Erilainen Hot Rod.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Tupis, 14.11.2008.

  1. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    No entäs koko kori puusta :poff:

    Jos ei silmää miellytä niin voihan nuo sitten väännellä pellistä talven pimeinä iltoina, tämä nyt on lähinnä muotoilu kokeilu. Perusajatus oli kuitenkin että en halua sitä kantti kertaa mallista vakio stepparilavaa joka ollut 70 vuotta käytössä kaikilla merkeillä liki identtisenä vaan jotain erillaista ja sopusoinnussa hytin rumien muotojen kanssa :)
     
  2. janiluo

    janiluo Gearhead



  3. No huh!

    Ompa hieno pikkari ,ja käsityön määrä melkoinen.

    Samanlainen mittaristo näkyy olevan kuin omassa koslassa , onkohan tuo 33 dodgen alkuperäinen ?
     
  4. Joo , pikainen googletushan sen heti kertoi , selvispähän nyt tuonkin alkuperä. :)
     
  5. Adventurer

    Adventurer Gearhead

  6. janiluo

    janiluo Gearhead

    No pääasia että on hyvä meininki ja hyvältähän tuo näyttää...
    Toivon vaan ettei jää mitään RatRod-lookkia kun niitä on nähty jo riittämiin...
    Voimia rakenteluun ja kuvia lisää tänne sitä mukaa kun tulosta syntyy.
    :D
    - Jani -
     
  7. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Valitan Jani. Kuljen tätä reissua nyt vastapäivään. Olen 30 vuotta rakennellu ja harrastanut jenkkejä. Useasti mr-kilpiin ne rakentanut ja paria lievää kustomia lukuunottamatta orginaalilinjaa piirun tarkasti seurannut. Uudet maalipinnat ja sisustukset ovat tehneet minut yksinäiseksi :) eihän sinne voi ottaa lapsia tai kavereita kyytiin ilman perusteellsita koulutusta. V-tutus on ollut kova kun tulevat nojailemaan ja kaljatölkkenineen, tupakoineen, syömisineen tai juomisineen tai muuten hikisinä kyytiin vänkäämään. Tai että roikottavat aurinkorasva-lähmäisiä käsiään Priman tekemillä ovipahvelilla tai penkeillä, saati sitä ainaista puunaamista ja pölyjen pyyhintää lakkapinnoilta. Ensimmäisestä naarmusta murtuu maailma ja rapakeli saa raivokohtauksen partaalle...
    Ei enää. Tämän kulkineen kiiltävät pinnat tulee olemaan vain peileissä ja nojata ja näpelöidä saa jos ei pesulalaskua esitä.
    Nyt tehdään linnunpönttö omasta päästä :D
     
  8. Buddy

    Buddy 1st gear

    Hei Adventureri! Toi mun "hullu idea" kommentti olikin kohdistettu ihan itselleni. :wink: Pistä toki puuta enemmänkin sillä puu on aina mageeta autossa... :D Mä en rupea IKINÄ kritisoimaan muiden aikaansaannoksia sillä autonrakennus on taidetta ja taiteen kritisointi on absurdia koska taide on tekijänsä lapsi...
     
  9. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    No kyllä hiffasin pointin ja samalla tavalla kuittasin takaisin :)
    Hulluahan tietysti kaikki tämmöinen näpräily kun autoja voi hankkia ihan valmiinakin, mutta hullua positiivisessa mielessä ja kehittävää. Ei tässä sentään korkealta putoa jos sitten itsekkin huomaa että ei tästä nyt niin hyvä tullutkaan. se mitä muut ajattelee on sinällään toisarvoista mutta lämmittäähän se kannustus mieltä ja kritiikkikin on monesti hyvästä.
     
  10. raggar

    raggar Gearhead

    Eikös tämä ole just roddauksen periaate. Tehdä semmoinen kulkuneuvo kuin itse haluaa.
    Tämä Adventurerin rojekti on just sellainen niinkun pitää.
     
  11. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    No eipä välttämättä käytännössä. On valittava joku koulukunta ja tyyli.
    Vaikka sanotaan tekevänsä mitä itse haluaa, niin aika moni näyttää haluavan sitä mitä jo lehdissä, netissä ja näyttelyissä ja ennenkaikkea elokuvissa on nähty. Joku sitten on jättänyt katon shoppaamatta ja lieskat pois ja thenyt jotain muuta, taas syntyy uusi koulukunta kun näitä samantyylisiä on tarpeeksi.
    Joku aloittaa ja toiset myötäilee kun se on saanut yleistä hyväksyntää. Näinhän se näyttää menevän.
    20-30 vuotta sitten ei rotta-vehkeitä näkynyt näyttelyissä eikä yhdessäkään autossa ollut ilmajousitusta. Nyt kummatkin peruskauraa, joku aloitti ja muut seurasivat kun se sai yleisen hyväksynnän.
    Viimeaikoina ilmapiiri on ehkä liberalisoitunut eli perinteisten hotrod ja custom gategorioiden ulkopuolelle jääviä rakenelmia myös arvostetaan, ennehän ne naurettiin pihalle.
     
  12. jzl

    jzl 1st gear

  13. Adventurer

    Adventurer Gearhead

  14. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Keulan peltejä tuossa heftailin oletetuille paikoilleen toissailtana

    [​IMG]
     
  15. jknR

    jknR Gearhead

  16. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Kyllä kaveri on tuttu.Kävi ostamassa korin minulta joskus 2000-luvun alussa.On melkoinen saavutus tehdä tuolle tekniikalle roadsteri ,varsinkin suomessa.Kyllä kai hän pyydettäessä esittelee itsensä.
     
  17. Riku Rotten

    Riku Rotten 3rd gear

    Aikas hieno Alfa-rodi!!!

    Mut miten toi on saatu leimattua:

    Kiinnostaa varmaan monia tälläkin foorumilla. Kanta-autoa ei taida olla kuin tekniikka, akselistot ja mittaristo....riittääkö niillä prosentit?
     
  18. Niin olikos tuo nyt sitten oikeesti Suomessa leimattu?

    Kyllähän se kait missä tahansa muussa maassa onistuukin ja pitäisi onnistua täälläkin mutta.....

    Käsittääkseni korinvaihdot on täällä melko hankalia nykyään itsekantavan korin omaavissa autoissa , kaipa tuossa muuten prossat riittää , kone apulaitteineen ,sähköt , mittaristot , akselistot jne käytetty.
     
  19. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Upea ja pro-mainen toteutus! Nostan lätsää!
    Kyllä varmaankin prosentit saadaan jotenkin riittämään ainakin teoriassa. Onhan näitä itsekantavia korjeja vaihdeltu kautta aikain mutta että itsetehtyyn :-? Lupa varmaan on saatu koska noinkin vaativa projekti on tuolla pieteetillä viety läpi.
     
  20. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Alfa-Rodeo nyt ei ole minun makuun, muuten kuin käsityön laadun osalta. Eli Virtuaalinen hatun nosto ja taputukset päälle. Hienoa että joku jaksaa viedä tuolaisen projektin läpi! Kaiken lisäksi jos jopa kilvitetty, niin 3 kertainen hurraa huuto päälle!
    Jos tämä kekkoslovakian byrokratia mahdollistaa tuollaisen, niin hienoa et joku on sen on käyttänyt.
     

Kerro tästä muillekin!