FHRA:n ja Drag Racingin nykytila ja tulevaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja tmd, 21.12.2014.

 1. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Mites nuo ahdetut, jos ei TFB:ssa ole kuin 2 osallistujaa sinä ja Rolstad,, voisivatko osallistua myös TMB:en siinä tapauksessa? No tulevista säännöistähän se on vain kiinni.

  Hyvä ajatus saada hieman löyhemmät säännöt jotta osallistujamäärät toivottavasti lisääntyvät, sekä niihin parin Suomalaisen pyörän rakenteluun uutta virtaa.
   
 2. salakazi

  salakazi 2nd gear


  Huhujen mukaan Gustavsson tulee ajaan uudella TFB:llään EDRS kisoja, Poikajärvi tuo laitteensa radoille, Uggerud bros, Sverre Dhal, Svensson, Peter Ström twineistä lisäks Bengtsson, Hans-Olav Olstad, Rajala, Kuuru, Greger..... Onhan noita topfuelereita kunhan saadaan vaan riittävän vetovoimainen sarja aikaseks.
   
 3. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  No juu, alkaahan siinä jo olla, samaten noi mitkä on puheissa olleet josko alkais ahtohommiin.

  Kyllähän tuosta komean luokan saisi. Toi EM-statuksen tavoittelu on kyllä just sitä kenellä on parhaat sponssit matkakuluille.
   
 4. kapav

  kapav 3rd gear

  Kannattaisko ajatella tuota edrs laajemmalti kuin ainoastaan mopojen raahaminen nitroihin. Suomen kohdalta tuosta linkista löytyvästä taulukosta löytyy vain tyhjää joka kisan kohdalta. Näkisin vahvan PM-sarjan todella tärkeäksi. Tiedän useita pro tiimejä jotka lähtis välittömästi ajaa tätä sarjaa jos saataasiin kilpailuja Suomeenkin.

  http://www.speedgroup.eu/ndrs/index_ndrs.htm
   
 5. salakazi

  salakazi 2nd gear

  Ruotsalaiset Promodit jotka ei aja FIA:n sarjaa on alustavien puheiden jälkeen tulossa Nitrokisoihin ajaan ruotsinmestaruus kisan mikä käsittääkseni on myös EDRS kisa..
   
 6. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Muitakin alkkiksia on talleissa, millä vois kotimaassakin vetää, jos olis joku "procomp" tyylinen ratkaisu.
  Miksei TMFC, PM, TMD samassa luokassa? Matkana 1/8 ja mainetta sekä mammonaa luvassa?

  Kerrasta poikki SM?
   
 7. kapav

  kapav 3rd gear


  Tämä olis sellanen juttu mikä kannatas toteuttaa. Modeille indeksi 6,3 tmfc vois olla 6,0 ja tmd 5,8. Matka olis tietty 1/4.
   
 8. kapav

  kapav 3rd gear

  Eikös kannattas yrittää näitä tuleen vaik Alastaroon finaaleissa. Samoin tuo Mikkisen ehdotus vois tapahtuu siellä. Saatais toinen isompi kisa Nitrojen lisäks. Kansa tulee nitroihin ilman lisä kalustoo. Muut kisat sitä vetovoimaa kaipaa.
   
 9. mg

  mg Gearhead


  Vois olla ihan ok.
  Indeksien sekoittaminen soppaan kyllä hieman nostaa hiuksia pystyyn..
  Kun muutenkaan noilla kaluilla ei tarkkuuskilpaa ajeta.
   
 10. Jza

  Jza Double Gearhead

  No ei pirussa mitään indekseitä nykyistä enempää, niitä on nyt jo varmaan 2/3 kaikista ryhmistä. Mutta toi 1/8 maili ja kaikki samalla viivalla headsuppina voisi olla ihan jännä seurattava.

  Finaaleissa ei taida rata kestää pro -kalustoa ilman merkittäviä lisäkustannuksia?
   
 11. Zege

  Zege 3rd gear

 12. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead


  Suunnilleen samalla viivalla nuo kaikki on kuitenkin, PM ehkä jää hieman, mutta TD-säännöillä ajo, joten 1/8 on samoissa kuin TMFC:lla.

  Rata on aika jees finaalikisassa yleensä. Joten kyllä siellä hyviin aikoihin pääsisi.
   
 13. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Ja rata kun ei ole ihan parhaimmillaan, erot kapenevat.


  Vois olla ihan näyttävää touhua ja saada porukkaa paikalle.
   
 14. kapav

  kapav 3rd gear

  Tarkoitan et ajettais ku comppii eli eka maalis voittaa, ei mitään break out sääntöö. Lajittelut olis indeksin alituksen mukaan. Kuka eniten alitta indeksiä on lajittelun ykköne jne. Indeksillä olis tarkoitus asettaa laitteet samalle viivalle.
   
 15. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Ei hassumpi idea, mutta viivalta pitää lähteä yhtäaikaa ja nopealla kuusella.
   
 16. Putte

  Putte 1st gear

  Painojutuilla noi vois toimia paremmin kuin indekseillä. modeille hieman painohelpotusta ja tmd.lle snadit lisäpainot. Mitkä ne oikeat painot sitten olisi, sitä pitäisi miettiä.
   
 17. homer

  homer Gearhead

  Eikös joku vuosi takaperin finaaleissa kisattu nitropyörillä jostakin kerrasta poikki epävirallista titteliä? Lisäsiköhän yhtään kansaa katsomoihin?
   
 18. kapav

  kapav 3rd gear

  Mun ajatus oli, että kaikki vois ajaa oman luokkansa säännöillä. En itse ainakaan lähtis yrittää tähän yhteen kisaan säätää esim. Pro modia td:n sääntöjen mukaan. Modissa ei oo niin yksinkertaista leikkii painojen kanssa tai lisätä ahtimen pyöritystä. Eikä tämä palvelis auton normaalia kehitystyötä kun oikeesti on kyseessä kaks eri lajia. Jos ajetaan indekseillä kaikki saisivat ajaa autolla millä normaalisti kilpailisi omassa luokassaan. Tämä houkuttelisi varmasti enemmän kilpailijoita. Lähtö olis tietenki pro kuusi ja ekana maalissa olisi voittaja. Tälläiseen kisaan vois ottaa mukaan vielä vaikka pro stockit indeksi vois olla 6,8s (tietty luppunopeus ero olisi helposti 70-80km/h, mutta jos tämä ei haittais esim. Nixxonii ni mikä ettei). Eli ajettais procomppia indekseillä.

  DRF vois alkaa promoomaan tätä. Onhan finaalit heidän kisa.
   
 19. Putte

  Putte 1st gear

  Haluat indeksit ja silti prokuusen. Eikö tässä ole pieni ristiriita. Miten lasket indeksi tasoitukseset pudotuskisassa vai huomioidaanko noi indeksit vain lajittelutuloksia laadittaessa?
   
 20. kapav

  kapav 3rd gear

  Eli tarkoitan et kuljettajalle sytyy keltaset kerralla, onkos nopea kuusi sit oikea nimitys. Indeksi tasoitus tulis kuusella ja lajittelu nopein olis se ketä alittaa indeksiä eniten.
   

Kerro tästä muillekin!