Ford 1939

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja J_H, 9.4.2012.

 1. J_H

  J_H 1st gear

  Talliin ilmesty -39 4d foortti, mutta nyt mieleen ilmestyi muutama mutta....
  Auto on suomiauto, 35 vuotta riihessä...
  Moottorina on ilmeisimmin 60hv pata , 17 pulttia kannessa
  Ratti on 3-puolainen, ilmeisesti standard malli?
  Mutta korissa rintapellissä on laatta 91a
  Onko deluxea tehty 60hv koneella? ja ko. ratilla?
  :eek:
   
 2. jzl

  jzl 1st gear

  91a malli voi fordilla tarkoittaa, joko 85 heppaista 1939 vuosimallin henkilöauto deluxea tai 85 heppaista standardia. 922a taas tarkoittaa 60 heppaista standardia, 60 heppaista deluxea ei ole tehtykään.

  tuossa kuva mallin tunnistamiseen:
  [​IMG]

  PS: jossain osissa voi lukea 91a-**** tai vaikka 78-*****, joka tarkoittaa vain osan osanumeroa ei automallia mitenkään. Jos auto on pohjoismaiden malli alunperin, on siinä kuskin puolella tulipellissä messinkinen kyltti jossa on auton runkonumero tyyliin 18-******, jos alunperin 85 heppainen V8 ja 54-******, jos alunperin 60 heppainen kasi. suomiautot ovat hyvin monet 60 heppaisia kuten minunkin kaikki 4 raatoa alunperin, 54-***** runkonumerot. kuitenkin yhdessä oli isompi 85 kasi kiinni, moottori vaihdettu joskus.
   
 3. Rod&Kustom

  Rod&Kustom 2nd gear

  Ja onhan moottori voinut vaihtua jossain vaiheessa alkuperäistä pienempäänkin, jos sellainen on sattunut sopivasti kohdalle vanhan padan hajottua.
  Sota-aikaan Suomessa tehtiin paljon moottoriswappeja noihin autoihin, koska öljyt olivat huonoja ja koneet kuluivat nopeasti rajussa käytössä. Yleensä armeijan käytössä moottoreita ei kuitenkaan vaihdettu alkuperäistyyppisestä poikkeaviksi, mutta myöhemmin yksityiskäytössä esim. 50-luvulla tilanne saattoi olla toinen, kun osia oli vaikea saada ja niitä käytettiin, mitä sattui olemaan saatavilla.
   
 4. J_H

  J_H 1st gear

  Kiitosta, keulapellit on kadonnut vuosien saatossa johnkin...
  Keulassa on laatta jossa lukee 91a ja sarjanumero taitaa olla 18?
   

Kerro tästä muillekin!