Ford Explorer 4.0 kokemuksia ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja kariboy, 7.2.2005.

  1. nik_ke

    nik_ke 1st gear

    Re: ford explorer -96/ 95 limited

    Omassa takaovien sisäpuoleinen avausmekanismi kulunut rikki, puhallin todellakin puhaltaa vain lämmintä..mikä lie mäsänä siellä, AC-päällä tulee vain ja ainoastaan kylmää, eli ilmastointi toimii moitteettomasti.
    4x4 hing ja low valo vilkkuu tasaseen tahtiin, ilmeisesti nopeuden tunnistimet rikki perässä ja vaihdelaatikossa. Siinäpä ne viat, toistaiseksi. Vuosimallia 97 ja ajettu reippaat 200000, hyvä peli. Talven liukkaita odotellessa, varmasti menee mukavasti :)
     
  2. Lash

    Lash 1st gear

    Noni ny mä oon aivan myyty jenkeille tuli tuossa pari kuukautta sitten ostettua 1997 4,0 SOCH ostettua ja nyt sillä on ajettu itse 3 tkm. Juu e iole täys moottori ja juu on Foortti mutta peeveli ku on hyvä kyyti tän ikäiseksi autosi ja kaikki tuntuu vieläkin toimivan ku junan vessa. Tyyppi viat eli takaovien viereinen helmaruoste ja jne mutta ne on vain pikku juttuja korjata. 8)
    Täytyis vaan jotenkin perustella itelleen että kai on järkevää toinen auto pitää "pikku"ruokaisena ja ajaa siihen ne isotkilometrit eikä aina valita mukavempaa kyytiä.
    Kyl maar autossa ja ajoneuvossa on eroja :wink:
     
  3. Vesa_H

    Vesa_H 2nd gear

    Tietäisikö joku jotain kyseisestä autosta tai vaikkapa myyjästä?: http://www.nettiauto.com/ford/explorer/4650252

    Taitaa olla harvinaisempi tuo manuaalivaihteistolla varustettu explorer, kun en niihin juurikaan ole törmännyt?
    Juuri se tuossa autossa kiehtoisikin, kun käsittääkseni manuaali olisi tässä tapauksessa varmempi vaihtoehto kuin automaatti, eikä muutenkaan tuossa näyttäisi olevan hirveästä "turhia" sähkövehkeitä, kuten sähkölaseja jne.
    Millainen tuo manuaali on ajossa, ettei sentään mikään traktori?
     
  4. Vesa_H

    Vesa_H 2nd gear

    Ei kukaan osaa kertoa enempää tuosta autosta, juuri siis noista manuaalimalleista yms?

    Tällä viikonlopulla olisi tarkoitus mennä katsomaan tuota, mikäli on vielä myymättä, joten olisin kiitollinen jos joku osaisi kertoa vähän tietoa, ja jos olisi kokemusta/tietoa myyjästä, että onko luotettava yms. Täältä kuitenkin on yli kahden tunnin ajomatka tuonne kangasalalle, joten ei ole mukavaa, jos tulee hukkareissu.

    Muutenkin kun on kyseessä ensimmäinen jenkki/neliveto, niin olisi mukavaa kuulla kommentteja, että onko sopiva siinä mielessä?
     
  5. umpio

    umpio 3rd gear

    Onko omakohtaisia kokemuksia kellään -97 mallisesta manuaalista? Ehkä mahdollisesti erään toisen kaupan kanssa kylkiäisinä tulossa, ja pitäisi päättää että otanko auton vai rahaa. Latviassa asennettu maakaasulaitteet, joten ilmeisesti sieltä tuotu. Onkos tuossa silloin mitään ihmeellistä kilvityksen suhteen? Helmoissa kuulemma ruostetta; onko muita paikkoja mitä pitäisi sillä silmällä pilkistellä ruosteen tai muun suhteen?
     
  6. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Käyttökokemuksia kiitos. Onko expo hyvä ajaa talvella? Vai onko epävarman oloinen? Tyyppivikoja? Pulttijako? Löytyykö vanteita helposti, vai pitääkö olla isolla keskireijällä? Onko noissa hyvät valot?
     
  7. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Sori kun tuun häirittemään mutta on niin kiven alla näihin osat että ihan pakko tässäkin yhteydessä etsintäkuuluttaa oisko kellään exploreria 91-94 purkuautona? Tai vastaavan keulaista broncoa tietenkin...?
     
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Gen1 oli viimetalven. Ilman kunnon nastoja ei hyvä, kuitenkin suht yllätyksetön eli kun maltilla ajaa niin ei varottamatta lähde, absit oli hyvä vatuste.

    Valot ei kovin erikoiset olleet ja vähänkin suolaa ym linssiin niin valoteho tippui alas. Tyyppivikoja voisin sanoa venttiilin nostimet vanhemmiten, vähän säklätti ja automaatti yleensä 250-300tkm välissä viimestään leipoo.

    Niin ja automaattinapalukot ei kestä.

    Pikkujuttuja ja hyvä auto muuten, ottasin uudestaankin.
     
  9. pajapiru

    pajapiru 3rd gear

    moro, tuli ostettua vaihdelaatikkovikainen 96vuoden explorer 4litran koneella ja xlt varusteella. kysymys kuuluukin että onko tuo vakio vaihteisto kuinka pehmeä ajella kun se on kunnossa?
    aatteli vaan että nyt kun vaihteisto on hiluina tallissa niin samalla sinne vois laittaa shift kitin nostamaan paineita, onko järkeä vai meneekö ajomukavuus pilalle?
     

Kerro tästä muillekin!