Florida matkailu

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja 69, 20.11.2019.

 1. 69

  69 3rd gear

  Hemmetin hienoo kyl ollut! Eilen kun tultiin lätkäpelistä, ni liikennevaloissa viereen tuli räyhä-ääninen Camaro, puristin rattia ajattelin et NYT katotaan..
  Vaihde N ja pikku kaasun polkasu, no eihän ecoboost paljon puhu. Vaihde S. Valot vihreeks kaasu pohjaan rattiläpäreist 1, 2, 3. Vauhtii 45-50 mph ja kaasu ylös samassa takaa kuuluu helvetilline v8 räyhä ja Camaro syöksyy ohi.
  Seuraavissa valoissa Camaro odotteleekin kuski hymyilee ja näyttää peukkua. Vieressäni istuva navigaattorin lukija ja nopeuden rajoitin on sitä mieltä ettei enää.
  Hauskaa, mutta pitäis olla v8!
   
  isalmela ja mcmies tykkäävät tästä.
 2. simeoni

  simeoni Gearhead

  ESTA:sta kyssäri, kun olette täyttäneet tiedot ja maksaneet, kuinka nopeasti olette saaneet ilmoituksen hyväksynnästä? Nyt on nimittäin mennyt jo yli viikko kun korttia on veloitettu.
   
 3. juko7

  juko7 Gearhead

  Kaikille ei tule ilmoitusta syystä tai toisesta, ei muistaakseni luvatakaan lähettää, vaan pitää käydä hakemussivuston kautta tarkistamassa. Käy ekaksi siellä, ellet jo ole tarkistanut.
   
 4. simeoni

  simeoni Gearhead

  Sieltä yritinkin... Oiskohan ollut joku bugi sivustolla, viidennellä kerralla tuli vasta tiedot näkyviin. Kaikki ok.
   
  juko7 tykkää tästä.
 5. markoyt

  markoyt 3rd gear

  Ei tullut ilmoitusta minullekaan,mutta seuraavana päivänä oli hyväksytty kun hakusivustolla kävin kattomassa.
   
 6. 69

  69 3rd gear

  Ei tullut meillekkään mitään ilmoitusta. Makso jtn 14eur, kun toisella sivustolla oli 80??
  Seteleitten kanssa sää olla tarkkana 1$ ja joku 20$ näyttää hyvin samoilta, kun noita ykkösiä kertyy paljon ja pienempiä kolikoita taskut täyteen.
  3500 km. Ollaan ajeltu, huomenna illalla lento kotio päin. Toi lentomatka on kyllä persiistä.
   
 7. Ässä.

  Ässä. 2nd gear

 8. TiedäHäntä

  TiedäHäntä 3rd gear

  Liekö sitten tämän topiikin takia, mutta löysin itseni googlettamassa Floridan reissua.

  Oon tehnyt kolme pidempää autoreissua Amerikassa 90-luvulla, mutta nyt en ole käynyt siellä pariinkymmeneen vuoteen.

  Katsoin Booking.comista ihan randompaikoista (Miami Beach, Daytona) majoituksen hintaa ensi yölle, ja hinnat on aivan älyttömiä, luokkaa alkaen yli parisataa euroa per yö. Kun laittaa haun viikon päähän, niin tilanne on ihan toinen. Silloin löytyy 70-80 eurolla jo ihan ihan tarpeeksi hyvää huonetta.

  Onko tosiaan niin, että Amerikassa ei enää voi ajella ilman majoitusvarauksia, vaan pitää tietää viikkoa ennen missä meinaa olla? Ennen vaan ajettiin pimeän tuloon, ruvettiin sitten katsomaan vacancy-kylttejä, ja aina löytyi lopulta jotain ihan edukkaasti.
   
 9. Swinger

  Swinger Gearhead

  Saa siellä ajella ilman mitään majoitus varauksia. Kerran vuoteen tulee käytyä 4-5vkoa kerralla ja silloin ku ajellaan jonnekkin päin ni varataan autosta yö paikka 1/2-2 tuntia ennen yöpymistä.
  Ensimmäisen yön hotelli tulee aina varattua ennen maahantuloa hyvissä ajoin.
   
 10. simeoni

  simeoni Gearhead

  On tää amerikkaa, GT-Mustang alla ja lämpöä +30. Tää viikko menee lasten ehdoilla, Disney Worldia ja uima-altaalla lekottelua. Toinen viikko sitten roadtrippiä.
   
  isalmela ja 69 tykkäävät tästä.
 11. toyopet

  toyopet Gearhead

  Siinä ESTA-luvassa kysytään paikkaa, jossa aikoo majoittua mutta siihen voi laittaa paikaksi myös tuntematon. En tiedä sitten aiheuttaako se enemmän kyselyä saapumistarkastuksessa.

  Florida, tai ainakin Miamin ympäristö ja Key West, on järjettömän kallista ruoan ja majoituksen suhteen. Itse ei kyllä ole muualla päin USAa tullut käytyä mutta jaettiin kokemuksia vaimon veljen kanssa.
  Henkilökohtaisesti näin maaseutujunttina tuo Miami-Key West-Ft Lauderdale alue on ihan liian tiukkaan asuttua ja liian vilkasta. :)

  Ja asia mikä ei yllättänyt mutta oli merkittävämpi kuin kuvittelin, puhekieli: enemmän espanjaa kuin englantia. Keysseillä oli paljon snowbirdejä, jotka puhuu englantia mutta mantereen puolella kauppakeskukset, ravintolat ensimmäisenä tarjottiin espanjaa. Ja esim. Dolphin Mallissa sekä Sawgrass Millissä en kuullut englantia juuri yhtään.

  Viime vuonna käytiin perheen kanssa ja autona oli perheauto eli malibu, joita ei taida olla kuin vuokra-autoina, kukaan muu kuin turisti ei niillä aja, tai siltä vaikutti. Mutta 2.0 turbo ecotec pysyi liikenteen tahdissa 7v automaatin kera ja ajotietokoneen kulutus reissun ajalta 4.8l/100km.
   
 12. markoyt

  markoyt 3rd gear

  No niin,justiin ollaan lähössä Floridaan Orlandoon....tarkoitus käydä moniakin paikkoja lasten kanssa.Tuonne Ocalan NPD:lle pohjoiseen ajattelin ensin suunnata....onko tuolla käyneitä?Pääseekö näyttelytilaan tutustumaan ja onko paljon osia "hyllyssä" .Firebirdin osia olis tarkoitus haalia.
   
 13. buick60

  buick60 Gearhead

  Ocalan NPD:llä usein käyneenä kyselin kerran osien saatavuutta ni sanoivat et 97% osat hyllyssä
  Näyttelyhalli yleensä aina auki
   
 14. markoyt

  markoyt 3rd gear

  Nonni sinne siis.Tuohon Oldsin 455:seen vois männät ym sisuskaluja tuoda jos Orlandon alueella ois saatavilla....tilaan en viitti lomalla alkaa.
   
 15. Buick225

  Buick225 Gearhead

  Ei omaa kokemusta mutta Miamista veneretkelle koska tuo Miamin huvivenesataman sisääntulo on aika legendaarinen. Kun sopiva lasku/nousuvesi ja oikea tuulensuunta niin siinä (Haulover inlet) on aivan tautinen ristiaallokko. Tuubissa paljon pätkiä kun isotkin kipot meinaa keikata.
  Ei merisairaudesta kärsiville.
   
 16. Procharged Vette

  Procharged Vette 2nd gear

  Oliko edes kymmentä tuntia, pientä vielä siihen verrattuna kun itse lensin San Franciscoon, Roi-Hki-Frankfurt-Frisco 33 tuntia, aikataulujen takia yöpyminen välissä Helsingissä.
   
 17. Swinger

  Swinger Gearhead

  Mutta sehän on tullut huomattua että sä procharged vette olekkaan tavan mammanpoika niinkuin me muut ollaan..
   
 18. 69

  69 3rd gear

Kerro tästä muillekin!