Ford F250 7.3D

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja GM4WD, 13.9.2006.

 1. URPO

  URPO 1st gear

  Meneekö PSD-F250 muka pakettiautoksi?
   
 2. scfcc

  scfcc 1st gear

  Olen nähnyt yhden vm. -89 F250HD 4x4 7.3D lyhyellä ohjaamolla, jossa oli kokonaispaino 3490kg ja pakuksi rekisteröity.
   
 3. Fukov

  Fukov 3rd gear

  Milläs herrat on tavanneet lämmittää kattiloitaan? Itellä ei tolppaa ole, enkä oikeen jaksa uskoa että tota mötikkää kämäinen lohkolämppäri jaksa kovinkaan paljoa hehkuttaa.
  Rotke-miehet näemmä tilailivat suoraan Güntherilta Ebereitä ja asensivatkin itse, mutta omat taidot ei ihan sille tasolle taida yltää..
  Eli Eber tai Webasto-kaupoille pitäis suoria.
   
 4. Hai

  Hai Gearhead

  Mulla on 2kpl Defan (defa 359) vastuksia mun 7,3 IDIssä. Eli molemmin puolin. Kyllä piisaa ja kohtuu nopeakin. Tolpassa pitää vaan olla kunnon paukut, kun siihen laitetaan lisäks 1200w sisätilaan.
  Lisäks laitoin järjestelmään Defan 10A Multicharger automaattilaturin, niin on aina lähteny hyvin lämmitettynä ja ladattuna käyntiin.

  Hai
   
 5. Fukov

  Fukov 3rd gear

  Miten pitkään olet paistanut sitä ennen liikkeellelähtöä? Yritin noilta Defan sivuilta onkia et mikä ois tuohon mosaan käypänen malli, ja tuota 359:ä se ehdotti. Oishan tuo hiukan huokeampi ratkaisu kuin poltin..
   
 6. Hai

  Hai Gearhead

  Nyt pitää tunnustaa etten ole aikaa ottanut lämmityksestä. Ensin laitoin yhden vastuksen ja tuntui parin tunnin jälkeen vielä viileältä. (mutta olihan se tammikuu just silloin) Kevät talvella tänävuonna laitoin sen toisen puolen vastuksen kiinni ja tuntuma olis sellanen, että nyt puolen tunnin lämmityskin kannattaa tehdä. Yli tunnin paistoaikoja ei enää ole mulla ollut. Toisaalta yli 20 asteen pakkasiakaan ei oo ollu.

  Hai
   
 7. Fukov

  Fukov 3rd gear

  Hmm. Pitäs melkeen nähä toi sun toteutukses,et miten sen oot tehny... josko sittenkin kaappais muijalta tolppapaikan ja rupeis hehkuttaan traktoria siinä.
   
 8. HRTP

  HRTP Gearhead

  tuo toteutus kahdella lohkolämppärillä on yllättävän simppeli tehdä... ethän sinä tarttee siinä muuta kun sen jakaja osan mikä jakaa sisätilan lämmittimelle oman johtonsa...
  Elikkäs sisätilan pistokkeen piuha kokonaan pois ja sen piuhan tilalle toisen lohkolämppärin piuha

  Voisko hankalammin enää selittää? :rotfl:
   
 9. Fukov

  Fukov 3rd gear

  mut tuossahan Hai selvitti, et hällä on myös 1200W sisätilaan...

  [muok] eli siis meneekö se eka yhteen johtosatsiin jollain paukkulanka-virityksellä kiinni ja siitä sitten toisen vastuksen piuhaan, mihin sitte kytketään ihan normaalisti lisäksi sisätilanlämppärin piuha?
  täytyy myöntää et jälleen kerran on sivullekirjoittaneella aika insinööri-olo :rotfl: [/]
   
 10. HRTP

  HRTP Gearhead

  no tuohon HAI:n viritelmään en osaa kyllä oikein kommentoida mitään :rotfl: olis mielenkiintoista nähdä se viritelmä miten toimii kun pitäs saada itellekin sisätilan lämppäri...
   
 11. finmower

  finmower 1st gear

  Mulla on alkuperäinen usa lohkolämppäri ja roikassa diodi, maksoi muistaakseni 70 centtiä, hyvin toimii.
   
 12. lincci

  lincci 3rd gear

  Jos laittaa kaksi vastusta lohkoon ja sisätilalämppäri,niin kyllä vaatii myös kaksi haaroituspalaa.Paitsi jos on akkulaturi niin siinä muistaakseni on valmiina haaroitus sisätilaan? :x
  Eihän se kyllä isokaan vee-kone pakosta vaadi kahta vastusta,mutta tottakai se nopeammin lämpee kun on tuplateho.Itse olen pitänyt 6,9 natikassa yhtä vastusta n.3-4 tuntia kovilla pakkasilla,tänä "talvena" en ole pitänyt ollenkaan.
   
 13. kma68

  kma68 Gearhead

  [quote="URPO

  Meneekö PSD-F250 muka pakettiautoksi?[/quote]

  Miksei? koskapa oli sitä jo ostaessakin, muuten tämä "PSD" syö kylläkin ehtaa 95 oktaanista. Yhden moottorilämmittimenkin asensin ohjeen mukaan (std) ja hyvin on lämmittänyt moottorin jopa 30 asteen pakkasellakin ihan kohtuullisella 2-3h lämmityksellä.
   
 14. URPO

  URPO 1st gear

  Mä vaan olen ollut luulossa että nuo diisselikoneet painavat enemmän kuin bensakiukaat, ja niinollen kaikkineen pamahtaisi heittämällä yli 3500kg. Ja tuo PSD nyt oli jostain jenkkifoorumilta luettu lyhenne, kai sillä haettiin jotain powerstrokediisseliä. Mutta ei sen puoleen, onhan ilmeisesti C-Ramiakin saanut pakuna kilpiin, takaa vaan poistanu lehtijousen tai pari ja kantavuus on alennut sen verran että on mahtunut raameihin.
   
 15. GM4WD

  GM4WD 1st gear

  Mä vielä tivaisin vastausta kysymykseen että vaaditaanko täällä armaassa kotimaassamme -97 malliseen F250:iin E-hyväksytyt valot/onko siinä sellaiset vakiona ja jos vaaditaan niin mistä saa/mitkä sopii? Dodge-puolella lamppusouvi tuntuu olevan arkipäivää mutta mites se näissä hoituu?
   
 16. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Fukov, sun -97 mallissa pitäis olla lohkolämppäri tehtaalta, niinkuin mullakin. (ja finnmowerilla). Vai oliko niin että kaipailit vaan jotain tehokkaampaa. Noh, sen johto on jemmattu jonnekin helvetin kuuseen akun ja maskin väliin. Ite olen sitä yrittänyt joskus etsiäkin mutta eipä ole osunut silmään. Tarvis kai ottaa itseään niskasta kiinni. Eipä sitä ole pikkupakkasilla tarvinnut. Miinus 20 voi olla sitten toinen juttu.
   
 17. Hai

  Hai Gearhead

  Piti ihan käydä kurkkaamassa pellin alle, että mites se tuli tehtyä.
  Kytkentä oli seuraava:

  Keulan töpselistä johto menee ensin laturille (josta on vain yksi ulostulo).
  Laturilta on heti T-haara, josta toinen menee sisälle ja toiseen on kytketty Y-haara. Y-haarasta lähtee kaapelit molemmille vastuksille.

  Kaikki osat on Defan omia rakentelupalikoita.

  Hai
   
 18. finmower

  finmower 1st gear

  http://hkorpela.photosite.com/album9/

  Näis uudemmis malliis se on takaa kattottuna etupuskurin rekisterikilven paikan vasemmalla puolella. Varmaan samas paikas Excursioonis.
  -96 mallin Econolines se oli rullattuna akun viereen.
   
 19. Fukov

  Fukov 3rd gear

   
 20. Fukov

  Fukov 3rd gear

  Ite muistan jostain lukeneeni että '94-'96 malleissa ois ollut lohkolämppäri vakiona ja '97-> (yllättäen) pelkästään optiona.
  Täytyy joka tapauksessa huomenna koettaa vielä uusiksi katsoa, josko se sieltä jostain vastaan tulis.
   

Kerro tästä muillekin!