Etsintäkuulutus, korin historiasta.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Kampikammio, 24.1.2008.

 1. Kampikammio

  Kampikammio 1st gear

  Olisi hieno saada selville millaiseen autoon kyseinen kori on joskus kuulunut. Minulla ei ole mitään tietoa sen historiasta, kuin ei myöskään ollut henkilöllä, joka sen minulle myi. Uskoisin, että kori on suomivalmiste, koska löysin sen Turun lähistöltä ja myyjän mukaan se oli maatunut siellä ties kuinka kauan. Kori sopii pelottavankin hyvin nyt sen alla olevan -30 luvun alun letukan rungon päälle. Olen kahlannut läpi Ylen nettisivuilta löytyviä, Eläintarhan ajoissa kuvattuja video pätkiä. Niistä mitään löytämättä. Tällä projektilla on jo ajettu ja kovaa villeimmissä päiväunissä mutta saa nähdä koska sen pääsee toteuttamaan oikeasti. :rotfl:

  http://kuvablogi.com/nayta/873868/

  http://kuvablogi.com/nayta/873869/

  http://kuvablogi.com/nayta/873870/

  http://kuvablogi.com/nayta/873871/

  http://kuvablogi.com/nayta/873872/

  Jos niin uskomaton tuuri käy, että joku tästä ruostekasasta jotain tietää niin ottakaa yhteyttä. 0408402938
   
 2. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Jossain noista Juurikkalan tai kirjan "Automobiili aikamme kuvajainen (1981-2??)" toimittaneissa - tai Mobilistin toimituksessa ?? lie kuva Kilpa- Chevystä, joka muistin viedessä vuoteen 1985, jossain noissa aviiseissa näytti aika samanlaiselta? Siis lokariton, "sikaari-kori".

  Ehkäpä autosi on sama kuin 1983-4 moblassa kuvatalkoissa esitelty??

  Minä olen nähnyt lapsena ja yli 22 v. 92 vuotiaana (syntynyt 1904) 1996 edesmenneen kunnon viipurilaisen automiehen / motoristin Eino Musakan (Pyhäjärveltä, Käkisalmen vierestä - siellä T-hopalla 1921 kortin ajaneneen, Viipurissa taksia ajaneen miehen) kuvia. Joissa moisia lokarittomia 20-luvun lopun / 30-luvun alun Chevyjä ja foordeja sekä Chyrslereitä oli kuvissa, joissain kisoissa? Itsestään oli kuva, jossa oli Rudgen (MP) ohjaksissa jossain mäkikisassa 20-30-luvulla.. Väitti, että Puijon mäkikisa oli kyseessä.. No Kuopioon kotiutui vasta sodan jälkeen.. Siksi epäilys.

  Miehen jutut olivat hyviä, mutta esim. se että ajoi kenraalikuntaa sodassa 1937 Zephyrillä täsmää ihan todella! Tämän Einon <(silloin miltei 80v.) kanssa yhdessä 11-12v. purettiin ensimmäinen purkuautoni.. Siis 1969 Escort purkautui täysin.. Mulla on vieläkin perä, ovet, konepelti, takaluukku... Penkit, kojelauta..

  Syy miksi minusta kai tuli autoharrastaja ehkä kuuluu Einolle. Meillä oli ikäeroa noin 80 vuotta, kun purettiin Cortinaa, mutta..

  Mutta Chryslerit.. Isoisäni 1917 syntynyt, myös automies.. Siis 60-luvulla Plymareita, viimeinen 1979-1998 Chevy, muisteli aina noita S.P.J. Keinäsen kilpa-Chryslereitä "sikaari-autoja" Kuopiossa 20-30-luvuilla.. Kuulkemma äänet olivat olleet mahtavia. Lapset (siis hänkin)olivat juosseet katsomaan harjoittelua.. No hälläkin oli sitten uusia Mopareita 40 v. myöhemmin..  :odroll:

  Näin kai se menee?
   
 3. Hieno löytö , onnea projektille!
   
 4. rustbucket

  rustbucket 3rd gear

  Komea peli! Suuren maailman meinikiä. Veneperästä tulee aikas lennokas kun pellittää ton kick-upin ja tankin piiloon, ei oikein onnistu Fordin alustalla. :D Tuliko toi '32 Letukan maski kopan mukana?

  Onnea projektille, laitahan sukkula liikenteeseen!
   
 5. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Sehän näyttää jo autolta! 8)
  Mulla olis tähän aika kivasti sopiva kojelauta, ilmoittele jos kiinnostaa.

  --mika
   
 6. Kampikammio

  Kampikammio 1st gear

  Ei tullut maskia mukana. Itse asiassa se oli ensimmäinen osa jonka hommasin joitakin vuosia sitten seuraavaa projektia ajatellen. Silloin ei tosin ollut mitään hajua, minkä maski se on.
   
 7. Kustom STW

  Kustom STW Gearhead

  KOMPS!!!
   
 8. jakulepi

  jakulepi Double Gearhead

  Kokeilehan lähestyä Mobilisti lehden K.L.B:tä asialla.
  Häneltä voisi hyvällä onnella löytää suuntaa-antavaa tietoa.
   
 9. chevy 34

  chevy 34 Gearhead

  Upeeta ja mahtavaa! :D
   
 10. nimat-13

  nimat-13 Gearhead

  Aika jännä löytö tuo,mallina kuin auburn speedster,eihän vaan ole?Tosin liian pieni ehkä auburniksi?Mutta oli tai ei ,S.P.J.Keinänen ajoi auburneilla kisoja,myöskin omatekoisilla.Kun tuossa korissa on tuo taso veneperän ympärillä kuten auburnissa,eikä tuollaista tasoa yleensä tehty noihin veneperäisiin kisavehkeisiin niin ajattelin että olisiko spj:llä ollut aikanaan tuo auburnin korvikkeena tehty kilpailuihin.On tietysti muitakin sen ajan kisakuskeja mutta jotenkin vaan tuossa on jotain tuttua jostain kuvasta.
   
 11. gremlin

  gremlin Gearhead

  Loistava loyto, onnittelut. 8)
  Mutta ei mitaan ylimaarasia muutoksia, vaan niin lahelle ''alkuperasta'' kuin mahdollista :soosoo: Siina nakyy sitten tekijan (kuka sitten on ollutkaan) kadenjalki, ei aina kyllakaan ihan huippua katteltavaa mutta...
  Siina historian lehdet havisevat kun paastaa pitkin aurajoen rantaa, siis tietenkin sial tois pual :rotfl:
  Varmaan tolta Bremerilta tai muilta erikoismiehilta saattas loytyy jotain infoa, fossiilistiin vaan kuvaa ja kyselya.
   
 12. Kylänvanhin

  Kylänvanhin 3rd gear

  Tässä Pukatti-miehenä pitää kysyä että eihän se vaan ole tuo: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Buga ... B_1929.jpg
  Aika paljon saman näköinen, ohjaamoaukostakin. Tuota takapyörät ilmaan nostavaa takasiipeä :rotfl: tässä ei kylläkään näy, olisko joku vääntänyt sen ihan itse?
   
 13. Kampikammio

  Kampikammio 1st gear

  Juu pitäisi lähestyä Mobilistiä ja kysellä jos joku tietäisi. Kori on siinä kunnossa, että jos haluaa tehdä siistin ja kiiltävän niin saahan siitä mallin uutta varten, joten... :wink:
   
 14. RabaFari

  RabaFari 1st gear

  Toi korihan on just hieno tuollaisenaan.. 8)
   
 15. Kampikammio

  Kampikammio 1st gear

  No sitä minäkin...
   
 16. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  ootpas sit herkkua lisää löytänyt... pitää tulla joku päivä piipahtaa kyyläämässä minkä näköinen menopeli se on.. jos vaan sopii?
   
 17. Kampikammio

  Kampikammio 1st gear

  Teretulemast vaan.
   
 18. Forvolet

  Forvolet 1st gear

 19. asennusvastaava

  asennusvastaava 1st gear

  Wau....! Asiallista kalustoa!
   
 20. janiluo

  janiluo Gearhead

Kerro tästä muillekin!