Ford Crown Victoria

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja 1purehell, 13.2.2007.

 1. Petri R.

  Petri R. Gearhead

  Tuntuu tuo Ford vähän vaeltavan maantienopeuksissa. Onko joku löytänyt netistä vuoden 2006 P71:lle sopivia rengaskulmien säätöarvoja? Luulisin että 2003--> käy, silloinhan vaihtui hammastanko-ohjaus ja alusta kaiketi sama sieltä alkaen.
   
 2. kpj

  kpj 3rd gear

  Ite käytin ihan Euromasterilla suuntauksessa 2009 vuosimalliin. Kun kerkeän, niin voin lapun etsiä, jossa näkyy arvot. Vuosilukuja en muista, mutta koneelta löytyi arvot siviili- ja poliisimalliin erikseen, en tiedä sitten mitä eroa niiden välillä on...
   
  Petri R. tykkää tästä.
 3. Petri R.

  Petri R. Gearhead

  Kävin säädättään kulmat tämän ohjeen mukaan:
  [​IMG]

  Hyvin vähän löytyi säädettävää, toisinsanoen kaikki oli jo ohjearvojen sisällä. Taitaa vaan tuo merilappilainen kova tuuli yhdessä soikeiden talvirenkaiden kanssa tehdä autosta vähän levottoman menijän moottoritienopeuksissa :D Selkäheittoa oli parissa renkaassa aika paljon kun käytin tasapainotuksessa, toki paranikin paljon...

  Pitkästä aikaa sai muuten kuunnella sitä juttua, että kun näillä tuontiautoilla ei voi ajaa talvella - lämmityslaitteet olemattomat suomiautoihin verrattuna jne. Luulin, että se juna meni jo 15 vuotta sitten kun ostin "tuontipommin" Saksasta.
   
  belair66 ja isalmela tykkäävät tästä.
 4. Tseitsei2

  Tseitsei2 3rd gear

  Ei taida liityä tähän, mutta kun taakse vaihdoin uudet hd koiranluut vanhojen kulahtaneitten tilalle, niin vaeltelut loppui kuin seinään. Oli kyllä nin suuri ero suuntavakaudessa, että sai isosti bang for the buck
   
 5. kpj

  kpj 3rd gear

  Täytyy ettiä tuo oma suuntauslappu viikonloppuna, kun sen kerkeän ettiä, ni voi vertailla arvoja. Tuosta suuntavakaudesta, niin oma kyllä menee suoraan hyvin, mutta varmaan jossain on hieman väljyyttä, kun tulee noita pitkittäisiä paikkauksia tiessä, niin vähän nuljauttaa perää. Renkaillakin on tosiaan tuohon suuri vaikutus. Kesärenkaina BG Goodrich olikohan G-grip, joita en kyllä suosittele pahimalle vihamiehellekkään, ainakaan Vicciin. Talvirenkaina taas Michelin X-Ice 3 nastat, jotka hakkaa jokaisessa ominaisuudessa tuon BF:n renkaan. Michelineillä nuljauttaa aivan huomaamattomasti ja muutenkin paljon paremmat ajaa. Silti täytyy kesällä vähän tökkiä takapäätä, onko siellä väljää vai ei.

  Muuten talviominaisuuksista, niin ensimmäinen talvi takana ja kaikki meni odotusten mukaan. E85 oli tankissa koko talven ja olikohan siellä -35 c luokkaa parhaimmillaan ja 2 h tuolla 1000 w tt-thermolla lämpöä ja auto hörähti normaalisti käyntiin ja lämpöä piisas kopissa nopeasti. Kylmäkäynnistystä ei tohtinut kokeilla edes noin kylmällä, mutta mikään ei kyllä viitannut siihen, etteikö toimisi. Ainut vaan mikä pitäisi viritellä on jokin kaukosäädin keskuslukkoon, kun sellaista ei ole...
   
 6. Bay City Bstrd

  Bay City Bstrd 1st gear

  Omasta loppui vaeltelu, kun rasvasin ohjausakselin nivelet. Nehän on konehuoneessa avoimina kaikelle kuralle, mutta toisaalta helposti voideltavissa. Ratti ei tuntunut mitenkään jäykältä tai kulmikkaalta käännellä, mutta wd40:n vaikutus suuntavakauteen oli huomattava.
   
 7. Petri R.

  Petri R. Gearhead

  Kiitoksia vinkeistä.

  Tällainen sattumus kävi Kokkolan näyttelyn pihassa, että ekaa kertaa eläessäni näin livenä jonkun muun kuin oman Crown Victorian. En itse ehtinyt tällaista kaverikuvaa ottaa, MJF ehti:
  [​IMG]
   
  masafi, karivanner1 ja isalmela tykkäävät tästä.
 8. Beach

  Beach 2nd gear


  Joihinkin vuosimailleihin ohjausakselin alaosaa on vaihdettu takuuna. Se osa, jossa on ristinivelet.

  Nyt en hyvin muista mitä voiteluainetta itse käytin, mutta jotain vähän paksumpaa se oli kuin wd40. Ja kun peukalolla ja etusormella venyttää ristinivelen tiivistettä, niin saa voitelun ihan nivelen rullille asti. Kannattaa kokeilla vain koneen ollessa kylmä.
   
 9. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Taka-akselin tukivarsien puslat on alunalkaen melko pehmeät. Vaihdoin uudet, niin parani huomattavasti tuo vaeltelu ja perän heitto ohituksissa ominaisuus.
   
 10. Beach

  Beach 2nd gear

  Tuleeko enemmän melua auton sisälle jäykemmillä puslilla? Sehän se on riskinä, mutta onko niinkään ongelma rungollisessa autossa.
   
 11. 1purehell

  1purehell Gearhead

  En mä ainakaan huomannut. Mä vuorasin tuon omani sisustan vaihdon yhteydessä äänieristeillä, ettei sinne kyllä muutenkaan tule mitään suurempaa melua.
   
 12. El Rikhardo

  El Rikhardo 1st gear

  Tänään kotiutui 2011 Crown Vic police interceptor. Akku oli tyhjä kun hain, varmaan koska sisävalo oli päällä. Ajoin kotiin yhden pysähdyksen taktiikalla ja tarkistin laatikkoöljyt joita oli sitten liian vähän.
  No kaupasta öljyä ja lisäyksen jälkeen ei lähde käyntiin, eli onko näissä jotain ajonestoa tai muuta? Ei siis edes yritä pyörittää konetta.
   
 13. masafi

  masafi 1st gear

  Joo tais olla mullakin et huono varaus akussa niin ei pyörittänyt ja vanha akku.Uus akku ni alko toimii.
   
 14. El Rikhardo

  El Rikhardo 1st gear

  Nyt olikin syy vaihdekarassa, P-asennossa ei anna aina startata, eli varmaan joku tunniste anturi kettuilee. N- asennossa kyllä starttaa.
   
 15. Beach

  Beach 2nd gear

  Mulla vuoden -3 malli osaa sammuttaa itse sisävalon, jos unohtuu päälle. Sammuttaa myös konepellin alla olevan valon määräajan kuluttua.

  Mulla oli edellisen omistajan jäljiltä liikaa öljyä vaihteistossa, silloin kun auton hankin. Ohjekirjassa selkeät ohjeet öljymäärän tarkastukseen. 1.5 litraa piti imeä öljyä pois, jotta sai rajojen sisälle öljytason.
   
 16. Petri R.

  Petri R. Gearhead

  Minulla on se pyöreä "ticket light" katossa ja se taitaa palaa jos sen laittaa päälle, vaikka olisi avaimet taskussa.
   
 17. El Rikhardo

  El Rikhardo 1st gear

  Onko teillä keskuslukituksen kaukosäätimiä? Mulla ei, ja alkaa jo tympiä ovien availu erikseen, joten saakohan sellaista mitenkään jälkikäteen hankittua?
   
 18. Beach

  Beach 2nd gear

  Mulla myös se "sakkovalaisin" sammuu jossain vaiheessa. Ihan hiljattain vasta sen havaitsin.

  Ei ole kaukosäätimiä. Paitsi etuovissa keskuslukon kytkimet, joilla olenkin pärjännyt ihan hyvin. Usein tarve avata vain kuskin ovi, avaimella. Mutta jos availee muita ovia, on ne lukittaessa parasta käydä tarkastamassa jokainen erikseen. Nainen jo tottunut tarkastamaan "oman" puolensa. Eli ei varsinainen ongelma ollenkaan mulle.

  Lisäys: Mullahan ei ole takaovissa lukkonuppeja ollenkaan, koska P71. Että silläkin keskuslukon kytkimet käytössä.
   
 19. pimeroolis

  pimeroolis 3rd gear

 20. Petri R.

  Petri R. Gearhead

  Taitaa ne takaovien lukkonupit puuttua vain partioautoista. Mun siviilipoliisimallin P71:ssä ne on, samoin alkuperäiset kaukosäätimet lukoille. Mulla erikoisuutena on se että auto läppää ovet lukkoon saman tien ku laittaa virrat päälle, en tiedä onko vika vai ominaisuus. Ei siis silloin kun lähtee ajamaan, vaan kun laittaa virrat päälle. Vasemman takaoven mikrokytkin ei toimi, joten oisko siellä joku johto poikki joka sitten sekoittaa keskuslukon, en tiedä, tai sitten San Diegossa on niin levotonta että ovet pitää olla lukossa aina ku autossa istuu. Tavallaan aika tympeä ominaisuus, kerran olen oven avaamisesta lukkopalvelulle jo maksanut.
   

Kerro tästä muillekin!