ESAB LDA 200 + A10, kokemuksia?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja J.J. Laakso, 13.8.2015.

 1. J.J. Laakso

  J.J. Laakso Gearhead

  Olisi tarjolla aatamin aikainen Esab LDA 200 + A10, joka testattu, kunnostettu ja vieläpä kohtuu halpa. Tunnen myyjän hyvin ja osaa kunnostaa näitä vehkeitä merkistä ja mallista riippumatta.

  Eli muuten kaikki hyvin, mutta kiinnostaisi tietää käyttökokemuksia. Pääasiallinen käyttö olis peltihommat tästä ikuisuuteen. Ruma ja hiton iso ja varmaan aina tiellä vaikka erillinen langansyttölaite löytyykin, mutta millainen muuten?

  EDIT: lisäyksenä vielä, että 250 Kempomatilla tullut vedettyä "miljoona kilometriä" saumaa ja koskaan ei mitään valittamista muussa kuin omissa hitsaustaidoissa... Muuttuuko homma rajusti tuohon vanhaan verrattuna...?
   
 2. JariV

  JariV 2nd gear

  Erittäin hyvä laite, toimii ja kestää. Vaikka näennäisesti yksinkertainen niin siltikin virtaa ja langansyöttöä säätämällä hitsaa kaikkea alle millisestä 10 milliin saakka.
   
 3. lauri.v

  lauri.v 3rd gear

  On todellakin kestävä meillä on töissä vastaava esabbi ollut käytössä 40+ vuotta, ja kuulemma vain kerran ollut korjattavana kun kortista hajosi jotain.
  Ensimmäiset 20 vuotta hitsattu kokopäiväisesti lähes rulla päivässä.
   
 4. nuc-64

  nuc-64 2nd gear

  Itselläni on esab lda 275 ja a10-mec30 langansyöttö. Pirun hyvä kone ja itse virtalähteessä ei mitään hajoavia kortteja ole. Hyvät 30 portaiset säädöt virralle ja katoppas koneen hyötysuhdetta, saa meinaan hitsata isollakin virralla eikä lämpösuojat lyö päälle (jos niitä edes onkaan).
   
 5. Mustarauta

  Mustarauta 2nd gear

  Yksi parhaimpia koneita mitä on peltisepän urallani tullut vastaan.
  Ainoa haitta taitaa olla varaosien saanti?Mutta kokemuksien perusteella ovat tututkin kehuneet kyseistä laitetta!
   

Kerro tästä muillekin!