllä sellasen ottasin ihan millon vaan tollasen B omegan romun sijaan, ne sentäs toimii ja koneet pelaa.
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ruostuuko noi pohjasta/pahoista paikoista vai vaan helmat, kaaret ja ovet?
     
  5. xarper

    xarper Gearhead

    Jalkotilat ainaskin on mädät ollu kummassakin mitä on itellä ollu, tai ekasta korjasin ite, toisen oli joku joskus korjannu.

    Helmoja oli vaiheltu kans niihin ja taitaa etupäässä olla iskarin torneissa vähän jotain mätävikaa ollu.

    Ekan Omegankin meinasin polttaa kun "ei sitä lattiamattoo tartte siirtää sieltä kun hitsaa" :rotfl:
    Ei se onneks kauheen vilkkaasti pala se bitumi tjsp matto mikä siellä on.
     
  6. hantta

    hantta Double Gearhead

    Omani b- malli oli alle 10 vuotias, helmat listojen alta hävinneet, sisälokarit takana harsona, takalattia poikittaissaumasta, ja bitumin takia aika työläs paikattava, farkkumallin takaloksut, ja nämä höystettynä mahdottomilla sähköongelmilla jättivät totaalipaskan maun tuohon rakkineeseen.

    Hantta
     
  7. JnZm

    JnZm Gearhead

    Helmat siellä muovin alla tosiaan aivan mädät. Liekö suolamössö jää sinne väliin ja alkaa ruostuttamaan. Jarruputki takaa menossa, semmoisesta kohtaa missä pohjapelti nousee pystyyn ja on tilaa ilmapyörteille. Putkihan kulkee siitä pystyseinän poikki ja menossa on...
     
  8. hantta

    hantta Double Gearhead

    Ja bensatankin päällä oleva polttoaineputkien läpivienti ruostuu paskaksi, ja muoviset kylkilistat irtoavat, ja koneen anturit hajoavat, tai niiden johdot menevät poikki, pyyhkijän akselit menevät jumiin jne. jne. jne.

    Hantta
     
  9. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Johtosarjat noissa ooppeleissa on kyllä yleisesti aika heikkoja.
    Pyyhkijöiden akselit menee jumiin kaikkssa merkeissä jos niitä autoja ei huolla.
     
  10. hantta

    hantta Double Gearhead

    Minulla on ollut myös n.s vanhoja autoja, alkaen vm. 63, enkä ole koskaan erikseen huoltanut pyyhkijöiden läpivientejä, eikä myöskään missään muussa autossa ole pyyhkijät jääneet juntturaan, ja huom. auto oli silloin 9 vuotias. Loppukaneettina voisin mainita, että jostain käsittämättömästä syystä Opelixin sähköikkunat eivät temppuilleet kertaakaan niiden muutaman vuoden aikana jolloin auton omistin, päinvastoin, kuin kaikki muut sähkölaitteet. Esim. keskuslukon toiminnasta voisin kirjoittaa vaikka kirjan, mutta verenpaineen laskettua en enää viitsi ajatella koko hökötystä niin perusteellisesti.

    Hantta P.s olin tuolloin töissä autokorjaamossa, joka asia pelasti meidät taloudelliselta katastrofilta.
     
  11. hantta

    hantta Double Gearhead

    Ja ettei pelkästään negatiivistä, niin niitä parempia puolia; oli helvetin hyvä ajaa, hiljainen, suht. lämmin ja extratilava, tuo farkku. Haettiin huonekaluliikkeestä 2 runkopatjaa, 200x 80, ja meni auton sisään luukku suljettuna, ja mahduttiin vielä muijan kanssa etujakkaroille. 16 tappinen pannu meni ihan kohtuukulutuksella.

    Hantta
     
  12. Ranex

    Ranex 3rd gear

    8,2 on vuotuinen keskikulutus tuossa miun lintassa, nyt on negatiivistakin kerrottavaa, mäni kolometuntinen kun vaihtelin kaikki polttimot uusiin, suurin tuska on umpion irroittaminen, ehkä puskuri ois sittenkiin kannattanna rapsia ekana pois, niin tässä on xenonit, mutta iigorilta niitten osto ei tuplaa kulkineen hintaan. igorilla on kivat hinnat kiinalainen merkitön 400 rup pari, joku merkki kiinalainen 1100 pari ja philipsit 1100 kpl.
    Karppov kun sie ravvoot rajan takaa, niin ooppelin osat on puoli-ilmaisia, vaikka ne ei tälläkään puolen maltaita maksa.
     
  13. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ihanko nää varaosakki?
     
  14. niclas

    niclas Gearhead

    Tuli vaihdettua B-Omppu A-Omppuun 20SE moottorilla ja nyt kun on tullut pikkasen kylmemmät kelit ts. pakkasta, niin kabiini tuntuu aika laiskasti lämpenevän, ei siis puhalla kunnolla kuumaa. Kone lämpenee kyllä normaalisti 92°C ja kiertovesipumppukin surisee. Onkohan tämä kuskin palelu A-Omegan ominaisuus, vai pitääköhän tässä alkaa kennon vaihto savottaan?
     
  15. onre

    onre 3rd gear

    Vaihtaminen kuulostaa vähän tympeältä kun todennäköisesti ongelma ratkeaa huuhtelemalla. Tuppaa melkein aina olemaan vanhemmissa autoissa kenno ainakin jossain määrin tukossa.
     
  16. reynolds

    reynolds 3rd gear

    B-Omegaan se kennon vaihto ei ole mikään maailman mukavin temppu (kennon sijainnin takia)...Yksi mahdollinen "huuhtelukeino" on,että vaihtaa kennolle menevien letkujen paikkaa keskenään (virtaussuunta kennossa muuttuu,ja irrottaa paremmin paskaa sieltä)...Tämä siis vain,jos letkuja on ylipäätään mahdollista laittaa ristiin :wink: ...Onhan niitä myös jäähdytysjärjestelmän puhdistusaineitakin kaikenlaisia saatavilla...
     
  17. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Yhden kylähullun D-raketissa vuotaa kampiakselin takatiippari. Millanen tiiviste siellä on ja lähteekö loota pois edestä alakautta vai pitääkö koko paketti nostaa pois?
     
  18. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Milläs moottorilla tämä kylähullun D-raketti on.?
     
  19. xarper

    xarper Gearhead

    Nyt iski himot taas kyllä omegaan talvekskin.

    Jos jostain löytys kiva omppu ja rahaa vaihossa sedani capriceen.. on ne vaan niin hyviä autoja, ainaskin A omegat.
     
  20. onre

    onre 3rd gear

    Mä oon huuhdellut kaikennäkösiä kennoja ihan vesijohtovedellä. Sitä kun ajaa reippaalla paineella vastakarvaan niin yleensä tulee sen sortin jankkia ulos, ettei ihmetytä, miksi oli hytissä kylmä.
     

Kerro tästä muillekin!