Ford FE keinuvivuista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Make500, 11.12.2011.

  1. Make500

    Make500 Gearhead

    Olis ajankohtasta ennen seuraavaa kesää päivittää alkuperäset kuluneet uusiin, alumiinisiin rullakeinuihin tai säädettäviin alkuperäistyyppisiin. Törmäsin Ebayssä halpaan alurullasarjaan, joka saatavilla usealtakin myyjältä. Valmistajasta tosin ei oikein tietoa. Kannattaakohan tuohon rahojansa pistää? http://www.ebay.com/itm/Brand-New-Ford- ... 19c9655b4c

    Kallis tuo ei kyllä ole. Tahtovat FE koneeseen maksaa n. 500+ usd jotku merkkivipat. Kokemuksia FE:n vipoista?
    Olisiko viisain mennä ihan vaan perus orkkistyyppisillä? Koneessa hydraulinostajat ja hieman piristelty.
     
  2. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    ei kannata, noi on kuulemma ihan paskalaatusia, joku täällä foorumilla tais nuo tilata, ja halkes yks osa tosi nopeesti...
     
  3. pizzamake

    pizzamake Gearhead

    Juu, älä tilaa noita Kiinanpaskoja itelles riesaksi !!! Niitä on "isot koirat" haukkuneet jenkkilässä lyttyyn laatuongelmien vuoksi. Tossa pätee taas kerran se ikävä totuus, että halvalla ei oikein tahdo saada hyvää !
    Tossa on setti jota suosittelen sinullekin:T&D:n molemmat valmisteet.
    http://www.b2motorsportsllc.com/parts_ferockers.html
     
  4. Fastback

    Fastback Gearhead

    Minkälaiset noi Harland Sharpin keinusysteemit ovat FE moottorille? Kattelin, että standien kanssa 760 USD Summit Racingillä. 130 USD halvempi mitä TD street setti. TD racesetti on sitten jo omalla tonniluvullansa.

    http://www.summitracing.com/parts/CSP-S4006BKE/

    Ajattelen vaan, että jos tulee ns. maatalousmoottoriin niin onko pakollista pistää parasta pöytään vai pärjäisikö kenties Harlandin kalikoilla.
     
  5. Landseer

    Landseer Gearhead

    Noi harlandin vehkeet on pyöriny nyt vuoden verran omassa koneessa ilman murheita... Tiiä sitte jos ruvetaan oikeen virittään..
    [​IMG]
     
  6. studio57

    studio57 Gearhead

    kaveri osti tuollaiset just ja oli ihan paskat, yksi rullasta murtunut keinu... tyyppi ei vastaan enään posteihin eikä mihinkään= siirtyi maan alle yhden keinun takia... tyhmä .. nyt on visan kanssa vasta hyökkäys menossa :)
     
  7. Make500

    Make500 Gearhead

    No mitäs mieltä, kuinka pitkälle pärjäis alkuperäistyyppisten säädettävien kanssa? Tai vaikka Iskyn kamojen kanssa? Sehän kait jo merkki. Noit T&D:n hilut tuntuu kyllä aika hintavilta, mutta kai se on valmistauduttava vaan jonkun verran maksamaan. Ajatus kuitenkin jossain vaiheessa sijoittaa vielä alukansiin. Ja onhan tohon koneeseen jo rahulia palanu niin perkeleesti, että mitäpä tässä kohtaakaan enää säästelee.. Mutta ei viittis silti hirveesti yliampua millää nitrokamalla..

    Mitenkäs toi tönäreitten pituus? Jos vaikka oletetaan että pistäsin tuota Harland Sharpia, niin miten tiedän oikean pituuden tönärille. Vai meneekö vakiomitalla ja keinuissa riittävästi säätöä?

    Nokkana muuten nyt muistaakseni Cranen hydraulinen 272/272 .533 nostolla.
    Ja ehkä mielis jossain vaiheessa jotain räväkämpää kovilla nostajilla.
     
  8. Make500

    Make500 Gearhead

    Jatketaan nyt tätä ihmettelyä, kun ei oikeen vaan saa päätöksiä aikaan. Löytys tällaset PRW:n stainless steel keinut kilkkeineen vielä mun mielestä siedettävään 530 usd hintaan. Mitäs mieltä? Tosin vipusuhteeks ilmotettu 1.75 vaikka mulla olis se 1.76 orggis. Liekö tuolla paljon vaikutusta?
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  9. pizzamake

    pizzamake Gearhead

    PRW on myös itämaan valmisteita ! Harland&Sharpit on laatukamaa OK, MUTTA niihinkin olisi syytä hommata sitten end standit ja siinähän se hintaero
    T&D:n valmiiseen settiin sitte palaakin. JOS kerran olet jossakin vaiheessa
    aikonut hommata Edelbrockin kannet, niin IHMETTELEN henkilökohtaisesti
    tätä vippasetin "arvontaa"? Ota huomioon, että perinteinen OEM-vippakama
    ei ole suunniteltu mihinkään raisuun menoon ja ovat muutenkin aika periksi antavaa hilua! Eikä kannata ruveta höpöttämään mitään: "etten mä muutako
    pintakaasulla vaan ajelen jne"? Sillonko jätkä rupee puhumaan "pienestä piristelystä mottiin" ja on haaveena alukannet, ni ainaki MUN kääkättimeen
    homma haisee jo tuntuvasta tehonlisäyksestä entiseen rauhalliseen ajomoottoriin nähden? JOS näin, ni älä nyt ajattele vippasetin hintaa koska
    se ei tossa rysäyksessä enää taloutta kaada !!!
    Toi vippasuhdetoleranssi ei aiheuta murheita.
     
  10. Make500

    Make500 Gearhead

    Okei vittu, en arvo enää.. Ja kyllä ne kannetkin hankintalistalla on.. Ja ajetaanhan sillä pedaali lattiassa kuitenkin... Pistetään parempaa, niin saan sitten mielenrauhaa. T&D se on. Toivottavasti Euro ei sukella enää kauheesti..
    Entäs noi tönärit? Uskaltaako tilata jotain vakiomittaa olevat, vai pitäiskö mitata vasta keinujen asennuksen jälkeen?
     
  11. pizzamake

    pizzamake Gearhead

    He-he :D
    No-ni, otetaas IHAN IISI tästä lähin
    Juttu on niin, että performance-kärpäsen puremaan EIOO muuta hoitoa kuin, että teet sen HYVIN !
    Loppujen lopuksi toi vippakoneisto on yksi haavoittuvimmista paikoista ja siksi
    sen suhteen on väärä paikka "säästää", koska ko. asia saattaa tuilla joskus koko moottorin kalleimmaksi osaksi? OEM-tyyppisenä se ON HEIKKO !
    Tönärit hommaat vasta sitten kun sulla on niistä selkeä mitta"kuivasovituksena". Työntötankojen mitat aftermarket-kombinaatioissa voivat heittää yllättävän paljon.
    Tämä homma EI OLE vittuilua, vaan yritys auttaa ja laajentaa ymmärtämystä FE-moottorin suhteen. 8)
     
  12. puna niska

    puna niska Gearhead

    Iha ot meillä oli töissä pizza make vuosia sitte kuopiossa.Sama mies,vai nou.
     
  13. pizzamake

    pizzamake Gearhead

    JOS olit Junttan Oy:lla 1996-2000, ni sama paska täsä ollaan ! :D
    "Sähkö-Mika" Hartikainen ja Fanttomi tuntee paremmin mut ! Kukassääoot?

    -PizzaMake-
     
  14. Make500

    Make500 Gearhead

    Hyviä suosituksia venajousille FE mottiin?
     
  15. C-barge

    C-barge Gearhead

Kerro tästä muillekin!