Ford 221 / 260 windsor vaihteisto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja ohc205, 2.12.2008.

  1. ohc205

    ohc205 1st gear

    Elikkäs mitä vaihteistoja on käytetty kyseisten mottien kanssa?

    Pystyykö uudempia vaihteistoja käyttämään näitten kanssa?
     
  2. kime2

    kime2 Gearhead

    Ainakin t-10 ja toploaderia!
     
  3. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ceenelkku on varmaan yleisin ja toi AOD/AODE toosa taitaa sopia noihin muuten mutta 260 kikkaraa on saanu myös 5pulttisella kaavelilla ja siihen ei mikään uudempi keksintö sovi!!
    Vai toploader noitten koneitten perässä :eek: .
    Niin ja C-5 sopii myös noihin ja se on oikeastaan paras vaihtoehto noista tomaattitoimisista.
     
  4. EdselHomo

    EdselHomo Gearhead

    Jos en ihan kauheesti puhu läpiä päähäni niin kaikki 221 / 260 koneet on noita 5-pulttisia. Ekoissa Musseissa oli vielä noita 260 koneita, mutta sitten muuttuivat 289....

    Joku pikkulohkohomofordisti voinee vielä vahvistaa asian... 8)
     
  5. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    En nyt rupee alan homon kanssa kinaamaan :rotfl: ja varsinkin kun pätkii tietotoimistossa. Se oli vissiin toi 255 kikkara kun jakaa saman kaavelin late 260, 289 ja 302 kikkaran kanssa ja taitaa 351W olla vielä samaa?? tai sitten ei. Eli siis orkkis kyskään tomaateista "5-pulttinen" C-4.
     
  6. kime2

    kime2 Gearhead

    Juu,läheiseltä romikselta löytyi 5-pulttinen koppa joka sopi hienosti kapea jakoiseen toploaderiin,mut ei mun ajokissa aiemmin olleeseen T-10:iin,tosin saattoihan se koppa olla 289:stäkin mutta sillähän ois kuitenkin liitettävissä toploader noihin early-koneisiin!

    Sitä samaa 6-pulttista koppaa käyttää sitten vielä ainakin 351C,jollaisesta tuo mulla nyt oleva koppa 351 Windsorin perään otettiin,joku fordisti vois vielä tarkentaa kuinka on 351M:n ja 400:n laita niin saatais aika lailla käsiteltyä tässä nuo pikkulohko-fordien jaot!
     
  7. ohc205

    ohc205 1st gear

    Ootko siis löytäny jostain kytkinkopan jolla saa toploaderin tohon vanhaan 5-pulttiseen?
     
  8. AFTERBURNER

    AFTERBURNER 1st gear

    Jos en ihan kauheasti puhu läpiä päähäni niin ekat 289 koneet olisivat myös 5 pulttisia!

    Joka tapauksessa jos tarvii 5 pulttista kytkin koppaa c 4 laatikkoon on se harvinaista herkkua.Kyseiselle käikäleelle joskus markka aikaan olisi ollut tarvetta mutta markka aikainen hinta 1500mk kuulosti hurjalle! eihän se näin euro aikaan tuntuisi missään!

    Joku pikkulohkohomofordisti voinee vielä vahvistaa/oikaista asian.
     
  9. EdselHomo

    EdselHomo Gearhead

  10. ohc205

    ohc205 1st gear

    Siis manuaali vaihteisto pitäs tuohon kehitellä.
     
  11. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    C5 on erinomainen vaihteisto cruiseriin, mutta en ole ihan varma voiko sitä vahvistaa samoilla palikoilla kuin Cnelkkua.

    351M ja 400 ovat edelleen isolohko 429/460 kaaviolla.
     
  12. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Kyllä ton Ceeviitosen saa yhtä hei eiku vahvaksi kuin C-4 toosan ja samoilla palikoilla. Jostain ihme syystä noita manuaalitoosia vongataan :eek: . Tai sitten noi manuaaliukot ei käy ruisinkeissa :rotfl: .
     
  13. cncwoo

    cncwoo 1st gear

    Mulla on yks kytkinkoppa joka on tehty 6 pulttisen kopasta 5 pulttiseks ja oli kiinni 260 perässä.Tiiä sitten minkä lootan eestä se on.Ylemmät laatikon kiinnityspultit on aikas etäällä toisistaan.Vähä niinku väyr...en kuuluisat silmät.Haarukka ja vauhtiskin oli tuolla keskusvarastossa.
     
  14. kime2

    kime2 Gearhead

    Ehkäpä just tavis koppa johon sopii mm.T-10 ja leveällä jaolla oleva Toploader,mut ei se mulla oleva kapeajakoinen Toploader jos ois sopinut niin olisin siellä häiriköimässä vartin päästä :rotfl:
     
  15. Jukka

    Jukka 3rd gear

    Jos on kytkinkoppa vielä hakusessa niin kysäises Tuumamieheltä.
    www.tuumacid.com
    Kyseisellä herralla oli joskus Toploaderiin 5-pulttinen kytkinkoppa.
     
  16. kime2

    kime2 Gearhead

    Jos mua tarkoitit niin kyllä sellanen tuli vastaan tuolla romiksella,mutta siihen sopi ainoastaan se kapeampijakoinen Toploader!
     

Kerro tästä muillekin!