Euro/autojen varaosat nettikauppa topikki kokemuksia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja jariha, 2.3.2019.

 1. xarper

  xarper Gearhead

  Enpäs oo tota nopeempaa toimitusta huomannu siinä, pitää kattoo enskerralla.
  Kuski kyllä tuo hallille osat heti aamusta aina ni meneehän siinä turhaa aikaa ajella osien perässä kyl sit.
   
 2. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Syyläriin sitä ei saanut mutta toiseen osapakettiin sai. Joku kokoraja varmaan.
   
 3. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Eipäs Sparetoa ole vielä mainittu?
  https://spareto.com/
  En tiedä, onko halvin, mutta homma on toiminut aina. Kerran kävi, ettei saaneetkaan toimitettua tilattua osaa, niin soittivat kysyäkseen miten tehdään. Saatiin silloinkin asia järjestymään. Niin, ja suomeksi siis käytiin tuo puhelinkeskustelu.
   
 4. xarper

  xarper Gearhead

  Kyllähän toi väittää et 1pv aikasemmin muka osat perillä pakettipisteessä, pitää varmaan todeta ihan testaamalla.
   
 5. urho3

  urho3 Gearhead

  Oletteko tilannut pakoputkia eurokotteroihin ulkomailta?
   
 6. xarper

  xarper Gearhead

  Aerolta useeseenki autoon.
   
 7. urho3

  urho3 Gearhead

  Kai se pitää koittaa,onko joku raja että postit halpenee?
   
 8. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Ilmaseksiko ne pitäis kotiin saada?
   
 9. Lowry

  Lowry 2nd gear

  Kyllä mulle ainakin joutuis maksamaan, että ottaisin pakoputkia kotiin.
   
 10. urho3

  urho3 Gearhead

  No niinkö minä kirjoitin?
   
 11. xarper

  xarper Gearhead

  Pakoputkissahan on tyyliin 25e kulut mutta sen saa tiputettua 15e kikkailemalla.
  Kokeile vaikka lasinpesunestettä lisätä koriin pari kyt litraa, se kun ei maksa siellä mitään ja aina tarvii.

  Alle ton 15e niitä ei saa mitenkää kyllä vaikka ollu 500e+ tilauksiaki.
   
 12. urho3

  urho3 Gearhead

  No hyvä joku lukutaitoinenkin täällä eikä noita down syndrooma miehiä.
   
 13. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  No ei kaikki ole niinkuin sinä että kivijalasta hakee hintaa kysymättä sen mitä tarvii.
   
  Karpov tykkää tästä.
 14. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Urho vaan vitsailee koska eihän sen autoista pakoputketkaan särjy. Reikiä jos tulee niin ne on putken päissä.
   
 15. urho3

  urho3 Gearhead

  Kyllä muuten lahoo,16v vanha pakoputki ja kohta vaihtokunnossa.
   
 16. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Ite jostain syystä aina käyttänyt Sparetoa, en tiedä miksi. Jotenkin se on vaan toiminut, ja sieltä on ollut selkeä selata eri malleja sekä tehdä hakua eri valmistajien osanumeroilla ja oem numerolla.

  Toki nuo numerot on kaikilla lievästi persiillään, eikä mittoja tms ole missään joten vaaditaan tietynlaista "kuudetta aistia" että osaa arvata onko osa oikea vai ei. Mutta Sparetolla ehkä hiukan vähemmän pielessä nuo sopivuudet ja numerot.

  Saako täällä mainostaa? Ylläpito ampukoon helvettiin.. mutta onhan minulla omakin verkkokauppa, tosin vain vm. 1950-1990 Fiatin ja Lancioiden osille, joita tuon maahan.

  Tää nyt on vaan tällänen yöharraste, pikkunäpertelyä..
  https://www.saminosat.net/tuotteet.html

  Olen koittanut uutterasti laittaa kaikista osista aidon valokuvan, mittatiedot ja oem numeron, koska juuri sellaista tietoa olisin muistakin verkkokaupoista kaivannut.

  Olisi hienoa laajentaa muihinkin euromerkkeihin ja miksei japanilaisiinkin, tai tehdä yhteistyötä sellaisten kanssa jotka noita osia ovat haalineet, mutta reaaliteetit tulee vastaan kun nytkin 12-15t/pvä menee ihan muissa töissä.

  Auttaisi harrastamista Suomessa ihan hemmetisti kun olisi euroihinkuin selkeät osakanavat samalla lailla kuin jenkkeihin, siis vanhempiin joihin ei Motonet tai Fixus myy enää osia.

  Ei tällä elä, mutta kyllä jotain 600/850 ja 127 osaa menee koko ajan, nyttenkin neljä lähetystä pöydällä pakattuna jotka tilattiin eilen. Ja paljon tulee soittoja ihmisiltä, jotka ei halua nimenomaan ostaa ulkomailta, vanhempaa väkeä siis jotka ei hallitse nettiä kunnolla.
   
  Pertti K tykkää tästä.
 17. teddy99

  teddy99 Gearhead

  En ole moderaattori, mutta ilman muuta saa mainostaa, jotta osien tarvitsijat löytää sinut. Hattua nostan, että jaksat, sillä yrittäjänä ei tuolla tässä maassa elä. Hinnatkin näytti olevan edulliset. Moni ei varmaan osaa ajatella sitä, paljonko pelkästään tuon nettikaupan ylläpitämiseen menee työtunteja.
   
 18. Carpenter

  Carpenter Double Gearhead

  [​IMG]
   
 19. dart -66

  dart -66 Gearhead

  No niin, laitetaan pari omakohtaista negatiivista kokemusta. Autodocilla kytkimen takuukäsittely kesti yli vuoden, tosin (ei edes täysimääräinen, osan hinta + lähetyskulut takaisin+ alviton työhyvitys, ei jaksanut enään enempää vääntää) korvaus tuli. Aeromotorsilta tilasin alkuperäisnumeron mukaan takaäänenvaimentimen, tuli numeroltaan se minkä tilasin, mutta numerovertailu onkin virheellinen, ei siis ollut sopiva. Sähköpostiviestittelyn tuloksena toistaiseksi se, että minä olen tehnyt virheen... ..ttu, myynyt varaosia työkseni vuosina 1990-2017 :rolleyes:

  Eli summa summarum; vertaile käännösnumeroitakin parissa eri paikassa ja takuisiin suhtaudu varauksella.
   
  Zejk1 tykkää tästä.
 20. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Sama on jääny mieleen että jos alkuperäinen varaosanumero täsmää ja näyttää kuvissa samalta (mielellään monta eri kulmista) niin saattaa mennä ok. Vaatii asiantuntemusta ostajalta että selvittää vanhan osan alkuperäisen numeron jollei näy siinä osassa suoraan. Mielellään vertailee tosiaan eri sivustoilla ja tietenkin originaali varaosakuvista tarkistaa ( nykyään löytyy netistä niitäkin) että varmasti käy. Ne ei nimittäin niissä firmoissa ymmärrä vittuakaan jos tulee joku ongelma. Vastuu on tilaajalla jos ei halua ongelmia.

  Spareto: tilasin kiireessä ( auto 200km päähän jäi ja tultiin laina-autolla pois) osan alkuperäisen varaosanumeron perusteella ilman kunnon kuvia. Väärä osa ja väittivät sitten että kyllä se käy siihen ja lähettämäni kuvan mukainen osa ei edes kuulu minun autooni. Viikon taistelu ja sitten rahat takaisin. Tosin merkkiliikkeen myyjäkään ei tiennyt minkänäköinen se osa on kun ne kuvat on piirretty eikä valokuvattu niihin vag sivustoille eikä ne o ihan just kuin oikeassa elämässä. Tilasin sitten täsmälleen samanlaisen osan kuin rikki mennyt mutta minkään varaosakuvaston mukaan se ei olisi pitänyt käydä. Kävi kumminkin ja oli sama kuin alkuperäinen vaikkei numero täsmännyt. Ja se osa on tehtaalta lähtöisin ollut just sellainen eikä muutettu. Edelleen niillä on muuten sitä samaa osaa samaan moottorityyppiin myytävänä vaikkei se käy. Jos tekee virheen niin se on inhimillistä. Jos toistaa samaa virhettä vaikka sen tietääkin niin se on tyhmyyttä.

  Autonvaraosat.fi: kysyin varuiksi renkaista onko m+s merkitty kun tehdas ei edes tee siinä koossa kuin ympärivuotiseen käyttöön soveltuvaa. Kuulemma kesärengas, naisoletettu vastasi. Kysyin toistamiseen että onko lumihiutalesymbolia ja laitoin valmistajan linkin josta näkee että tekevät vain yhtä mallia tuossa koossa joka on m+s merkitty. Edelleen vastaus että kesärengas. No idioottien kanssa väittely ei tuota koskaan tulosta.

  Ak24: kysyin muhvillisen tarvikepakoputken pituutta kun ei näy tiedoissa. Siinä on kenttä jossa lukee: kysy lisätietoja. Kolme kertaa laitoin eri sähköpostiosotteisiin sen kentän jälkeen kyselyn mutteivat o ehtineet vastata reilussa kuukaudessa. Tosin kotimainen varaosamyyjäkään ei ole vastannut vastaavaan kyselyyn pakoputken osista. Jos niitä tarvittavia tietoja ei voi laittaa siihen osan yhteyteen niin älkää myyjän tolvanat laittako ”kysy lisätietoja” kenttää jos ette koskaan edes halua vastata kyselyihin.

  Siellä nettiliikkeissä on vissiin ihmisiä jotka ei ymmärrä tuon taivaallista mistään myymistään tuotteista. Eikä halua palvella asiakkaita jos se vaatii ylimääräistä vaivannäköä. Kivijalkakaupoissa tai pienissä yhden tyypin nettikaupoissa se myyjä kävelee varastoon ja mittaa osan tai lähettää kuvan taikka kysyy toimittajalta lisätietoa.

  esimerkki muualta: tilasin ebaysta ns. Pulttidiodin reverse mallina. Tuli tavallinen. Laitoin viestiä myyjälle. 5 minuuttia myöhemmin tuli rahojen palautus tilille kiltiltä kiinalaiselta ilman kyselyitä ja keskustelua. Välillä tosin taas pitää uhkailla niitäkin kirkonkirouksella ja ebayn toimilla ennen kuin tehoaa.
   
  dart -66 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!