Ford Crown Victoria

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja 1purehell, 13.2.2007.

  1. maverick999

    maverick999 Gearhead

    Samoin.

    Tuohon käynnistysongelmaan palatakseni: Tilasin IAT-anturin, mutta tässä onkin näköjään IAT ja MAF samassa palikassa, ja jossain muissa vuosimalleissa erikseen. Eli odottelu jatkuu…

    Niin no jos joku tarvii 4.6:een IAT-anturia (Made in Mehico), lähtis kympillä.
     
    Muokattu: 21.1.2023
  2. jani5721

    jani5721 1st gear

  3. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Teki tuossa invataksi niin yllättävän U-käännöksen, että osui Fordin ja Sprinterin etukulmat yhteen. Inhimillinen virhe jonka kuljettaja myönsi saman tien, näitä sattuu eikä kukaan loukkaantunut. Nyt kun autoa tulisi korjata vastapuolen vakuutusyhtiön laskuun, niin soittelukierroksen perusteella tuntuvat tarjoavan herkästi kertakorvausta. Tavallaan sen ymmärtää, kun kolarikorjaamot ovat "tehtaita" joiden intressi on saada mahdollisimman monta autoa korjattua ja maalattua nopeasti, eikä amerikasta saakka haalittavat osat sovi siihen bisnesideaan.

    Perjantaina menen autoa kolarikorjaamolle näyttämään, omat havainnot on vaurioitunut lokasuoja, vilkku, maalivaurio puskurissa, poliisimallin pölykapseli läjässä, peltivanteessa maalivauriota ja ratti vähän vinossa. Auto on täysin ajokuntoinen, toki alustan vauriot haluan saada kuntoon (raidetangonpää?) mahdollisimman pian. Amerikassa uusi lokasuoja ei maksa paljoa, mutta yksittäisen lokasuojan jos sieltä tilaan kotiovelle, niin rahti voi olla aika jämäkän hintainen.

    Näitä ei taida purussa tässä maassa olla, kun ei näitä tule vastaan oikein muutenkaan... o_O
     
    Muokattu: 8.2.2023
    isalmela tykkää tästä.
  4. Ruotsissa on muutama iso jenkkiautopurkaamo. Olisko niistä apua?
     
    isalmela ja Petri R. tykkäävät tästä.
  5. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Oliko se kertakorvaus riittävä korjaustoimia ajatellen?

    Tuttava toheloi 80-luvun lopun pitkäkaton melkein uutena siten, että kaikki keulan pellit meni uusiksi ja vähän muutakin. Vakuutusyhtiö tarjosi kertamaksuna tuon ajan hinnoissa suunnilleen puolta auton kauppa-arvosta. Siitä jäi aika paljon vaivan palkkaa remontin päätteeksi. Mut toki oli vaan muutaman vuoden ikäinen peli silloin.
     
  6. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Korjauskustannusarvion saan vasta perjantaina. Yleensä kai kertsi on joku 75% korjauskustannuksista. Täytyy kalkuloida vähän ite ensin, mitä tuo tulis maksamaan korjata omin töin, ennen ku kuulee arvion niin osaa sitten tehdä oman johtopäätöksen.
     
    isalmela tykkää tästä.
  7. Arkkumies

    Arkkumies 3rd gear

    Oliko sulla jo raidetanko vai vanhan mallin simpukka? Jos ratti vintallaan ni kannattaa tarkistuttaa ettei raidetanko ottanu myös itteensä tällissä. Ei ne taskurahaa oo (ainakaan suomeen tuotuna) vaikka miljoona-auto onkin, simpukat taitaa pärjätä paremmin ja huomattavasti halvempia muutenkin vaihtaa.
     
  8. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Vuosimallia 2006, eli hammastangolla.
     
    Arkkumies tykkää tästä.
  9. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Kertsinä meni. Lokasuojalle hain hintaa jenkeistä rahteineen, niin loksu maksaa 120-270€ mutta rahteineen ja muineen hinta sille kotiovella on 1000-1600€. No, se menee kuitenkin oikomalla. Vetovasaralla oikaistiin jo pyöränkaari ja loput lommot painellaan sisäpuolelta jos sisäloksun saa purettua tieltä, tai sitten hitsataan siihen pari "naulaa" mistä vetää. Vähän kittiä ja maalataan paikallaan, hyvin jää tilaa häivyttää. Puskuriin vähän maalaushommaa samalla. Pölykapseli ja parkkiumpio eBay/Rockauto. Ratti oikenee kun säädetään.

    En laita tähän hintoja, mutta kyllä tuosta omalle työlle ihan hyvin jää...ja voi tutulle maalarikaverillekin maksaa. Saattaa olla että maalataan myös katto uusiksi, se on jenkeissä tehty joskus tosi huonosti.
     
    Muokattu: 16.2.2023
    Roberto, Beach, kerosiini ja 1 muu tykkäävät tästä.
  10. smgt

    smgt 3rd gear

    Laitetaas omiaki ongelmia tänne.
    Alko työmatkalla auto tärisee ja epäilin renkaan olevan puhki. Sitte ylämäessä jo pykälti cruise päällä pienemmälle ja heitti autoa poikittain. Kohta alko jo jarru haisemaan, niin peli oli selvä. Jarrujen jäähdyttyä kellon ympäri ei tietookaan ongelmasta. Purin kuitenki satulan pois, että joku vika on löydyttävä ja männäthän oli halki. oisko nämä kiilannu jarrua päälle.
    Nyt on molemmin puolin satulaan laitettu uudet männät, tiivisteet ja liukutapit rasvattu.
    Satuloiossa vissiin paino aiheuttaa kauheen rahdin ja tullin, niin oli pakko ottaa vaan rakennussarjat. Samalla ylätukivarsiin pallonivelet tuli vaihettua, kun oli niin hyvä keli tehä remonttia

    [​IMG]
     
    Roberto ja SauliK tykkäävät tästä.
  11. El Rikhardo

    El Rikhardo 1st gear


    Mulla oli kanssa männät aika karussa kunnossa ja osa jumissa, nehän on näissä näköjään jotain komposiittia eikä metallia...
     
  12. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Yleinen ongelma 300C, Charger, Challenger yms LX/LC korisissa. Männät on bakeliittia. Jarrupalat kuluu ja männät on enemmän ulkona. Sit ne turpoo vähän. Uudet palat yms ja männät painetaan sisään, sit ne alkaakin jumimaan ja laahaa. Joko hioa tai sorvata vanhat männät, uudet männät tai satulat.
     
  13. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Ja sama onkelma myös stratuksessa, neonissa ym....
     
  14. smgt

    smgt 3rd gear

    Ei taijja kovia mäntiä nyky autoissa ollakkaan. Oisin ruostumattomasta sorvannu, muttei ollu aihioo nyt hyllyssä.
     
  15. smgt

    smgt 3rd gear

    Kävin eilen leimaamassa vicin. Katsuri kehu ja käski painaa kaasua pois lähtiessä merkkasi vaan papereihin ettei parkit toimi kun oli oranssit. Käski vaihtaa kirkkaiksi. No empä vaiha ja vuoden päästä eri konttorille.
     
    isalmela tykkää tästä.
  16. maverick999

    maverick999 Gearhead

    Outoa. Lienee kuitenkin jenkkituonti
     
    smgt tykkää tästä.
  17. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Joo ei ollu katsurilla viimeiset pykälät hallussa. Laki muuttui 2017 joten kun omani saapui sen vuoden jouluna, ei tarvinnut valoihin tehdä mitään muutoksia. Myöhemmin "entisöin" '85 Capricen valot takaisin jenkkimalliin, virallisesti olisi kai vaatinut muutoskatsastuksen (suomiauto) mutta eivät maininneet mitään.
     
    maverick999 tykkää tästä.
  18. maverick999

    maverick999 Gearhead

    Jotakuinkin sama juttu. TC tuotu 2018 orkkiksena, ja aina kelvannut. Samoin kun entisöin Capricen, niin jenkkivaloilla kelpasi hyvin.
    Saa jopa olla sekaisin DOT/Eurooppavaloa, esim lisävalot/päiväajovalot tms…
     
  19. Beach

    Beach 2nd gear

    Se lakimuutos valojen suhteen oli niin hullusti toteutettu, ettei sitä varmaan kukaan ilman tulkinta-apua ymmärrä. Mullekin tuli semmoinen ympäripyöreä merkintä otteeseen, että valot hyväksytty sen ja sen asetuksen mukaan. Mutta niinhän se oli, että jos valot on tehty isoille markkinoille, vaikka sitten usa, niin kelpaa täälläkin.
     
  20. Arkkumies

    Arkkumies 3rd gear

    '85 Grand Marquisin ja '95 Capricen (molemmat tuontiautoja) on muuttanu alkup. vastaavaks valoiltaan, paitsi Capriceen jätin sivuvilkut ku olivat erikseen. Molemmista normiparkit mäkeen ja takaisin vilkun yhteyteen, Capricesta otin takasumarinkin pois kun oli ruma ja rikki.
    Mercuryssä on lähivalot H4 konversiot ja kaukovalot on ameriikan tyyliin sealed beamit, Capricessa orkkis DOT-muoviumpiot.

    Koskaan ei ole tullu rutinaa inssiltä, Mercuryn otteessa lukee "sivusuuntavalon lasi korotettu", ei muuta. Capricen otteessa ei mitään.

    Tosin ei mulla katsuri nurissu oransseista parkeista ku oli yhessä kasipätkä Volvossakin :D Vaihtelee puljun ja katsurin mukaan.
     
    maverick999 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!