FHRA:n ja Drag Racingin nykytila ja tulevaisuus

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja tmd, 21.12.2014.

 1. bandit_1

  bandit_1 Gearhead

  on tullut vissiin 4 kisalippuun noita kuponkeja vuosien saatossa käytettyä, näyttelyssä ei lipulla tullu kertaakaan käytyä. liityin aikanaan jäseneksi, kun koin asian tärkeäksi ja mielekkääksi; ikään kuin tukemisen takia. nyt noita kilpailumaksuja tarttee maksaa, ja vähän se kirpasee toi korotus, mutta tilanteen huomioiden sen maksan mukisematta. harva hinta tahtoo näinäkään aikoina tippua, paitti juuston hinta
   
 2. Jenkkiauto

  Jenkkiauto 1st gear

 3. MIAMIRACING

  MIAMIRACING 1st gear

  Ööö ihan pakko kysyy et kai johtiksen kokouspalkkiot on poistettu tai ainaki leikattu?No asiaan eli kyllä poijiilla kova homma on varmasti saada hommat raiteille.Olis kyl ollu tärkeetä infota jäseniä tulevasta.Jos esim show ja kisalippuihin olisi se -50% tarjottu alennusta tai itkuvirttä ETUKÄTEEN veivattu huonosta taloudesta niin uskon et keskustelu olisi ollut hyvin paljon rakentavampaa ja hyväksyvämpää. Salaseurathan ja tiedotuksen hiljaisuus tuolla näyttää ikävä kyllä jatkuvan.Ja joo maksoin jäsenmaksun ku pitää yrittää sudittaa noi uudet takarenkaat..:))
   
 4. studio57

  studio57 Gearhead

  ei ole kokouspalkkioita ollu aikoihin...
   
 5. M-ajuri

  M-ajuri 2nd gear

  Luojan kiitos en kerenny maksamaan jäsenmaksuu! jos nää hommat menee niinku huhut kertoo nii tulee pätkätyöläiselle(katsoja) kehno dragrace kesä! :cry: :cry:
   
 6. esmi

  esmi Gearhead

  Oiskohan tullu jo vuosi sitten jäsenkato kun jäsenmaksu nousi? ja nyt varmaa lähtee lisää porukkaa,
   
 7. BBC

  BBC Guest

  Uskokaa vain, että ei se talous kohennu karsimalla ja karsimalla.
  Juttelin ex. tj:n kanssa syyspuolella ja hän sanoi että paljon on karsittu ja jossakin menee raja siinäkin, että hommaa voi pyörittää. On kuitenkin 1-2milj.euron vaihtoa vuodessa ja se velkamäärä mikä oli vielä 10v sitten on nyt aika minimissään. Sitä velkaa ei ole maksettu pois pelkästään säästämällä vaan kyllä sitä sisään virtaavaa rahaa pitää olla enemmän ja enemmän ja jokaisesta sisäänvirtaavasta eurosta kun saa jätettyä talolle hieman isomman siivun niin siitä se tulos kertyy.

  Näissä alennuksissa ei ole kysymys elämän ja kuoleman asioista vaan periaatteesta isolle yleisölle ja siitä minkä tunteen FHRA jättää kun lupaa tietyt alennukset tai ilmaisliput tiettyihin tapahtumiin jäsenille, vaikka jäsen ei niitä käyttäisikään.

  Miksi olla jäsen jos siitä ei saa mitään reallista hyötyä?
  Jotain nimellistä 10% alennusta voi luvata johonkin liikkeisiin tms. mutta se on sontaa. Isomman alennuksen saa kun menee ja tinkii itse hinnat ostotilanteessa. Konkreettinen alennus ja jäsenetu on esim. alennus ACS lipun hinnasta, kisalipun hinnasta tai muusta FHRA:n omasta tapahtumasta.

  Kuluja voidaan karsia tiettyyn pisteeseen, mutta liiketoiminnan tulos tehdään aina katteella; myyntikatteella ja ennenkaikkea käyttökatteella.
  Joskus kuulee kun yrittäjä valittaa että kun pitää maksaa isoja arvonlisäveroja, mutta sehän vain kertoo siitä että firmalla menee hyvin, kun arvonlisäveroa maksetaan tuotosta.

  Tärkeintä olisi nyt että TE JÄSENET vaaditte kokouksessa nähdä kaikki mainosdiilit mitä on tehty. Rahavirta sisään on numero 1, koska siitä se kate revitään. Aina voi olla jotain lehmänkauppadiilejä eli vaihdetaan mainosta näkyvyyteen jne ,mutta kuitenkin suurin osa diileistä pitää olla puhdasta rahaa FHRA:n firman tilille, piste. Jäsenillä on oikeus nähdä jokainen diili ja sieltä se runko tulee jolla homma pitää saada tietylle turvalliselle tasolle. Lipunmyynti esim. kisoihin on paljon hankalampi järjestää yhtä varmalle pohjalle, jos esim. on säätiedotus luvannut koko viikonlopuksi jatkuvaa sadetta tms.

  En maksa, en ole aikonutkaan maksaa enkä suosittele.

  Kaiken kukkuraksi FHRA:n homma on aivan liikaa Drag Racing painotteista. Kaikella kunnioituksella lajiin, jota on kiva seurata ja käydä katsomassa paikan päällä. FHRA:n johtokunnassa pitäs olla jäsenkerhojen edustajat, kisatiimien edustajat ja talkoohenkilökunnan edustajat. Niistähän se voimavara koko hommaan tulee. En tiedä ketä siellä on, mutta ehkä piiri on liian pieni leikkaus koko harrastetoimintaa.

  AH
   
 8. josu

  josu Gearhead

  Tää ukko törisee sellaista asiaa etten itsekkään olisi tajunnu noin syvällisesti asiaa kertoa:)
   
 9. pg1

  pg1 Gearhead

  Näissä alennuksissa ei ole kysymys elämän ja kuoleman asioista vaan periaatteesta isolle yleisölle ja siitä minkä tunteen FHRA jättää kun lupaa tietyt alennukset tai ilmaisliput tiettyihin tapahtumiin jäsenille, vaikka jäsen ei niitä käyttäisikään.
  Siinä kiteytyy rivijäsenen fiilis.
   
 10. studio57

  studio57 Gearhead

  mulla on semmoinen käsitys että nyt on otettu härkää sarvista ja yritettään saada tästä uudelleen kannattava toiminta vanha polku johti johonkin ja nyt uudistusten aika.. vain aika näyttää millaisia tuloksia siitä seuraa ja spekuloinnin paikka on melkein vasta sitten. . Pisteet uudelle väelle rohkeudesta ja tsemppiä!!!
   
 11. homer

  homer Gearhead

  Tähän tapahtumaan anettavien erikoisen suurten alennusten antaminen on estänyt osittain tapahtuman kehittymistä mm. ohjelmatarjonnan osalta.

  Muiden 2015 SM kisojen osalta jäsenkorttia esittämällä Fhra:n jäsenen etu pääsymaksusta paikanpäältä on -50%


  Tuo on lainaus tuolta naamakirjan puolelta. Ohjelmaa nitrokisoihin? Hankitaanko cheekki esiintymään vai mitä tuo tarkoittaa? Eikö ohjelmaksi riitä runsas osallistujajoukko em-ryhmiin?
   
 12. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Samaa mietin itsekin.
  Onko ne tulevat edut halpaa hattaraa vai makkaraperunoita?

  Vaikeaa on tuleva jäsenvankinta jos ei mitään porkkanaa ole tarjota.
   
 13. BBC

  BBC Guest

  Niinpä niin. No, seurataan tilannetta ja luvut kertoo puolestaan miten paljon sitä rahaa on hommattu.

  Yleensä muuten tähän aikaan vuodesta on ACS myyty huononakin vuotena reilusti yli 100 000e edestä diilejä. Paljonko tänä vuonna?!

  Sehän on kaikista helpointa "ottaa härkää sarvista" ja tuoda esille menneiden vuosien sopimukset ja tulleet rahamäärät ja verrata samoja lukuja tämän vuoden diileihin! Eihän siinä tarvi kenenkään arpoa mitään eikä ihmetellä huhupuheita. Luvut pöytään ja that´s it.

  Ja jokainen saa maksaa tai jättää maksamatta jäsenmaksut ja muut jutut, siihen nämä hommat täällä vapaassa markkinataloudessa perustuu.

  Se on sitten jäsenten oma häpeä jos eivät vaadi nähtäväksi kaikkia rahajuttuja tai tuskin suurinta osaa edes kiinnostaa koko asia.

  AH
   
 14. Putte

  Putte 1st gear

  Nuo kokouspalkkit oli 70-luvun ja 80-luvun alun juttuja. Niitä ei ole ollut enää noin -85 jälkeen.
   
 15. rude1

  rude1 3rd gear

  Kyllä täällä periferiassa asuvalle on nuo "edut" yhtä tyhjän kanssa, kisaliput ja alennukset on tulleet aina käytettyä. Pitäisikin olla niin että nuo kupongit olisivat vaihtoehtona noille "etelän miesten " jäseneduille. Yleensä jos johonkin järjestöön kuuluu ja maksaa jäsenmaksun niin jotain sieltä pitäisi myös saada, onpa se sitten jotain yhteistä puuhastelua tai jäsenetuja. Eihän tuolla jäsenmaksulla saa mitään mitä ei muutenkin saisi. Tämä on renkaanpotkija-rivijäsenen näkökulma.
   
 16. LEQ

  LEQ 1st gear

  FHRA:n Johtis ja allekirjoittanut pyydämme anteeksi heikkoa tiedotusta asiasta. Tähän on ollut syynä se, että Overdrive tai mikään muukaan julkinen keskustelufoorumi ei voi toimia yhdistyksen tai osakeyhtiön asioiden avaamiskanavana. Nyt ollaan jo jonkun aikaa tehty töitä sen eteen, että saadaan vain jäsenistölle tarkoitettu tiedotuskanava, jossa myös vuoropuhelu on mahdollista.

  Sen luominen ei ole aivan yksinkertaista, kuten varmaan kaikki tietävätkin, joten se kestää oman aikansa. Ensi viikolla sen tulisi kuitenkin minulle annettujen tietojen perusteella olla toiminnassa.
  Se tulee sijaitsemaan muutenkin täysin uusiutuvan http://www.fhra.fi -sivuston alla kohdassa "keskustelu".

  Tavataan siellä, toivottavasti jo ensi viikolla!
   
 17. gator850

  gator850 1st gear

  kyllä ne autot ja prätkät minuakin kiinnostaa ei sinne mitään muuta ohjelmaa tarvitse.lähden kuitenkin pois kun viimeinen startti on nähty.niin näkyy tekevän moni muukin
   
 18. 5.7 olssi

  5.7 olssi 1st gear

  eipä unohdeta ,että se on tänä päivänä pikkasen haastavampaa saada rahoitusta esim,vaikka pankeista ,saati sitte sponneista ,ei ole ihan vertailukelpoinen BBC tilasto vaatimus ,johon ruvetaan lukuja vertaamaan.

  Pittää muistaa ,et Raha on ny pirun lujassa,jos ei joku sitä vielä tienny ,ei siihen taho enää riittä minkään valtakunnan selkänahkakaan sen rahan kokoon saamiseksi,jos joku on eri mieltä, niin ei muutaku hattu kouraan ja kokeilemaan,enpä itse ainakaan haluaisi sitä kokeilla.
   
 19. jknR

  jknR Gearhead

  Enään ei vituta ihan niin hirveesti. Vielä kun sais nitroihin jäsenille halvat istumapaikkat niin alkais hymyilyttämään.

  No kait tonne FHRA:n sivuille olis voinnut tyrkätä tiedotteen heti kun tuli päätös siitä, että noita lippuetuja leikataan. :odroll:
  Hieno päätös toi, että SM:n lipuista saa sen puolet alennusta. Rahat kun on tiukassa, niin toikin pieni etu vaikuttaa siihen et onko varaa lähtä seuraamaan sitä parasta Drag Racingia paikan päälle.
   
 20. gremlin

  gremlin Gearhead

  Aulis voisi tosiaan, kuten MaxDura jo ehdottikin, jutella uuden toimarin tai pressan, tai vaikka Jaskan kanssa noista vanhoista- ja nykytilanteista.
  En kauheesti laskis vanhan toimarin tarinoille painoarvoa, kuten autokauppiaat tekee niin sitähän kerrotaan kaverille just sitä mitä se haluaa kuulla!

  Ja toi on nyt tilannetta helppaava homma meenkin ''sijoitusten'' osalta, 50% kisalipuista alennusta jäsenille on oikeen hyvä homma jäsenmaksun maksaneille.
  http://fhra.fi/sitenews/view/-/nid/223/ngid/1

  Voisin ymmärtää että toi ohjelmistoon sijoittaminen EM kisassa tarkoittaa jotain settiä mahdollisten rasvaus/sade taukojen aikana...
   

Kerro tästä muillekin!