Esabin MIG

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja tb60, 26.11.2010.

  1. tb60

    tb60 3rd gear

    Kiitos kattavista kommenteista. Taidan päätyä tuohon kotimaiseen. Katotaan nyt paljonko tuossa Hoppa-Hepassa on hitsattavaa, kun se piakkoi talliin asettuu.
     
  2. -jn-

    -jn- 1st gear

    Kertokaas minkälaisia tarjouksia olette saaneet noista Esabin Caddyista (C160i/C200i) ja OrigoMig C171:stä. Noiden välillä pähkäilen tässä tällä hetkellä.

    Olisi kiva tietää mihin hintaan noita koneita saa, kun paikallisen esab-kauppiaan hinnat on olleet samoissa Kempin vastaavien koneiden kanssa.
     
  3. Alistus

    Alistus 1st gear

    Oletko ajatellut Walliuksen hitsauskoneita http://www.wallius.com/Wallius%5Cwalliu ... b/tuotteet. Ainakin 7 vuotta sitten oli "huomattavasti" halvempia kuin kemppi tai Esab. .Itsellä kokemusta LMC240 edellisestä mallista. Loistavasti toiminut ainakin minun käytössä.
     
  4. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    Walliuksen koneita tehdään jo nykyään muuallakin kuin härmässä. Kovasti liikkuu puheita,että sama homma olisi myös toisen kotimaisen kohdalla tiettyjen mallien osalta.
     
  5. Henkseli

    Henkseli Gearhead

    Kempin Miggerin myyty
     
  6. tb60

    tb60 3rd gear

    Ostin kuitenkin tuon Esabin C151 Origon, kun oli Kärkkäisellä tarjouksen tarjous 399e.
     
  7. Motor & Parts

    Motor & Parts Gearhead

    Minulla ollut keikkakoneena vuoden ajan Kempin Minarc 150 eli pienempi kuin tuo 170 ja hyvin on pelannut :) Koneessa tällä hetkellä 0.9 ydintäytelanka jolla hitsailen ja 1m suutinkärki.
     
  8. Mantabeibi

    Mantabeibi 3rd gear

    Esab

    Mulla tallissa Esab 151 Origo, olen vekottimeen tyytyväinen. Oikein riittävä autonpelti ym pikkuhommiin.
     
  9. xarper

    xarper Gearhead

    Eipä ole itelläkään valittamista tuon Esab C151 suhteen, oiva valinta kyllä talliolosuhteisiin.
    Ja tuntuis hitsaavan hyvin 4-5mm astikin jos sellaiselle on tarvetta.
     
  10. urho3

    urho3 Gearhead

    Ite ostin talvella esab 200 i caddy migin. On kyllä ollut hyvä peli alle 5 millisen tavaran hitsaukseen,ja kaari juotto onnistuu erittäin hyvin.Tulen käyttämään kaarijuottoa tulevissa koriprojekteissa.
     
  11. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    ostin ekaks koneeksi esabin miggy 125A koneen, euroliitin adapterilla ja uudemmalla kolvilla. 3-vaihe vekotin. kysyisin että kun jännitealueen säätimessä on alueet 1-10:iin (muistaakseni nämä) ja tietty myös off-asento mutta sitten vielä vasemmalle off-asennosta käännettynä joku akun kuva? mikäs se on ja mitä varten? huomenna pääsee testaan, toivottavasti toimii..
     
  12. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    mitä tarkoitat 3-vaihe vekottimella, entä akun kuvalla? minkälainen on akun kuva? kuvailisitko :odroll: anteeksi, jos uteliaisuuteni herättää närää.. :)
     
  13. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    Tanskalaiset pukkaa aika hienoa konetta markkinoille,synergisesti säätyvä invertti mig,jossa samassa myös puikkokone ja sen myötä mahdollisuus myös nosto sytytteiseen tigiin. Eli migin kahvassa on yksi potikka,joka säätää kaiken tarvittavan.Hinta verollisena 899.- ennakkotilaajille www.hitsitalo.fi

    [​IMG]
     
  14. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    hieman monimutkaisesti selitetty... eli 3-vaihe vekottimella tarkoitan tietenkin voimavirtaa, eli 3x16A syöttö, L1,L2,L3/RST ?? joko selkis? akun kuva on kai enemmänkin virtalähteen kuva. jälkeenpäin mietin että tietenkin tuohon epäselvään selostukseen joku puutttuu, kukas muukaan kuin mhk.. :poff:
     
  15. TiM

    TiM 1st gear

    Kyllä siellä tosiaan jossain mallissa on tuollainen, rupesin ihmettelemään kun ei tuollaista Miggyä ole aikaisemmin tullut vastaan. Ei kyllä harmainta aavistusta sen funktiosta.

    [​IMG]
     
  16. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    Muistelisin että jotkut ovat antaneet ainakin hitsivehkeillä apuvirtaa ja lataillu akkuja, olisko tuo sellaista varten. Ja lukeeko siinä "Jump", en saa ihan kuvasta selvää, se ainakin viittaisi siihen.

    En nyt muista, onko nuo ollut kuorma-auto ja konemiesten juttuja, eli antaakohan se reilua 24 volttia vai 12 ja onko se säädettävissä.
     
  17. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    ok. en tienny, et totakin saa monivaihekoneena :eek: aina sitä oppii täällä jotain :D , mutta mutta olisko kuvaa siitä kymmenasentoisesta jännitteensäädöstä... :odroll:

    oliskohan se akun kuvaa muistuttava jutska kaukosäädön asento :odroll:
     
  18. Geebe

    Geebe Gearhead

    Voihan rähmä, nyt mä sen hokasin. Sehän olisi pitänyt apuvirran antamista varten olla tommonen sähkökone. Kaasuhitsillä ei käynnistynyt, ei edes luvannut...
     
  19. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    anna paaljon enemmän happee ja pilottia perään...
     
  20. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    Laitettiin jo 60-luvulla isäukon kans Sisu kovilla pakkasilla muutaman kerran kaasupillin avulla käyntiin, kyllä lähti... nämä on tekniikkalajeja.
     

Kerro tästä muillekin!