Etuveto Transitin vaihteistoöljy

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja cenote, 25.8.2010.

 1. cenote

  cenote 1st gear

  VXT75 vaihteisto etuveto Transitissa. Vaihteistoöljyä ei tarvitse tehtaan mukaan vaihtaa koskaan, edes tyhjennys tulppaa ei löydy. Haluaisin kuitenkin vaihtaa ko öljyt, nyt ongelmana on se, etten tiedä millaista öljyä sinne kuuluu laittaa. Merkkiliikkeestä voi tietysti ostaa öljyt, mutta kysytään täältä jos löytyisi halvempi vaihtoehto.
   
 2. SpedeX

  SpedeX 3rd gear

  Kysy merkkiliikkeestä että mitä öljyä ne laitta, ja kuuklaa sen öljyn suositusket ja osta kaupasta samoilla suosituksilla olevaa tavaraa murto-osan hinnalla...
   
 3. G20

  G20 Gearhead

  Tyhjennystulppa löytyy vasemman vetoakselin alapuolella laatikon alimmassa kohdassa ja vasemmalle päin. Samanlainen musta tulppa kuin täyttöroppu jossa 8mm kuusiokolo kanta. Öljynä toimii esim. Castrol Manual TAF-X 75W-90 API GL4+ luokituksella. Nimimerkillä päivittäin noitten kanssa touhuava.. 8)
   
 4. cenote

  cenote 1st gear

  Kiitoksia

  Tyhjennystulppa tosiaan löytyi sanomastasi kohdasta, oli kuran peitossa ja en sitä kunnolla etsinytkään, koska uskoin Alfamerin kirjaa jossa sanotaan ettei ko tulppaa ole olemassakaan.

  Öljyksi kelvannee tavallinen API GL4/5 öljy. Aika rohkeaa Fordilta luvata vaihdelaatikon kestävän auton eliniän ilman öljynvaihtoa. Iveco käyttää samanlaatuisia öljyjä, mutta niissä vaihtoväli on kerran vuodessa.
   
 5. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Mistäs tiedät, kuinka pitkäksi se transitin elinikä on tehtaalla laskettu :odroll: :rotfl:
   
 6. G20

  G20 Gearhead

  :rotfl: No juuh.. Käytännössä noissahan kyrvähtää jotain muuta (kytkin/vauhtipyörä/takastefa/työsylinteri) minkä takia otetaan laatikko alas ja samalla tulee vaihdettua öljyt. :rotfl:
   

Kerro tästä muillekin!