Finlandia 2000

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja 454GM/302Ford, 9.1.2007.

 1. 454GM/302Ford

  454GM/302Ford 1st gear

  Kaikkien kadehtima katto luukku löytyy emmännän auton katosta,
  ja vettä tulee kivasti sisälle.
  Olisko jollain tietoa mistähän saisi siihen uuden tiivisteen.
   
 2. Jasca

  Jasca 1st gear

  Heh, legendaarinen Finlandia. Ja oikein deluxe-malli kun on toi 2000. Mahtaako moiseen saada enää mitään varaosia...

  - Jasca -
   
 3. Henkseli

  Henkseli Gearhead

  Tuollanen lasikatto oli yhdessä romussa, vuoti joka välistä ja lukituskahvakin oli särki. Se tuli jollain sikamassalla tilkittyä umpeen sisä- ja ulkopuolelta. Ei pitäs vuotaa eikä enää ehjänä irrota. :oops:
   
 4. Silvarello

  Silvarello Gearhead

  Eiks se vuoda aina vähän, eli ei vika vaan ominaisuus :rotfl: Miulla on yks tuommonen Finlandia 2000- vessanpytty ehjillä tiivisteillä irrallaan tuossa. Jos uusia osia meinaa ,niin voi olla helpoin ettiä sopivaa metritiivistettä. :)
   
 5. Tuukka

  Tuukka 1st gear

  Sikaflexistä saa uuden tiivisteen
   
 6. kime2

  kime2 Gearhead

  Kumman huonoja kokemuksia teillä noista!
  Mulla on ollut usemmassakin ajokatoksessa tuollainen tai vastaava,ikä niistä ole yksikään vuotanut!
   
 7. mke77

  mke77 3rd gear

  ite otin lasin pois ja tiivisteen varovasten ja raaputin sen tiiviste uran puhtaaks porosta ja moskasta(kevytmiiniähän tuo kehys) ja sit silikoonia vahvasten (kun tosiaan on kevyt miiniä ni ei sikasil ota kunnolla kiine, silikooni paree)tiiviste uraan ja tiiviste päälle! ja seuraavan päivän siihen tiiviteeseen sitä "lista-puikkoa"(sitä tossu silikoonia) ja lasipäälle!

  eipä enää persekastunut camryssä, kiitokset sillekkin joka semmosen oli pistänyt kattohon!!!
   
 8. mopster

  mopster Gearhead

  Mulla oli aikoinaan saabissa tommonen luukku, ja olin tiiveyteen tyytyväinen, kunnes joku kojootti pölli koko luukun kehyksineen päivineen :soosoo:
   
 9. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Kyllä! Sika toimii aina. Sivuvaikutuksena fjinlandiva tuu-tausen ei aukee enää, mutta hyvä niin eikä vuoda enää.
   
 10. malonari

  malonari 1st gear

  Mulla oli kans tollanen Taunuksessa , ja ain kastu penkki :x
  mut oli se siihen aikaa muuten retee :rotfl: 8)
   
 11. Chevy-74

  Chevy-74 1st gear

  Suurin virhe on käyttää molempia eli tiivistemassaa ja tiivistettä. Kannattaa käyttää vaan jompaakumpaa, niin välttyy vuodoilta (jos homma on muuuten kunnolla tehty). Sama koskee melkein mitä tahansa tiivistyshomaa, jossa tiivistetään nesteitä.
   
 12. Buick225

  Buick225 Double Gearhead

  Kyllä aukeaa kun laittaa teipin lasiin tiivisteen kohdalle,muuraa sialla raot umpeen ja laittaa luukun kiinni.
  Kuivumisen jälkeen avatessa teippi jää sikaan kiinni,veitsellä liiat pois ja vot,suomen ainut F-2K joka ei vuoda :D
   
 13. Chevy-74

  Chevy-74 1st gear

  Hyvin näkyy vuotavan tuo vanin luukkukin kun on joku sialla hölvänny kiinni, ja vaihtoon menee sisusta kosteuden takia..... :soosoo:
   
 14. ahne

  ahne 1st gear

  Tollanen on kanssa omaan kotteroon löytänyt tiensä, ei vuoda ilmeisesti juurikaan... vaikea todeta, kun tuulilasi ja oven tiivisteet vuotaa..
  Vähän on ollu mielessä eroon pääseminen..
  Onkos Kukaan hitsaillu reikää umpeen?
   
 15. HRTP

  HRTP Gearhead

  Mullakin Vanissa tuo finlandia luukun kopio,ja sekin vuotaa aikalailla...pitäs keksiä millä sen saa pitämään vedet ulkona :odroll:
  Nimimerkillä ei ole hauskaa kun persuus kastuu
   
 16. Silvarello

  Silvarello Gearhead

  Täälläpäin yks herra kokeili miten V8 Aspeni kulkee ja rekan tullessa vastaan ihmetteli jotta miten tässä korvat lukkoon meni, no se oli kattoikkuna ottanu ja lähteny omiin matkoihinsa :rotfl:
  Samainen herra kehui hitsanneensa reijän puikolla umpeen :eek:
   
 17. Putte

  Putte 1st gear

  Mulla oli joskus 25 vuotta sitten Mazda 323:ssa tommonen Finlandia, eikä se vuotanut ikinä. Kerran Haarajoen Unkalla auton sisusta kyllä kastui kattoikkunan takia urakalla, kun jätin sen auki sisään mennessä ja joku fiksu laittoi vesiletkun kattoikkunasta sisään vedet virtaamaan. Oli pikkasen kärryssä vettä, kun aukasi oven ja kuivatus kesti muutaman päivän. Taisin olla sinä ilta ainut, jota ei naurattanut.
   
 18. mke77

  mke77 3rd gear

  tuli juur mieleen ett "tuanoi-mies" eli raumalti osti multa tommosin viimu kesän ja ajo hakemaan viel!! lupas poikansa autton laittaa(mitäköhän pahaa se poika oli tehny)

  ja yks näkyis olevan viel hiacen katossa kiine :rotfl: ett tarjouksia vaan.... 8) kesä tulee kuitenkin, sopeis peräkorotettuun darttin kuin :poff:
   
 19. flatonia flattop

  flatonia flattop 3rd gear

  Kyllä on lukematon määrä autoja tollakin perkeleen luukulla pilattu :mad: Mullakin on yhdessä ja pois se sieltä lähtee ja sen jälkeen pamautan sen lekalla paskaksi :mad:
   
 20. kime2

  kime2 Gearhead

  Kauheaa jupinaa moisesta luukusta,joka on oikein kiinnitettynä(tiivistettynä) mainio varuste kuumien kesäpäivien aikaan ja silloin jos tupakoi autossa!
  Mulla on noita ollut useammassakin autossa,aivan kuten alkuperäisiäkin luukkuja tai irrotettavia paloja,pitkästä aikaa on ns.ehjä kattoinen käyttis alla ja on vähän käynyt mielessä finlandian asennus palstalaisten suureksi riemuksi ja etenkin nyt kun kaveripiirissä on kahdella kaverilla 2kpl luukkuja/auto(porvareita) :D
   

Kerro tästä muillekin!