F-250 7.3 sammui

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Jope64, 30.3.2019.

  1. Jope64

    Jope64 1st gear

    Neuvoja tarvis. F250 vm 2001 7.3 sammui kesken ajon, ei syttynyt mitään merkkivaloja eikä lähde enää käyntiin. Sulakkeet, polttoaineen hätäsulku ja johdotukset tsekattu ja ok. OBD lukijalla ei saanut yhteyttä. Kun starttaa niin pitäisikö kiekkamittarin näyttää jotakin, nyt se pysyy nollassa? Indikoiko nokka-akselin anturiviasta? Kaikki vinkit tervetulleita.
     
  2. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Juu, vaihtoon, laita Motorcraft.
     
  3. J-P-A

    J-P-A 1st gear

    Juuri näin!! Vaikka tarjois mitä vaan muuta tarvike merkkiä, älä ota. Vain ja ainoastaan Motorcraft.
     
  4. Jope64

    Jope64 1st gear

    Kiitos vastauksista. Laitetaan anturi tilaukseen.
     
  5. Jope64

    Jope64 1st gear

    No niin. Nokan anturi vaihdettu eikä tullut henkeä koneeseen. Haynesin kirjasesta luin että polttoainepumpun (tankin jälkeen runkopalkissa) pitää käydä pari sekunttia kun kääntää sytytysvirrat päälle. Nyt niin ei tapahdu niin eikä napoihin tule virtaa hetkeksikään. Ongelma vai ymmärsinkö lukemani väärin? Pumpun rele testattu ok, ja sulakket kojelaudan alla olevssa taulussa ok. Onko em pumpuun liittyviä sulakkeita, breikkereitä tai releitä jossain vielä jemmassa?
     
  6. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Pumpun sulake konehuoneessa jarrutejostajan vieressä sulakerasiassa. #19, muistaakseni 30A
     
  7. Jope64

    Jope64 1st gear

    Ei ole sulakerasiaa konehuoneessa. Jarrupääsylkyn vieressä pieni musta boksi ja sen sisällä näköjään yksi rele ja kaksi breikkeriä tai releitä joissa päällä merkintä 12A.
     
  8. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Muokattu: 5.4.2019
  9. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Ja nytkö se kiekkamittari näyttää jotain vaiko eikö?
     
  10. Jope64

    Jope64 1st gear

    Jatkuu vielä. Sulakkeet kaikki ohjauspylvään vasemmalla puolella alhaalla panelin takana. Ja kiekkamittari ei hievahdakkaan startatessa. Mutta kyllä kai siirtopumpun pitäisi hetki käydä eli paineistaa linjat korkeapainepumpulle kun lyö virrat päälle samoin myös kun starttaa. Nyt ei kuitenkaan tule sähköä pumpulle sekuntiakaan. Mistähän saisi kunnon kytkentäkaavion? Haynes jäänyt tasolle tupkansytytin ja valot
     
  11. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Muokattu: 5.4.2019
  12. J-P-A

    J-P-A 1st gear

    ei tuu muuta mieleen kuin rockautosta korjaamo kirja/ cd(toimii suomessa?). Netistä sai ladattua ohjelman jossa oli kaaviota yms. koitan muistella ja kaivaa mikä se oli.

    Tuleeko savua putkesta kun starttaat? onko öljyä koneessa? tapahtuuko mitään kun starttaat ilman icp:n johtoa.
    Mulla tuo vaati 2 cps anturia että rupes toimimaan. Ensimmäisellä toimi n. 20min ja sitte sammu. Vaihoin mm. icp:n, ipr:n, kävin suuttimien johtoja läpitte yms. vika paikantui käyttämällä bluetooth adapteria joka keskusteli forscan ohjelman kanssa. Tästä näki mitä koode kone antaa ja mitkä arvot on pielessä. Ilman läppäriä vaati sen että oli pöytätietokone jatko johdon päässä autossa..
     
  13. Jope64

    Jope64 1st gear

    Annappa mulle e maili osoite niin laitan kuvan konehuoneesta ilman sulakerasiaa ja kuvan melkoisen kookkasta rasiasta kojelaudan alaosasta. Joo kolarisuoja tarkastettu ei ole lauennut. Oletin (kun ei ole kytkentäkaaviota) että virta siirtopumpulle menee kolarisuojan kautta joten irrotin pistokkeen ja tarkastin tuleeko sinne saakka sähköä, eikä tule. Huomenna irrotetaan sulaketaulu ja katsotaan mitä sieltä löytyy.
     
  14. Jope64

    Jope64 1st gear

    J-P-A ei tule savua putkesta. Tyystin hengetön.
     
  15. Jope64

    Jope64 1st gear

  16. Jope64

    Jope64 1st gear

    Pilarissa olevassa tarrassa valmistus ajankohta 09/01.
    Hiukan kerkesin etsiä mille välille sähkö siirtopumpulle hukkuu ja näyttää sille että sähkö ei kulje välillä pumpun releen napa 87 - kolarisuoja. Mittasin myös vastuksen em välillä ja se vaihteli villisti välillä 45- miinus 15 k ohmia. Onko mitään käryä mitä noiden kahden pisteen välillä on? Liittyykö mitenkään tähän ongelmaan ikäänkuin lorahdusta muistuttava ääni konehuoneesta noin 10 sek. Virran päälle kytkemisen jälkeen?
     
  17. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Itse vikaan en osaa sanoa mutta eikös valmistuspvm 9/01 meinaa jo vuosimallia 2002?
     
  18. Jope64

    Jope64 1st gear

    Joo noinhan se menee eli 2002 on oikea vuosimalli.
     
  19. Jope64

    Jope64 1st gear

    Vika löytyi. EGR:n painesensori kaput.
     
    Powerstroke ja esmi tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!