Esabin MIG

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja tb60, 26.11.2010.

  1. TiM

    TiM 1st gear

    Kaivoin oman Miggyn kytkentäkaavion esiin ja sitä tutkimalla selvisi mitä tapahtuu kun kääntää Off-asennosta yhden vastapäivään: Muuntajan käämitykset kytketään kuten 1-asennossa, langansyöttömoottoriin ei kytketä virtaa ja liipasimen kytkimen rinnalle kytketty katkaisija kytketään -> eli pistooliin tulee 1-asentoa vastaava virta jatkuvasti.

    Tyhjäkäyntijännitehän tuossa Miggyn voimavirtamallissa on 19-29V.
     
  2. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    juu, oot varmaan huomannu että et sinäkään kaikkea tiedä.. ottaako itsetuntoon? :)
    ja jos vaikka kirjoittaisinkin ehkä virheellisesti jännitteensäädöstä vaikka pitäisi kai laittaa virta-alue niin ei sun silti kannata tätä od:tä suoli24 tasolle viedä?

    jatkan kuitenkin, eli käytännössä tuolla 1-4 portailla valitaan jännitealue
    (vaikka siinä koneen kyljessä se A tai Amps lukisikin..), virta on sitten riippuvainen langansyötöstä ja vielä siitä että kuinka kaukana virtasuutin on hitsattavasta kappaleesta.
    korjatkaa jos olen väärässä?
    hitsarille tätä on tietenkin sähkärin ihan turha mennä sanomaan, he kun ovat guruja ja jumalia omalla alallaan.. :odroll:

    Mutta se varsinainen asia selkis, kiitos tiedosta asiaa tutkineelle. :D
     
  3. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    kerrataan vielä, en tiennyt, että miggyä sai kolmivaihevehkeenä, joten epäilin, että olit ehkä ymmärtänyt jotakin väärin, varsinkin kun kerroit myös, että jännitealueitakin oli ehkä kymmenen erilaista, jollaisesta en myöskään ollut miggyn yhteydessä tietoinen (no eihän niitä niin montaa ollutkaan..). tämän jälkeen kysyit lisäksi "akunkuva-asennosta" , jonka merkitystä et ymmärtänyt :eek:

    ajattelin, että mitäköhän toikin nyt sotkee...ehkä sekoitti kytkimen langansyöttöpotikkaan tms. joten piti takakautta kysellä, että mikä oikeasti pitää paikkansa ja mikä ei ennenkuin voi edes ruveta arvailemaan "akukunkuva-asennostakaan" yhtään mitään. :rotfl:

    juu eikä ota kupoliin, kuten sanottu niin pidän uuden oppimisesta ja asioiden ymmärtämisestä ja tiedon siirtämisestä eteenpäin mieluiten siten, että toinen oivaltaa vihjeestä asian itse eli oikeasti oppii ja omaksuu eikä vain apinoi valmista vastausta.

    eli se jännitesäätimen vastapäivään käännettävä asento sattui siis olemaan kaukokäytön asento.. :odroll:

    ps. olethan huomannut, että tuossa allekirjoitukseni toisessa rivissä on lainausmerkit? se on erään toisen tälle palstalle kirjoittelevan hörhön hajatelma, ei minun tuotokseni
     
  4. JesseX

    JesseX 1st gear

    Saanko helvetinkatti sanoa?

    Sanon kuitenkin.

    Apina. Idiootten. Du är homoseksuell. Fuck you, you'r fuckin fuck. Mee pois. Go home, you'r drunk :rotfl:

    Ai että teki gutaa. Kiitos ja Anteeksi :D
     
  5. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    mitä tykkäisit, jos lasauttaisin sua yllättäen turpaan? virnistelisitkö edelleen vai uikuttaisitko kuin hiirenloukkuun astunut koira?
     
  6. JesseX

    JesseX 1st gear

    Et luultavasti kerkeis lyödä kun olisit jo ottamassa lukua
     
  7. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    et vastannut kysymykseen
     
  8. JesseX

    JesseX 1st gear

    Vastasin omasta mielestäni
     
  9. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    no enhän mä nyt sua menis tietenkään yllättäen lasauttaan. kyl mä kertoisin ensin mitä teen ja miksi, joten ei tartte jänskätä. toi oli vaan tollanen retorinen kysymys eli subin kaltaisille selityksenä mainittakoon, et sellanen kysymys, johon ei edes odoteta saavan vastausta.

    mut jos haluut niin voin näyttää pari moovsia, joilla lasahtaa ja vastaavasti pari moovsia, joilla voi vastaavat iskut mukavasti sammuttaa.

    väkivalta lopettaa vittuilun!
    -joskus henkinenkin tekee sen :)
     
  10. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    täähän on helmi topikki! :D
     
    speedy tykkää tästä.
  11. Charger-73

    Charger-73 3rd gear

    Onko kokemuksia Esab Caddy C200i, Origon C200 tai Origon C201 migeistä kuumien annossa? Vanhan malliseen esabiin tehtiin hiilelle pidike ja hyvin toimi.

    Tässä nyt pähkäillyt minkä nuista ostaisi.
     
  12. Sumu

    Sumu Gearhead

    Mitä tuo invertteri oiikein tarkoittaa näissä minarcmigeissä? Miksi se on parempi?
     
  13. urho3

    urho3 Gearhead

    Siinä ei ole vanhan kansan muuntajaa ja tasasuuntaajaa vaan invertterillä muutetaan jännite pienemmäksi ja virta isommaksi näin kansankielellä. Samalla tietenkin saadaan tasaisemmat jännitteet ja muita ominaisuuksia samalla.
     
  14. speedy

    speedy Double Gearhead

    Jee kaksintaistelu! Onko paikka sovittu ? entäs vedonlyöntikertoimet ? :D
     
  15. JC5IEDM

    JC5IEDM 3rd gear

    Käyköhän speedy nyt vähän hitaalla?
    Tuo ylempänä käyty väittely JesseX:n ja mikähelvetinkat:n välillä on marraskuulta 2011 ;)
     
  16. speedy

    speedy Double Gearhead

    Voi saatana katoppas! , ja en käy! (paitsi aamuisin enne kaffia) mutta empäs huomannu päivämääriä. No tuliko siitä verilöyly vai ei :D

    Mutta älköön kukaan erehtykö ostamaan esabin miggyä, kaverilla on ja oli lainassa mulla. Langansyöttö on torella surkea, ja systeemiin ei saa uusia osia mistään.
     
    Muokattu: 29.8.2018

Kerro tästä muillekin!