1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

ford 400 baylineriin

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja la_bot, 13.9.2017.

 1. la_bot

  la_bot 1st gear

  morjes. eli olisi tarkoitus laittaa kyseinen 6.6l bensakone 1952 beikkuun. projekti on ollut noin kuukauden käynnissä ja kone alkaa olemaan muutamia ratkaisuja vaille paikalleen pudotettavissa.
  nyt tehty jo kumikytkimen sovitus vetolevyyn
  moottorin takakannakkeet
  pakosarjoihin porattu reijät ja tehty nipat jäähdytystä varten. (mietityttää miten käyttäytyy kun vesi ja pakokaasu sekaisin) pintaputket tulee kuitenkin joten kai se vesi ulos löytää.
  kone koekäytetty lattialla ja todettu kaasari paskaksi. hommauksessa edelbrock imusarja ja marinemallin kaasari. näillä voimaa jo +300hv ( vakiona 264hv ja 500nm ) vinkkejä ja vitsejä saa esittää esim. huomioitavaa
   
 2. hantta

  hantta Gearhead

  Mitkä pakosarjat?
   
 3. la_bot

  la_bot 1st gear

  vakiot joihin porattu reijät ja tehty nipat
   
 4. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Tuli mieleen pakosarjat missä on ilmapumppua varten joka sylinterille oma putki. Voiskohan niitä hyödyntää veden pruuttaamiseen pakosarjaan? Sopiiko nelisatkuun minkään muun koneen sarjat missä niitä on käytetty on eri juttu.
  Ja mites kun 400 ja 351M koneissa on kansiin jo valettu nuo vastaavat ilma kanavat (Thermactor mualimanihme). Niistähän sais kätevästi vesiruiskun? Thermactor järveen ja reikään pletku ja menox?
   
  Muokattu: 13.9.2017
 5. peltsi

  peltsi Gearhead

  Ilmeisesti vettä syötetään Cobran omalla vesipumpulla? Miten sä oot sen hoitanu ettei pakosarjoihin valu vettä kun motti on sammutettu?
   
 6. la_bot

  la_bot 1st gear

  joo cobran oma pumppu hoitaa vedentulon moottorille asti ja moottorin pumppu jatkaa siitä. meinasin tehdä pintaputket niin ylös vedenpinnasta ettei voi sitä kautta lapata vettä.
   
 7. paja1

  paja1 3rd gear

  Laitas muutamia kuvia miten ton koko vesijärjestelmän olet meinannut toteuttaa. Onko sulla kuitenkin joku marinemallin termostaattikotelo minkä siihen liität ja minkälaiset pakosarjat sulla on?
   
 8. la_bot

  la_bot 1st gear

  miten tänne sai liitettyä kuvia? ihan orkkis termarikotelo josta meinasin haaroittaa kolmelle. suoraan pakosarjoille poisto. ja yksi linja siihen ryppääseen vielä pumpulta niin pysyy sarjat viileänä ennenkuin termostaatti aukeaa.
   
 9. palontie

  palontie Gearhead

  kuvajako.fi
   
 10. peltsi

  peltsi Gearhead

  Jos sulla on suuttimet pakosarjoissa niin jotenkin pitää estää veden pääsy suuttimista samalla sekunnilla kun kone sammutetaan.
  Uteliaisuuttani kysyn kun itsellä ollut kans ajatuksissa laittaa paremmin hengittävät pakosarjat crisuun. Pintaputket on jo mutta vesivaipalliset sarjat.
   
 11. hantta

  hantta Gearhead

  Ihan vinkkinä; veneessä on veneen pakosarjat, ja autossa on auton pakosarjat :( Tarkoittaa, että älä ota koko perhettä mukaan koeajolle ;)
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 12. LPV

  LPV 2nd gear

  Onko tässä nyt sitten "raakavesi" vai makeavesi-jäähdytys??? Merellä tottunut nykyisin, että on makeavesijäähdytys, niin kuin autoissa. Lämmönvaihdin, tai vaihtimet, tapaa olla osana pakosarjaa ja se läpimenevä vesi lasketaan pakoputkeen sarjojen jälkeen "alamäessä". Ennen Wanhaan oli niitä raakavesi-jäähdytyksiä, koneet kesti vähän toistakymmentä vuotta jos sitäkään. Tosin ne vanhat koneet oli pirun paksua valua, toisin kuin sun Fordisi... Veneiletkö merellä vai järvellä?
   
 13. hantta

  hantta Gearhead

  Auton pakosarja tulee aika kuumaksi ilman vesivaippaa, makeavesijäähdytteiset veneen pakosarjat v8: iin on yhtä harvinaiset, kuin se kuuluisa kanan hammas.
   
 14. hantta

  hantta Gearhead

  Veneenkoneen valun paksuudesta on liikkunut juttuja kautta historian, mutta ainakin v8 lohko on samaa tavaraa, kuin autossakin, ollaan jopa väittelyn tuoksinnassa punninneet lohkot, ja samanpainoisia ovat keskenään, oikeastaan ainoa fyysinen ero lohkossa on vesiprikan materiaali, joskin esim. ss 454 Chevyn pickiksessä on marinekone.
   
 15. la_bot

  la_bot 1st gear

  raakavesi jäähdytys ja järvellä veneilen. tuo pakosarjahomma on ihan testauksen alla ajan ensin kuumaksi koneen veden kanssa irrallaan ja katson miten vesikierto toimii ennenkuin nostan paikalleen. eihän tuolta pitäisi paljoa vettä tulla sammutuksen jälkeen ja pakosarjat ovat ns. alamäkeen jotta vesi ei valu pakoventtiileille ehkä. :rolleyes:
   
 16. la_bot

  la_bot 1st gear

  ja tuohon pataan voi olla venepakosarjat kiven alla taikka niin kalliita ettei järkeä.
   
 17. la_bot

  la_bot 1st gear

  luulisi ratkaisun toimivan kun hitaissa put put veneissä on juurikin näin eli vesi johdetaan pakosarjaan / pakoputkeen suoraan raakana pakokaasun sekaan
   
 18. hantta

  hantta Gearhead

  Normiveneessä pakokanavat ovat juuri vedenpinnan yläpuolella, eli jokainen aalto soljahtaa suoraan sylintereihin, mutta ihan miten vaan, onnea yritykselle.
   
 19. la_bot

  la_bot 1st gear

  meinasin laittaa ulostulot niin ylös kuin mahdollista ja väliin tulee jokatapauksessa ankankaulat niin ei tule vesi sisään
   
 20. hantta

  hantta Gearhead

  Ja pikkuvinkkinä, koskien autojen pakosarjoja, ainoa venekäyttöön malliltaan soveltuva pakosarja on Moparin Fenderwell, joka on korkeahko, yli ympäröivän veden korkeuden, mutta sekin edellyttää ajamista ilman konekoppaa lämmönsiirtymisen varmistamiseksi. Ei niissä veneen pakosarjoissa ylämutka ole mikään koriste ;)
   

Kerro tästä muillekin!