FHRA SYYSKOKOUS 18.10.2014 PUHEENJOHTAJAN VALINTA

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja SST800, 8.10.2014.

  1. SST800

    SST800 3rd gear

    Vuoden verran olen saanut seurata FHRA:n toimintaa aitiopaikalta ja pettynyt tapaan, niin kuin moni muukin, millä tavoin FHRA:n asioita hoidetaan ja haluan muutosta toimintaan. Johtokunnan jäsenenä en ole päässyt vaikuttamaan asioihin siinä määrin kuin olisin halunnut. Ainoana vaihtoehtona on lähteä puheenjohtajavaaliin mukaan, jos kentältä saa riittävästi tukea.

    Mielipiteitä ja kommentteja otetaan mielellään vastaan

    Lasse Koskinen
    0400-646403
    lasse.koskinen(at)fhra.fi
     
  2. maverick

    maverick Gearhead

    Täältä tulee tukea! Ehdottamasti kannattaa sinun lähteä haastamaan nykyinen puheenjohtaja, uutta verta tollekin paikalle tarvitaan! Itse olen myös harkinnut johtokuntaan yrittämistä ensi viikon syyskokouksessa, tarvittaisiin sinnekin varmasti välillä vaihtuvuutta ja uusia näkymyksiä.

    t. Juho Yijälä-Räty/Top Street 260
     
  3. pile

    pile Gearhead

    Vaalit pitäis ehdottomasti uudistaa niin että voisi äänestää netin välityksellä. Saisi varmasti eri lailla äänestäjät liikkeelle.

    T. Pauli Stamblewski
     
  4. studio57

    studio57 Gearhead

    ehdotin tuota nettiäänestystä et vois esim pankkitunnuksilla vahvistaa henkilöllisyyden ja näin joka kolkassa asuvat jäsenet voisivat käyttää tasa-arvoisesti äänioikeuttaan. Onnea Lasse vaalikisaan !
     
  5. supo

    supo Double Gearhead

    Kertokaa uudet ehdokkaat mitä olisi tarjolla nykyisen toiminnan tilalle eli mikä muuttuisi?
     
  6. Putte

    Putte 1st gear

    Nettiäänestystä ei pidä ikinä hyväksyä mihinkään vaakiin. Manipuloinnin mahdollisuus on liian suuri, samoin kaikki mahdolliset ja mahdottomat odottamattomat ongelmat tulevat äänestyksiä sotkemaan, kuten on noissa parissa kunnallisvaalien yhteydessä tehdyissä nettiäänestyksissä nähty.
     
  7. studio57

    studio57 Gearhead

    osittain noinkin mutta pankkitunnuksilla voisi jokainen henkilövahvistaa henkilöllisyytensä ääntä antaessa ja ääntelaskenta annettaisiin puolueettomalle instanssille.. jos vaaliuurnat on pelkästään helsingissä ois äänestysprosetti presidentinvaaleissakin melko pieni. Harva helsinkiläinenkään lähtee rovaniemelle ääntään antaan
     
  8. homer

    homer Double Gearhead

    Millainen prosentti jäsenistä noissa kokouksissa yleensä käy? Vai onko niin kuin esim. taloyhtiökokouksissa että etukäteen voi melkein sanoa ketkä ovat paikalla?
     
  9. studio57

    studio57 Gearhead

    rapiat 1% , mut eipä enempää tuosta äänestysmetodista.
    onnea sekä menestystä jokaiselle tuonne pyrkiville ja oleville tasapuolisesti.
     
  10. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Kuulin huhua että olisi muitakin innokkaita puheenjohtajan virkaan.
    Hyvä vain että saadaan vaihtuvuutta puheenjohtajan pallille, ehkä jotkin asiat saadaan viimein muuttumaan.
     
  11. pinola

    pinola Gearhead

    Mitä muutosta olisi tulossa ja mitkä asiat hoituisi erilailla? Nyt avoimuutta peliin! Mä ainakin haluisin tietää mitä olisin tukemassa.
     
  12. C-barge

    C-barge Gearhead

    En tiedä, mut luulen et vuoden tai nollan johtokuntakokemuksella voi olla ehkä hankala sanoo mikä voi muuttua tai minkä edes pitäis muuttua. Aika usein raha ja realiteetit sanelevat raamit ja liikkumavara ilman isoja riskejä ei oo mitenkään valtaisa. Mut se tuosta ainakin tälläerää.

    Osallisatujamäärä yhdistyksen kokouksissa, eli "äänestysprosentti on erittäin matala. Kait se on sitä myös monissa muissa yhdistyksissä. Mut yhdistys on jäseniensä näköinen ja se näkö riippuu jäsenistön aktiivisuudesta myös noissa järjestöteknisissä asioissa. En tiedä Tapsan halukkuudesta jatkaa, mut ns. terveessä yhdistyksessä sekä johtokunnassa että puheenjohtajan virassa pitäis olla vaihtuvuutta enempi kuin fyyrassa on viimisinä vuosikymmeninä ollut.

    Se edellyttäis tietysti sitä että on vaihtoehtoja, tarjokkaitakaan ei ole viimeaikoina kauheesti ollut joten haastaminen on vähintäänkin tervetullutta.
     
  13. supo

    supo Double Gearhead

    Esim.Miten uudet puheenjohtaja ehdokkaat suhtautuvat Kalajoen kisan siirrosta esim.Alastarolle tai Motoparkkiin?Eli saisimme kaikkien luokkien autot/pyörät kaikkii SM-osakilpailuihin!!
     
  14. C-barge

    C-barge Gearhead

    Totakin asiaa sivuttiin viime viikonloppuna ryhmäedustajakokouksessa, ja veikkaanpa et on tuleva puheenjohtaja kuka hyvänsä, todennäköisesti kuitenkin olli läsnä tuossa kokouksessa, niin tossa asiassa ei muutosta tapahdu. Kalajoen kisa taitaa olla ainoo joka vuodesta toiseen on taloudellisesti plusmerkkinen. Olis melkonen pyllistys pohjoisen jäsenistölle ja väestölle jos se katoais. Ja ainakin itestä tuntuu et Suomen mestaruussarja ei voi olla kahden etelän radan varassa, paikoissa jossa on jo "kaikki nähty". Siitä huolimatta et Kalajoki suorituspaikkana etenkin tehokkaammille laitteille on mitä on.
     
  15. studio57

    studio57 Gearhead

    meille pohjoisempana asuville tuo tapahtuma on tärkeä ja kuten jykä sanoi jo plussalla.
     
  16. supo

    supo Double Gearhead

    En usko että jäi tänä kesänä plussalle sillä katsojia tosi vähän edellisiin kesiin verrattuna eli rupeaako näkymään kun ei kaikki luokat aja kisaa.Kalajoella ei ole tapahtunut mitään edistystä oikeasti sillä se vähäinen varikon suurennus olisi voitu käyttää paluutien levennykseen ja muihin turvallisuushommiin.Olisiko Pudasjärven vuoro näyttää muutama vuosi miten hommat siellä edistyisi sillä siellä ainakin puuhamiehet/naiset toimii!!
     
  17. C-barge

    C-barge Gearhead

    No ei se sit varmaan oo plussalla jos et kerran usko.
     
  18. studio57

    studio57 Gearhead

    välillä noita taantumia tulee jokaisissa tapahtumissa ja asioihin on monia syitä. mutta aiheeseen palataksemme onko muita ehdokkaita Lassen lisäksi ilmaantunut ? Tapsa varmaan kanssa varmaan vielä mukana ehdokkaana?
     
  19. SST800

    SST800 3rd gear

    Haluan muutosta FHRAn toimintatapoihin. Jäsenistö omistaa yhdistyksen, johon he valitsevat johtokunnan ja puheenjohtajan. Yhdistys omistaa OYn, jonka toimintaa ohjaa hallitus ja sen ohjeita noudattaa toimitusjohtaja. Tämä on jo vuosia ollut vääristynyt ja toimitusjohtaja on tuonut kokouksiin valmiiksi päätettyjä ja allekirjoitettuja sopimuksia ja ostoja. Mitä virkaa silloin on jäsenistön valitsemalla johtokunnalla? Puheenjohtajan tehtävänä on pitää lankoja käsissään ja delegoida tehtäviä asioita eri toimikunnille; kisajärjestelyt, ACS, ulkomaiset suhteet ym ja toimia yhdyshenkilönä johtokunnan, jäsenistön, toimitusjohtajan ja viranomaisten välillä. Haluan avoimempaa yhteistyötä kaikkien sidosryhmien välillä ja tehdyt päätökset ja lupaukset täytyy pitää. Talous pitää tasapainottaa säästöillä, eikä ottaa rahoja kilpailijoiden pussista. Vanhoja ja kalliita toimintamalleja pitää muuttaa. Kokemusta minulla on 20 v yrittäjänä, sekä luottamustehtävä Sysmän Säästöpankin pankkitoimikunnassa ja isännistössä, sekä tietysti kilpailijana/tiimipäällikkönä 15 v. Lasse Koskinen
     
  20. KJG

    KJG 3rd gear

    Viimeisten vuosien aikana on aika ajoin tullut esille tuo kannattavuus, joku kisa kannattaa ja joku ei. Asioita on puitu niin täällä OD:lla kuin keskusteluissa varikolla. FHRA:lla on jäseniä muitakin kuin pelkästään aktiivikilpailijoita ja heidätkin pitää muistaa, eli kakku kaiken kaikkiaan on aika laaja. Ei varmaankaan ole helppoa koittaa saada talous pysymään kurissa näinä aikoina, Lasse hakisi helpotusta talouteen säästöistä ja se on minun mielestäni ainoa oikea tie tällä hetkellä. Tätä voisi verrata hyvin esimerkiksi kaupan pyörittämiseen, hintojen nosto saattaa auttaa hetken, kunnes tuotteen/palvelun hinta menee yli kipukynnyksen ja silloin alkaa myynnin lasku. Tiukka kulujen tarkkailu ja niiden karsiminen auttaa varmasti pidemmälle.

    Tuota Lassen peräänkuuluttamaa avoimuutta ja yhteistyötä on myös toivottu vuosien varrella. Toivottavasti ei nuo Lassen tuomat asiat jää vain vaalipuheiksi ja Lasse todella tekisi hartiavoimin työtä noiden asioiden eteen, puheenjohtajan palli on luottamustehtävä ja siinä pitää olla jäsenistön luottamuksen arvoinen.

    Oliko muita ehdokkaita kisaan tulossa? Olisi tosi hyvä tietää tässä vaiheessa kun kokous lähestyy, päätöstä omasta äänestyksestä vasta paikan päällä voi olla vaikea muuttaa.

    Kristian Gestranius
     

Kerro tästä muillekin!