Ford f-150 nykii? onko kokemuksia/tietoa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja PA-LA, 3.9.2007.

  1. PA-LA

    PA-LA 1st gear

    Kyseessä 4.9efi suora kutonen joka nykii sekä kiihdyttäessä että tasakaasulla kovemmassa vauhdissa. Lämmetessä tuntuu vähän paranevan niin että rupee pyöriin nätisti edes tyhjäkäyntiä, mutta kylmänä ei pyöri kunnolla kun varovaisella kaasutuksella :eek: ? Vasta hankittu tietysti ja ed omistaja tuumi "saattaa bensapumppu olla ehtoopuolella", mutta ei oikein käy järkeen että välillä tulee sitten vielä niitä hyviä hetkiä jolloin kestää oikein kiihdyttää. Niille jotka ihmettelee miten pystyy kylmänä ajamaan kokoajan kaasuttaen tiedoksi että auto on manuaalilla :lol: . Kaikki neuvot tarkastetaan innolla että saatais tämä työkone taas kunnon käyttöön mihin se ilmeisesti on myös suunniteltu. Toki saa muutenkin kehua ja kannustaa millainen "löytö" tuli hommattua esin tekniikan suhteen mulle kun on vähän vieras...vielä :wink:
     
  2. Muki

    Muki Gearhead

    Tutki tarkasti, että ei ole imusarjassa murtumaa ja sitä kautta imuvuotoa. Jokseenkin tyypillinen ko. moottorille ja pitkittyessään saa pahaa tuhoa aikaiseksi. Murtuma saattaa olla hyvinkin hankalasti paikannettavissa.

    Suosittelen lämpimästi, että vika korjataan. Tuon(kaan) moottorin ei pidä nykiä eikä temppuilla mitenkään - päinvastoin, sen ollessa kunnossa on veto hyvin tasainen ja mukavan vääntävä.

    2 kpl tullut vastaan "nykiviä" ja viimein sulateltu mäntiä....eli kannattaa kyllä korjata ajoissa.

    Vikoja voi kyllä olla muuallakin nykimistä aiheuttamassa.

    http://www.fordsix.com/forum jos engelska luistaa
     
  3. PA-LA

    PA-LA 1st gear

    Paikantamiseen/tutkimiseen ei varmaan ole "oikotietä"? paikallaan tutkimiseen? irtiollessaan luonnollisesti helpompi tutkia ja korjata :lol:
     
  4. ramair4

    ramair4 1st gear

    paikallan tutkimiseen vois kokeilla suihkutella vaikka starttipilottia imusarjan ympäristöön.jos kierrokset nousee vois epäillä vuotoa jossain kone käynnissä luonnollisesti.myös muut herkästi syttyvät aineet käy esim. crc takkuuspuhdistaja ja etanooli.itellä oli bronco samoja ikiä ja siitä posahti sytytysyksikkö samanlaiset oireet oli.
     
  5. PA-LA

    PA-LA 1st gear

    Hetkellinen läpimurto! vai oliko? otin kaasuläpän asentotunnistimen liittimen irti ja nyt pyörii jo nätimmin tyhjäkäyntiä, ajossa ei suurta eroa korkeintaan vähän parani mut hei eihän sen se näin pitäis toimia :eek: ??? Löytyikö nykimiseeen vihdoin syy? mitähän voi tuollainen asentotunnistin maksaa???
     
  6. NJC-13

    NJC-13 3rd gear

    eiköhän se siinä 50 euron tienoilla ole

     
  7. PA-LA

    PA-LA 1st gear

    Löytyi eikä ole edes kallis 35e us-center rautakummusta. nyt sopii toivoa että vika myös on asentotunnistimessa.
     
  8. NJC-13

    NJC-13 3rd gear

    toivotaan, mulla oli riesassa tuota vikaa... niissä kuulemma toi on ihan yleinen vika
    kovin samalta toi anturikin näyttää...

    no ainakin on halpa korjaus jos tuosta on kiinni
     
  9. PA-LA

    PA-LA 1st gear

    Eipä ollut kaasuläpän tunnistimessa vikaa toimii uudella ja vanhalla samallalailla jopa ilman :eek: ? Ilmavuotoakin tutkittu mutta ei ainakaan löydy. Tulppien vaihdon ajotuksen säädön jälkeen toimii taas vähän paremmin mutta jos ajotuksen laittaa lampulla ei kestä kaasua yhtään, jos korvakuulolla pystyy sentään pintakaasulla ajamaan. Yllättävintä on että välillä kun vähän lämpenee saattaa käydä esin minuutin vähän korkeammilla kierroksilla just oikein ja kestää kaasua ja kiihdyttää sitten itekseen rupee taas tyhjäkäynti aaltoilemaan? Jakajan kennen putsauksen yhteydessä huomasin että jakajan "akselissa" on päittäistä väljää 3-5mm eli niin paljon että käsin kokeillessa "kolisee" ylös alas onko normaalia? Neuvokaa joku viisaampi tai ostakaa pois ketä kiinnostaa korjata!
     
  10. masina8

    masina8 3rd gear

    ford f-150 nykii

    koitapas piruillessas sen entisen omistajan arvelemaa bensapumppua vaik jerrykallonasta jollai tehopumpulla . niissä on kuulemma kummia vikoja muissakin merkeissä jos ei pumppu pelaa täysillä
     

Kerro tästä muillekin!