Erikoiset asunto/matkailuautot sekä asuntovaunu yhdistelmät Suomessa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja redneck1, 24.11.2019.

 1. malvasto

  malvasto 3rd gear

 2. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  Aloitussivulla oleva NJ-42 vanhemmassa värityksessään:
  [​IMG]
   
  Mr Banner, redneck1 ja isalmela tykkäävät tästä.
 3. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Mr Banner, isalmela, redneck1 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 4. Pande_K

  Pande_K Double Gearhead

  ^ Vastaavista taisi olla jossakin topicissa kuvia aikaisemminkin. Toisin kuin luulisi niin tuo ei ole kenenkään itseoppineen lasikuitutaiteilijan yksittäisluomus vaan tehdastekoinen ja aikanaan kai laadukas ja arvokas tuote.

  Merkki lienee Orion. Kun googlettaa "Mercedes-Benz Orion wohnmobil" löytyy runsaasti lisää kuvia erilaisista versioista, joita tuo muotokieli yhdistää.
   
  Muokattu: 11.2.2020
 5. Naukkis

  Naukkis Gearhead

  Tuollanen on tallissa -94 7.3D[​IMG]
   
  Mr Banner, isalmela, tsipi ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. Naukkis

  Naukkis Gearhead

  Tuollanen oli aikaisemmin, mutta joku pappa nosti kytkintä mondeolla muutaman sekunni liian aikaisin, niin meni lunastukseen. [​IMG]
   
  Mr Banner, redneck1 ja Pande_K tykkäävät tästä.
 7. Moottorissa oli tämmöisen GMC Motorhomen esittely taannoin.

  [​IMG]
   
 8. Muurahainen

  Muurahainen Gearhead

  Olisi kyllä mieluinen itselle.
   
 9. M

  M Gearhead

  Kappas kappas, monta kuvaa tutusta NJ-42:sta. Niin kuin edellisellä sivulla todettiinkin, Germaaniassa nykyään. Poishan ne kaikki Suomi-autot täältä viedään ;) Oli Moottori-lehdessä ja V8:ssa. Molemmissa pari kertaa eli alkuperäisasussa ja sitten uusin vaattein. Eikä ole sama kuin tuo Lappeenrannassa kuvattu.
   
 10. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Miksi ihmeessä kaikkien autojen pitää lähteä ulkomaille.:( Lähteekö Suomesta paljon jenkkiautoja myös Ruotsiin?
   
 11. grantorino

  grantorino Gearhead

  Ulkolaisilla taitaa vaan olla parempi maksukyky kuin suomalaisilla.
   
 12. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Lokakuun lopulla kun saksassa tulin satamaa kohti niin vastaan tuli autonkuljetusrekka joka oli täynnä täältä lähteneitä jenkkejä.
  Kalustoa oli kantti autoista viimeisiin caminoihin.
   
 13. redneck1

  redneck1 Gearhead

  :odeek: :odeek: :odeek:

  Toivottavasti suomalaiset tuo samaa tahtia uusia ulkomailta.
   
  esmi tykkää tästä.
 14. esmi

  esmi Gearhead

  Mielellään enemmän! :cool:
   
  redneck1 tykkää tästä.
 15. Pande_K

  Pande_K Double Gearhead

  Riemastuttava kadunvarsibongaus tänään: viehättävä saksalaiskilpinen Hymermobil.

  [​IMG]

  Vuosimalli lienee 70-luvun jälkipuoliskolta. Suomeenhan tällaisia ei tuolloin tuotu verotussyistä laisinkaan, ei uusia eikä käytettyjä, vaan harvalukuiset matkailuautot oli rakennettu joko tietynikäisistä vanhoista pakuista tai sitten kuorma- tai linja-autoista.

  Vaikka tämä näyttää nykysilmin sangen törkeältä (positiivisessa mielessä eli niin ruma että on jo hieno) laitteelta, niin uutenahan tuo on ollut matkailuautojen parhaimmistoa. Hymer on ollut matkailuautoissa sellainen hieman parempi merkki ja käsittääkseni on edelleen.
   
  Muokattu: 20.2.2020
  isalmela, redneck1 ja Inlinee tykkäävät tästä.
 16. Pande_K

  Pande_K Double Gearhead

  Tämän kuvan postasin kertaalleen toiseen keskusteluun, kun oli puhetta neliveto-Hiaceista. Tähän ketjuunhan tämä kuuluu myös. Olen itsekin ajanut tällä useita tuhansia kilometrejä ja nukkunut ehkä tusina yötä. Sukulainen on ostanut tämän lähes uutena. Kuva parinkymmenen vuoden takaa ja paperikuvasta skannattu.

  Aikanaan ihmettelin, että mitä virkaa tällä on kun heillä on myös matkailuvaunu. Auton omistaja harrastaa kuntourheilua ja käy juoksemassa maratoneja, suunnistamassa, matkaluistelemassa jne. Kun muutaman kerran olin turistina reissuseurana, niin hoksasin että sellaiseen käyttöönhän tuo on mitä näppärin. Jos lauantaiaamuna on jossakin kisat niin helppo yötä vasten ajella tapahtumapaikalle ja nukkua jokunen tunti. Jos on semmoiset kisat missä pitää käydä ilmottautumassa ja sitten on luppoaikaa ennen lähtöä niin kätevä vaihtaa omassa "pukuhuoneessa" urheilukamppeet, vetää jääkaapista välipalaa ja vaikka pistää hetkeksi pitkäkseen.

  Korotus on Reimon valmistama ja auto on Suomessa muutettu matkailukäyttöön. Sittenhän 90-luvun alussa joku lakimuutos näidenkin rekisteröinnin lopetti kun vaadittiin asunto-osan ovelle joku vähimmäiskorkeus joka ei näissä eikä Transportereissa täyty.

  [​IMG]
   
  isalmela tykkää tästä.
 17. malvasto

  malvasto 3rd gear

 18. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  malvasto tykkää tästä.
 19. malvasto

  malvasto 3rd gear

  Viimekesänä näin tällaisen Kuhmalahdella pulling kisoissa varikolla. Varmaan sama verme, tuskin näitä täällä päin montaa on
   
 20. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Joo, tuskin niitä paljoo on. Perkele kun vanha puhelin ( just tarkistin) on näemmä pyyhkiny muistista kuvia. Unkarissa näin, Itävallan kilvissä, leirintäalueella. Se oli muistaakseni tehty Hobby asuntovaunusta, jatkettu ihan saatanasti ja tehty siitä puolikkaan kärry, ja veturina oli 4x4 Transporter missä oli kaks penkkiriviä, ja sen takaa hytti poikki ja tasaseks, johon oli asennettu sit vetopöytä ton vetämiseen. Oli vähän niinku jenkkityylinen, mutta täysin Euro-toteutus. En nyt onnistu googlaamaankaan mitään tuon kaltasta äkkiseltään.

  E: Löysinpäs. Just tällänen, mut T4 Portteri, ja vaunu oli moderni kiimaliiteri teliakselilla

  [​IMG]
   
  malvasto ja isalmela tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!