Erivärisiä sähköjohtoja edullisesti?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Damned, 1.4.2010.

  1. Damned

    Damned Gearhead

    Motonetissä on alle 0,30 €/metri yhdeksää eri väriä sähköjohtoja (harmaa, violetti, ruskea, valkoinen, sininen, vihreä, keltainen, punainen, musta). Koko on 1,5 neliömilliä, eli sopii aika moneen käyttöön.

    Saakohan jostain halvemmalla & kattavampaa valikoimaa johtoja?
     
  2. jake.m

    jake.m 3rd gear

    Alkuviikosta ostin vähän johtoja motonetistä, kun oli mielestäni aika halpaa. 8)
    Saa nähdä miten käy kun on muutaman vuoden ollut asennettuna, mureneeko eriste pieninä paloina pois kun johtoa taivuttaa..?
     
  3. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

  4. Damned

    Damned Gearhead

    Sähköjen uusiminen on mielessä kyllä, mutta ei uusien sähköjen tekeminen; vanhaa hyödyntäen on tarkoitus toimia, eli ehjää ei lähdetä korjaamaan. Toisaalta sähkötyöt tuskin loppuvat tuohon kyseiseen ajoneuvoon, eli johtoa tarvitsee jatkossakin.

    Ostitko jake.m niitä pienempiä keriä vai 100 metrin rullia? Se johtojen laatu itseänikin mietityttää hieman, mutta toisaalta vastaavaa värivalikoimaa ei tahdo oikein löytyä kuin satunnaisesti, ja sittenkin huomattavasti kalliimmalla.

    Rebel Wiren seteistä ei ilmene että mitenkä paljon johtoa niissä on.
     
  5. jake.m

    jake.m 3rd gear

    Ostin niitä pienempiä. Ei kovin paljon ole tarvetta. Bilteman johdoissa on ainakin vaihtelevaa laatua. Varsinkin auringossa menee kuori huonoksi, ei tosin kaikissa Ikh:n johdot on ollut ihan hyviä, mutta valikoima on suppea, ja hinta korkea.
     
  6. RAIVO

    RAIVO Gearhead

    Mulle tuli valmistajalta suoraan noiden 14-circuit- sarja, sivujen hinnan päälle tuli n. 32 euroo tullia. Tuli 9:ssä päivässä. Mitään tilausvahvistusta noi ei erikseen antanu, mutta tilaaminen oli todella helppo paypalilla.

    Kauheesti en oo vielä kerinny tota ihmettelemään, mutta piuhat vaikuttaa laadukkailta ja ovat todella paksulla eristeellä :) . Hieman paksummalla mitä muissa vastaavissa, mitä tuli verrattua netissä. Pientä hieromista saa kyllä harrastaa, mm. vilkkurele ei oikeen mahdu olemaan paikallaan, kun ottaa töötin releeseen kiinni... täytyy vaihtaa se pienenpi kuoriseen tai ottaa kuoren kulmasta pois pieni siivu :poff: .

    Ahkeralla googlettamisella en löytänyt rebelin seteistä mitään pahaa sanottavaa, joten lienee ihan ok setti. Päädyin tollaseen ratkaisuun kun mulla ois menny sulakerasia joka tapauksessa kokonaan uusiks ja vähän käsi noiden sähköjen kanssa.. :rotfl:
     
  7. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Mä laitoin tollasen sarjan Camaroon ja helpostihan se kävi, vaikka lisäilinkin tohon systeemiin 8 lisärelettä ja lisäpaneelin kattokatkaisijoille. Lisäksi systeemiin tulee ruiskua, ym herkkua. Pikku miettimisellä siitä selvisi ja ainakin GMmän kyseessäollessa noi rattiputken ym kytkemiset on helppoja kun noi on tehty GMmän kaavioon niiden väreillä.

    Toinen hyvä ja kenties jopa parempi sarja on Painless Wiring, mutta se on reilut tuplasti kalliimpi. Siinä johdot on ohuempia ja vielä paremmin merkattuja, sekä ohjeet yksityiskohtaisemmat. Tollasen laitoin Valianttiin ja ongelmiksi sekä päänvaivaa aiheuttavaksi muodostui yhdistäminen rattiputkeen kun sen johdotus puuttuu noista systeemeistä kokonaan.

    Rebel Wire on siis yksinkertaisempi ja ohjeissa neuvotaan kaikkien merkkien konehuoneen johdottaminen, Painlessissa näin ei ole :eek:
     
  8. WSE

    WSE 1st gear

    Nuo perkeleen kiinanjohdot mitä tuntuvat myyvän, ovan isompaa nippua vetäessä ihan suolesta. Verrattuna esim NK drakan autojohtoihin, 0,75mm2 kiinanjohto on yhtä paksua kuin drakan 1,5mm, eli kiinanjohdon eristys ihan järjettömän paksua. Siinä kun isompaa nippua yrittää vetää jostain läpiviennistä niin hermo menee. Sen takia suosin laatujohtoa. Samaten jos kiinanjohtoa joutuu tinaamaan niin joissakin eriste ei kestä lämpöä vaan slaa ihan järjettömän kaukaa. Drakaa löytynee yeltä, laadukasta johtoa halvalla eri väreissä saa kun purkaa jonkun auton vanhan johtosarjan, johdot on yleensä säilyneet hyvin isoissa nipuissa, romuja johtosarjan luovuttajaksi luulisi löytyvän...
     
  9. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Tässä kohtaa eroaa myös Rebel Wire ja Pailnless Wiring. Just samanlaista ongelmaa on johtojen paksuuden ja juottamisen suhteen noissa erona Painlessin eduksi. Samoin laadukkaiden liittimien liittämien on noihin Painlessin sarjoihin helpompaa.

    Tosin Painless maksaa tuplat Rebeliin verrattuna. Miksiköhän ja vaikuttaako se kenenkään ostopäätökseen :eek:
     
  10. Ola Pallonivel

    Ola Pallonivel 1st gear

    Ääni EZ-Wiring:in sarjalle http://www.ezwiring.com/

    Laitoin omaani tuollaisen. GM-värikoodattu ja joka piuha
    merkitty 15cm välein. Sopii suoraan GM-tolppaan, on asiallinen
    sulakerasia ja hintakin Painless:ia edullisempi. Rebel taitaa olla
    kopio tästä, rebelin asennusohje näyttäisi EZ-Wiren "kopiokonekopiolta"
     
  11. RAIVO

    RAIVO Gearhead

    Päivitystä.. ihan persiistä noin Rebelin "ohjeet".. ei kunnollista kytkentäkaaviota ollenkaan, vaan pelkkiä kuvatuksia joista tyhmien jenkkien iisiä arpoa johtoja paikoilleen jos sattuu olee gm..

    Johdot vähän jäykkiä eikä mitään todellakaan hienosäikeitä kamaa, mutta ihan ok. Ainakaan juotettaessa ei ollut mitään probleemaa, toisin kuin ihan laatujohdolla, jonka eriste lämmetessään turpos ja alko aiheuttaa vaivaa tiukoissa lampunkantojen läpivienneissä.

    Helvetillistä arpomista ollut kun missään ei kerrota SELKEÄSTI mistä joku johto lähtee ja mihin se päätyy.. siitä huolimatta vihdoin tänään vessa tärähti tulille (parin kytkentäkorjauksen jälkeen) ja muuten taitaa pelata, mutta parkit ja jarruvalot uupuu vielä kokonaan! Niin ja bensamittari alko sekoilla ihan tosissaan.. viisari nykii virta päällä eikä kulje asteikkoa kun 1/4 tyhjän ja sit Todella tyhjän välillä.. liekko saanu kipeetä jotenkin.

    Noh arpajaiset jatkuu vielä ainakin huomenna, mut kyllä olis ollu puolet helpompaa korvata vaan kaikki vanhat johdot uusilla. Tosin kun se sulakepesä oli totaalipaska niin minkäs teet.. mut ens kerralla ihan omat rasiat ja piirustukset tai sit joku muu valmistaja kiitos. No More Rebel shit!
    :poff:
     
  12. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Okei :eek:

    Ei mulla ollut mitään vaikeutta ymmärtää ton Rebelin sarjan johdottamista. Jaoin vaan koko nipun "sektioittain" sen mukaan minnepäin autoa ne vedetään ja muistaakseni ne oli jo jopa valmiiksi nippusiteillä niputettu nipuiksi. Miksi se oli niin vaikeaa :eek:

    Mulla oli tietysti kokemusta jo Painlessin sarjasta samalta talvelta, joten toi varmaan helpotti noiden asentamista. Johdot Rebelin sarjassa on muuten hyviä, mutta niissä on he***tin paksut eristeet. Meinaan vaan kun käytät Ampin tai vartaavia liittimiiä oli ne tosi vaikea saada puristettua ja varsinkin asettaa liittimiinsä :eek: Painlessiissa ei tällaista ongelmaa ollut :rotfl:
     
  13. C-barge

    C-barge Gearhead

    Ite kans sain justiin ton rebelin laitettua, olin ihan tyytyväinen vaikka ihan perussetissäkin olis varmaan ollu kaikkee "tarpeetonta" meille.
     
  14. Jape105

    Jape105 Gearhead

    Kyllä punasesta tulee vaaleenpunanen ja rupee eriste irtoilee ja keltasesta vaaleenkeltanen mustasta harmaa jne. :mad:
     
  15. RAIVO

    RAIVO Gearhead

    Eilen sain sit vihdoin kaikki pelaamaan. kaikki paitti pitkien merkkivaloa.. sen piuhan jos kytkee piirilevyyn niin ilmeisesti mittariston virtaa pitkin menee heräte pitkien releelle ja kaikki ajovalot palaa päällä heti kun avaimen kääntää on asentoon :rotfl: . Ei auttanut vaikka katkasin piuhan jostain sulakerasian päästä ja vedin uuden jalkakytkimeltä mittaristoon, kuten se alunperinkin ollut :eek: . No pitää laittaa oma merkkivalo mallia tarvike..

    Joo toimii varmasti raceautossa noiki sarjat.. en kyllä ite suosittele mihinkään suht alkuperäsiin ratkaisuihin tota sarjaa.. :mad:
     
  16. hanekki

    hanekki 3rd gear

    NK cabels,itse käyttänyt tuota ja on kestänyt,toimittaja koivunen,eli pitäis saaha osaset ym. liikkeistä.eikä oo kallista esim. tässä mun työ paikalla 1,5mm2 kelt/0,25e pun/0,25e sin/0,36e valk/0,25e must/0,28e nämä siis verollisia metrihintoja.
     

Kerro tästä muillekin!