Esab Miggy 125 - lanka ei syty

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja juha745, 21.6.2016.

  1. juha745

    juha745 Gearhead

    Katsotaan miten saan asian selitettyä, kun ei kaikki termit ole niin hallussa...
    Eli siis Esab Miggy 125 valovirta-kone lakkasi eilen toimimasta - ja vielä ihan kerta laakista. Langan syöttö pelaa ja maadotukset pitäisi olla kunnossa, mutta lanka ei vaan ala palamaan. Kontaktorin kupeessa havaittavissa jonkinlaista kipinöintiä, olisikohan se sitten mennyt vai voiko tuo viitata johonkin muuallekin? Langan päässä havaittavissa todella pientä kipinöintiä, kun peltiä koittaa söhiä. Nyt kun ei pääse itse koneen äärelle tutkimaan, niin täytyy käyttää aika hyödyksi ja kysellä täällä typeriä.
     
  2. juha745

    juha745 Gearhead

    Vastaan itelleni nyt, oli se kontaktori.:mad:
     
  3. ktech

    ktech 3rd gear

    Kyselen minäkin jos jollain hyviä arvauksia, kun ei ole näitten sielunelämästä mitään kokemusta. Kone on Kempak MIG150T, 90-luvun halpiskone siis.

    Lanka lakkasi äkisti palamasta tässäkin. Näkyviä vikoja ei ole, ei polttanut sulaketta taulusta eikä haissut. Käämeistä hieman valunut lakkaa mutta ei nuo varsinaisesti palaneelta näytä? Ja kaiketi polttais sulakkeen kämpästä jos olis oikarissa vai kuinka?

    Edit: Pluskaapeli poikki pistoolin sisältä.
     
    Muokattu: 10.8.2016

Kerro tästä muillekin!