Ford Crown Victoria

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja 1purehell, 13.2.2007.

  1. Beach

    Beach 2nd gear

    Luin jostain joskus, että sisältä C-pilarin sisäverhoilun takaa/alta löytyy koristelistan kiinnitysruuvit, tai -mutterit. On mulla ollut se sisäpuolen paneeli irti, mutta ei ole muistikuvaa oliko mutterit, vai ruuvit, mutta kiinnikkeet kumminkin.
     
    Muokattu: 17.11.2017
    masafi tykkää tästä.
  2. F 100

    F 100 1st gear

    Kantavuus varmaan riittää. Jos joku laittas tyyppikilvestä vaikka kuvan. Saisko sen poikkeusluvalla lailliseks.
     
  3. tsipi

    tsipi Gearhead

    Konttorilla kyselin, ja katsuri ei nähnyt mitään estettä, jos kilot riittää ja jousitus muuttuu paremmaksi.
     
  4. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Kohta ois laiva Fordeineen Rotterdamissa ja siitä muutaman päivän kuluttua Hampurissa, jonka jälkeen aikataulu Suomeen saapumiselle alkaa tarkentua kun selviää, mikä laiva sen tuo Helsinkiin. Selvittelin jo alustavasti autolle kyytiä Hyvinkäältä tänne Kemiin ja taitaa loppiaisen tietämille mennä ellei tule jotain viivästystä lähdössä Hampurista Helsinkiin. Hinta oli mielestäni niin edullinen ettei kannata alkaa itse trailereita ja vetoautoja vuokraamaan ja ajamaan niillä silmät ristissä halki suomen kahteen kertaan keskellä synkintä kaamosta.

    Talvirenkaat hommasin jo valmiiksi (235/55R17 nastat) ja tässä käyn vielä debattia TT Thermon ja perinteisen lohkolämppärin välillä. Sen asennuksen yhteydessä ajattelin vaihdattaa öljyt, vaan mikähän se ois paras täkäläisistä kaupoista löytyvä öljy kyseiselle moottorille?

    [​IMG]
     
    Pertti K tykkää tästä.
  5. 12345678910

    12345678910 Gearhead

    Muistahan laittaa glykolit konneeseen ennen ajoa.
    Tottakai Lohkolämmitin jos vaan kohtuudella sen voi asentaa.
     
  6. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Kyllä siellä glykolit on, ennen kontitusta firmat tyhjentävät polttoainetankit ja varmistavat jäähdytysnesteen pakkaskestävyyden :) Yksi auto tullut aiemmin, toki miksei voisi mittaamalla silti tarkistaa.

    TT Thermoa kehuvat ne kenellä sellainen on, lämpenee kuulemma auto melko tehokkaasti kun siellä on suhteellisen lyhyenkin lämmityksen jälkeen lämpimät jäähdytysnesteet koneessa kierrätettynä. Negatiiviset arviot liittyy lähinnä sen laitteen kestävyyteen, mutta liekkö ne sitten niitä "aiemman laitesukupolven" ongelmia.
     
  7. Teemu T.

    Teemu T. 3rd gear

    Mulla on SRT8 Jeepissä 1,85 kW TT-thermo ja en vaihtais perus-lohkolämmittimeen (jos tuohon edes saisi sellaista).
    Hieno auto tulossa sulle !
     
  8. karivanner1

    karivanner1 2nd gear

    Omaan Crowniin pistin Thermon ja sen yhden talven mitä ehdin ajella ennen auton myyntiä niin olin tyytyväinen. Nätti väri tuo sininen, sopii hyvin Crowniin.
     
  9. Beach

    Beach 2nd gear

    Huonosti löytyy viskositeetiltaan sopivaa oljyä Viciin. Valmistajan vaatimus on 5w-20. Tosin juttujen mukaan Kanadan markkinoilla 5w-30, mutta sitä en ole varmistanut vielä mistään.

    Litrasen Ecoboostin öljyjä kyllä löytyy Suomesta sopivalla viskositeetilla. En vaan sitä tiedä, onko siinä öljyssä jotain erityistä. Jakohihna ainakin on koneöljyn kanssa tekemisissä siinä litrasessa Fordin Ecoboost koneessa.
     
  10. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Tuskin tapahtuu mitään hirveitä jos laittaa 5w-30....
    5w-20 on kyllä yleinen kaupan hyllyllä kanadassa. löytyy Mobil 1 synteettinen, ja Valvoline, Pennzoil, Quaker State ym erilaisina versioina.
     
  11. Sounderi

    Sounderi 2nd gear

    Mitä muuta öljyn vaatimuksina? Ei visko kerro kaikkee. A1/B1 ja A5/B5 öljyt tavallista tiukemmille laakeri välyksille. Voihan sinne A3/B3 5W-30 laittaa,mut meneekö varmasti kaikkiin rakosiin...?? Ja vielä C-luokka tai valmistajan oma luokistus..
    Tuolta lopusta lisää.. https://fi.wikipedia.org/wiki/Moottoriöljy
     
  12. Beach

    Beach 2nd gear

    Muokattu: 21.11.2017
  13. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

  14. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Hauska nähdä että muutkin tonkii luokituksia ja suosituksia jne. Nuo ilsac gf ja ACEA luokituksethan on rinnakkaisia API luokkien kanssa. Keskittyisin API luokkiin kun usa ford kumminkin on kyseessä ja API on jenkkiläinen luokitus. Jos täyttää sen niin varmaan menee muidenkin luokitusten puolesta. Viimeisin luokitus on SN. Jos ohjekirja puhuu vaikka SL luokasta niin uudempi SN täyttää sen takautuvasti. Nehän menee aakkosjärjestyksessä S+ ...J, K, L, M, N.... Jos API luokka on bueno niin en murehtis mistään ACEAn A1 ja B1 hommista enää erikseen.
    Tuolla fordparts sivulla olikin öljyjä ihmeen vanhoilla luokituksia esim SM ja diesel puolella vielä vanhempia ( C alkuiset luokat, uusin CJ). Normaalista kaupasta ei (täällä) juuri löydy vanhempaa kuin SN paitsi ehkä jotain halpismineraaleja.
     
    Muokattu: 22.11.2017
  15. Beach

    Beach 2nd gear

    Mulla siis vuoden -3 Vic, ja sen ohjekirja näköjään neuvoo myös Kanadaan 5w-20 öljyä. Erittäin niukat on ohjeistukset:

    Kyllä näitä öljyjuttuja on tullut mietittyä. Jopa siinä määrin, että toivoo joskus, että osaisi olla välittämättä. Vaan ei osaa. Ja sitäkin tulee pohdittua, että missä vaiheessa luokitus huomioi liiaksi ympäristöä, moottorin kestävyyden kustannuksella. Yllätti tuo öljyn viskositeetti silloin kun Vicin hankin.

    Näillä näkymin hankin jostain tota ohjekirjassakin mainittua Motorcraft 5w-20 öljyä, joka on kai osasynteettinen. Tai sitten jotain täyssynteettistä 0w-30 öljyä, kun luulisi senkin pääsevän melko joutuisasti nokkia voitelemaan kylmäkäynnistyksen jälkeen.
     
  16. Teemu T.

    Teemu T. 3rd gear

    Mites tämä? Repii vaikka etiketin pois, jos ahdistaa... Ei ole kallistakaan.
    [​IMG]
     
  17. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

  18. Beach

    Beach 2nd gear

    Joo toi Motonetin Castrol mulla on ollut mielessä, mutta kun niitä laatuluokituksia en ole saanut millään täsmäämään.

    Ja tuolta "Ato24":stä tilasin voimansiirron öljyt. Homma toimi hienosti, ja tarpeeksi kun tilaa samaan pakettiin, niin toimituskulut sisältyy tuotteiden hintaan. Omilta nettisivuiltaan tilasin, ja pitää varmaan talven aikana tilata koneöljytkin, jos ei lähempää järkevästi saa.

    Lisäys klo 10.56: Sais sitä koneöljyä näköjään Suomestakin:

    https://www.jarimaki.fi/cgi-bin/web...traa&naytasivu=15111&id=23845&saitti=jarimaki
     
  19. Beach

    Beach 2nd gear

  20. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Mobil 1 FS 0W40 öljyä (aiemmin New Life) on laitettu tuohon MG: hen jossa on Fordin 4.6.
     

Kerro tästä muillekin!