ESAB LDA 200 + A10, kokemuksia?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja J.J. Laakso, 13.8.2015.

  1. J.J. Laakso

    J.J. Laakso Gearhead

    Olisi tarjolla aatamin aikainen Esab LDA 200 + A10, joka testattu, kunnostettu ja vieläpä kohtuu halpa. Tunnen myyjän hyvin ja osaa kunnostaa näitä vehkeitä merkistä ja mallista riippumatta.

    Eli muuten kaikki hyvin, mutta kiinnostaisi tietää käyttökokemuksia. Pääasiallinen käyttö olis peltihommat tästä ikuisuuteen. Ruma ja hiton iso ja varmaan aina tiellä vaikka erillinen langansyttölaite löytyykin, mutta millainen muuten?

    EDIT: lisäyksenä vielä, että 250 Kempomatilla tullut vedettyä "miljoona kilometriä" saumaa ja koskaan ei mitään valittamista muussa kuin omissa hitsaustaidoissa... Muuttuuko homma rajusti tuohon vanhaan verrattuna...?
     
  2. JariV

    JariV 2nd gear

    Erittäin hyvä laite, toimii ja kestää. Vaikka näennäisesti yksinkertainen niin siltikin virtaa ja langansyöttöä säätämällä hitsaa kaikkea alle millisestä 10 milliin saakka.
     
  3. lauri.v

    lauri.v 3rd gear

    On todellakin kestävä meillä on töissä vastaava esabbi ollut käytössä 40+ vuotta, ja kuulemma vain kerran ollut korjattavana kun kortista hajosi jotain.
    Ensimmäiset 20 vuotta hitsattu kokopäiväisesti lähes rulla päivässä.
     
  4. nuc-64

    nuc-64 3rd gear

    Itselläni on esab lda 275 ja a10-mec30 langansyöttö. Pirun hyvä kone ja itse virtalähteessä ei mitään hajoavia kortteja ole. Hyvät 30 portaiset säädöt virralle ja katoppas koneen hyötysuhdetta, saa meinaan hitsata isollakin virralla eikä lämpösuojat lyö päälle (jos niitä edes onkaan).
     
  5. Mustarauta

    Mustarauta 2nd gear

    Yksi parhaimpia koneita mitä on peltisepän urallani tullut vastaan.
    Ainoa haitta taitaa olla varaosien saanti?Mutta kokemuksien perusteella ovat tututkin kehuneet kyseistä laitetta!
     

Kerro tästä muillekin!