Fleetsiden BRAKE valo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja luckypastard, 29.4.2013.

  1. luckypastard

    luckypastard 1st gear

    Kojetaulussa vilkkuu välkkyy BRAKE-valo tasasen hallitsemattomasti. Se alkoi kesken ajon välkkymään.

    Historiaa sen verran että pari viikkoo sitten katsuri totes oikean puolen takajarrun voimattomaksi ja vikaa etsiessä löytyi vuotava takapyörän stefa joka vaihdettiin ja samalla myös oikean puolen jarrukengät jotka oli öljystä kyllästyneet. No leima papereihin ja raakaa ajoo kunnes alkoi toi valo vilkkuun. Viime perjantaina oikean puolen takajarrusylinteri räkäs nesteet ulos, sillon valo ei vilkkunut vaan paloi jatkuvasti. No sylinteri vaihtoon ja ilmaus, jarrut pelaa taas vaan BRAKE-valo vilkkuu kun hullun mieli.

    Eli onko ideoita mistä moinen tulee, onko jarruissa nyt jotain häikkää edelleen vai olisko vika vaan siinä valon anturissa? Sitä kuitenkin epäilen koska seisontajarrun kun polkasee pohjaan palaa valo normaalisti, vilkkuminen taas jatkuu kun seisontajarrun vapauttaa.

    Auto jossa valo präkää on -89 diiisseli fleetside

    Tänks! :pinup:
     
  2. slote

    slote Gearhead

    http://www.handen.us/fleetside.html tuolla pitäisi olla aika kattavasti autosi RWAL jarruista.

    ....valon (epäsäännöllinen) vilkkuminen viittaisi esim.sähköisen vian (esim. huono liitos jossain) liittymiseen brake valon palamisen yhteydessä. Esim jos sieltä jarrujen lähellä olevasta älyboksista on johto löysällä. Seisontajarrun ja varsinaisen jarrun kytkimetkin voisivat heiluessaan (löysinä) aiheuttaa vilkuntaa .
     
  3. Mika.V

    Mika.V Gearhead

    Omassa autossani (1988, C1500), ei tuo valo koskaan ole vilkkunut, vaan se on aina palanut kokoajan, kun on ollut jokin jarruvika päällä (kun takajarrujen putki alkoi vuotamaan ja kun sulake paloi jarruvaloista), mutta ainakin tuon linkin mukaan se voisi vilkuttaa vikakoodia ?: http://www.justanswer.com/chevy/43spt-8 ... -time.html
    Ps: Jos se vilkkuttaa jotain vikakoodia, niin vikakoodi muistiin ja tuon vianhakuohjeen kaavion lopussa, on tuo sulakkeen irti käyttö, itse kokeilisin sitä ensinmäisenä...
     
  4. slote

    slote Gearhead


    Joo....jos se valo vilkkuu epäsäännöllisesti ( " kuin hullun mieli " ) niinkuin olin ymmärtäväni niin silloin ajattelin siellä olevan jotain (fyysistä) vikaa. Tuossa linkin tapauksessahan se vilkuttaa selvää vikakoodia.

    Hei ! On Vappu ! Meinaatteko talleissa lymyillä koko illan :)?? Hauskaa Vappua !!
     
  5. makkepuu

    makkepuu Gearhead

    mulla '90 fleetside välkytteli brake-valoa kans. ei välkkyny jos jaksoi pitää bootsin kärjellä käppäripoljinta ylhäällä ettei tärissy montuissa
     
  6. Mazda

    Mazda 3rd gear

    -89 Silveradossa jarrupääsylinterin vieressä oli joku älyboksi, sen liitin vaan irti niin loppu valon vilkuttelu.
    Saman ikäisessä diesel vanissa valo vilkutteli, loppui kun hommasi kunnon paineilmalla toimivan ilmaustyökalun.
     

Kerro tästä muillekin!