Finnish Hot Rod Association 50-vuotishistoriikki

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja -zzz-, 17.4.2019.

 1. -zzz-

  -zzz- Gearhead

  Niinpä... rakastettu ja vihattu jenkkiautoklubi on tulossa täysi-ikäiseksi...

  FHRA täyttää 50 vuotta vuonna 2022. Se on lähes yhtä pitkä aika kuin suomalaiset ovat harrastaneet jenkkiautoja. Kokoamme juhlan kunniaksi tukevan kirjan, johon kerätään kerhon historian lisäksi myös esihistoriaa, eli tarinaa 60-luvun jenkkiautoilijoista ja hot rod-toiminnan juurista Suomessa.

  FHRA syntyi moottoripyöräryhmästä, jonka kiinnostus laajeni jenkkiautoihin. Vaikka klubi on lähtöisin pääkaupunkiseudulta, on jenkkiautoja ja Amerikantyylisiä moottoripyöriä harrastettu paljon muuallakin. Nämä kaikki muodostavat suomalaisen hot roddingin historian ja siitä kaikesta olemme kiinnostuneita!

  Sinun panoksesi kirjan syntyyn on ratkaiseva. Etsimme tarinoita ja kuvia harrastuksen piiristä, niin Fyyran sisältä kuin ympäri Suomea. Milloin teillä päin alkoivat jenkkiautot muuttua rakennelluiksi, ketkä olivat alueesi pioneerejä, mitä kiinnostavia laitteita teillä pyöri, mitkä olivat suositut cruisailureitit, kuka ajoi alueellasi drag racingia? Mitä kulmillasi tapahtui kun käytettyjen autojen maahantuontisäännöt muuttuivat...

  Teokseen kirjoitetaan myös kattava kerhon "virallinen" historia, josta selviävät niin ylä- kuin alamäetkin ja liitämme mukaan myös kiinnostavaa nippelitietoa kisoista ja näyttelyistä sekä tietysti kerhon henkilökunnasta vuosien varrelta.

  Kirjan kokoaa ja kirjoittaa Pekka Mannermaa tiiminsä kanssa. Haemme siis kuvia ja tarinoita. Otamme vastaan kuvia tai negatiiveja, jotka skannaamme digitaaliseen muotoon ja palautamme omistajilleen, myös valmiiksi skannatut kuvat kelpaavat jos ne ovat korkearesoluutioisia. Haastattelemme alan ihmisiä ja nauhoitamme haastattelut, kaikki materiaali arkistoidaan asianmukaisesti, jolloin se on myöhemminkin tutkijoiden käytettävissä.

  Jos haluat lähettää kuva-tai tekstimateriaalia meille, on sähköposti pekka.mannermaa@fhra.fi oikea osoite. Projektista käydään keskustelua myös Facebookissa, osoitteessa https://www.facebook.com/groups/835714366790847/
  Kuviin olisi hyvä merkitä kuvausaika, - paikka ja henkilöt jotka kuvassa ovat, jos sellainen on mahdollista. Ennen kirjan taittoa vaivaamme sinua myös sen verran, että pyydämme luvan kuvien käyttöön, mutta se on sitten hiukan myöhempien aikojen huoli.

  Levitä sanaa, tässä ollaan alan asialla!
   

Kerro tästä muillekin!